fibrous dysplasia

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/11/2002 | 21:10 | מאת: סיגל

שלום ד"ר, רציתי לשאול מה ידוע לך על מחלה זו? כמה חולים כאלה יש בארצינו(הסבירו לנו שהמחלה מאוד נדירה...)? והאם אתה יודע על רופא מומחה טוב למעקב רפואי? אם כן אשמח אם תוכל להמליץ לי אנו אובדי עצות, היינו כבר אצל כמה מומחים פרטיים שחוץ מלקחת הרבה כסף לפגישה לא ממש הועילו . תודה מראש.

אינני יודע כמה חולים יש בארצנו אך המחלה אינה כה נדירה. מדובר במחלה המתגלה בדרך כלל אצל ילדים . עפ"ר היא נמצאית רק בעצם אחת אך יש גם צורה שתמצא במספר מקומות . המחלה בדרך כלל היא "יציבה" אך יש שנוצרים שברים במקום שבו היא נמצאית מה שיכול לגרום לעוות צורת העצם. המעקב נעשה על ידי צילומי רנטגן חוזרים תוכלו לקבל עוד מידע ב: http://bonetumor.org/tumors/pages/page52.html אין מומחים למחלה אך מטבע הדברים יחידות לאונקולוגיה אורתופדית פוגשים בה יותר מאחרים.

מנהל פורום אורתופדיה