תאונה צבאית - פריקת מרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/10/2002 | 19:40 | מאת: א

לפני כחודשיים וחצי עברתי פריקת מרפק שהתרחשה בצבא במהלך אימון. הייתי 3 שבועות עם סד גבס על היד. לאחר מכן חזרתי לבסיס ולא עשיתי פיזוטרפיה בתקופה זו ולכן לא יכולתי לישר את היד. כיום איני יכולה עדיין לישר את היד ואני מגיעה לחוסר של 10 מעלות בישור היד. שאלותי לפורום הנובעות מהמקרה שלי הן: א. האם יורידו לי פרופיל צבאי על מצב היד ואם כן לכמה יורידו לי את הפרופיל הצבאי? (איני מעונינת בהורדת פרופיל.) ב. כמה זמן יקח עד לישור מלא של היד מחוסר של 10 מעלות והאם הנזק קבוע? תודה על עזרתכם.

25/10/2002 | 21:46 | מאת: דר' אסא לב-אל

כעקרון יש להוריד פרופיל באופן זמני ל 6 חדשים. זמן החלמה משוער 3-4 חדשים. סביר להניח שלא תגיעי למידת הישור של היד השניה אך תשיגי מידת ישור מתאימה לכל מטרה שימושית .

מנהל פורום אורתופדיה