תחושת אלחוש באצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/11/2002 | 10:40 | מאת: שירי

שמתי לב שכאשר אני עוסקת במלאכת יד שמאמצת קצת יותר את כף היד מאשר בדרך כלל, לעיתים נוצרת מעין תחושת אלחוש באצבעות שהתאמצו (לא בכולן). אני מזיזה את היד בלי בעיה, אבל מרגישה כאילו הזריקו לי חומר הרדמה כאשר אני נוגעת בחלק ב"מאולחש". כמו בעת ביקור אצל רופא שיניים. התחושה עוברת לאחר יום-יומיים. ממה זה יכול לנבוע? האם זאת בעיה אורתופדית?

01/11/2002 | 11:00 | מאת: שירי

אני בת 27. עוסקת בתחום המחשבים ולכן עובדת הרבה עם "עכבר" , מה שמפעיל לחץ על שורש כף היד והאצבעות ביד שמאל. כמו כן סובלת מכאבים בכתף וביד שמאל בחילופי מזג אויר (ממש "יכולת ניבוי" מתי יירד גשם...)

תחושת נימול כמו שאת מתארת נגרמת על ידי לחץ על עצב. לחץ כזה יכול לקרות בתעלת כף היד שם נלחץ העצם המדיאני, או 3 מ"מ פנימה שםיכול להלחץ העצב האולנרי , או בצד פנימ של המרפק שם נלחץ העצב האולנרי או בקדמת האמה שםיכול להלחץ העצב המדיאני ויש עוד. קלדנים סובלים לע"ק ממ השנקרא RSI שזה קבוצת מחלות מקצוע הקשורות לעיסוק . אחת ממחלות אלו הנה תסמונת תעלת כף היד בה יש מחושים דומים למה שציינת, נראה שאצלך הגורם הוא לחץ מכני על ידי מכשיר או כלי עבדה. .

04/11/2002 | 10:58 | מאת: ונוס

מנהל פורום אורתופדיה