רצועה צולבת קדמית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/10/2002 | 09:21 | מאת: מעוז

שלום רב דוקטור, אנוכי בן 28 ונפצעתי במהלך משחק כדורסל. באותורסקופיה שעברתי נמצאה כי הרצועה הצולבת הקדמית קרועה. ( קרע שלם) ללא פגיעה במינסקוסים. 1. חלק מהרופאים ממליצים על ניתוח וחלקם טוענים כי פיזותרפיה ותרגילים לחיזוק שרירי הרגל יכולים לפטור מהצורך בניתוח, אשמח לדעת מהי דעתך? מחולים שעברו את ניתוח השיחזור שמעתי רק מילות אזהרה בגנות הניתוח. 2. האם הימנעות מניתוח עלול לגרום לפגיעה כל שהיא בברך בהמשך חיי? 3. האם יש התפתחות ( רפואית, טכנולוגית) כלשהי בניתוחי שיחזור בעתיד הנראה לעין? בכבוד רב, מעוז

הצורך בניתוח נקבע לא על ידי ממצא הארתרוסקופיה אלא על ידי הסבל והמגבלות שלך. הבעיה בקרע של קישור צולב היא יציבות הברך.הקישור הצולב הקדמי הנו המייצב העיקרי של הברך. בהעדרו נמצאית הברך בסכנת חוסר יציבות שיש לה שני היבטים האחד פגיעה ביכולת לבצע פעולות מורכבות כמו שינוי חד של כוון בעת ריצה והשני התפתחות שחיקת סחוס בברך.חוסר יציבות מאיץ תהליך זה.

10/02/2007 | 03:59 | מאת: ניר

אני עומד לעבור ניתןוח שיחזור רצועות ואני מיתלבט באיזו שיטה?יש אחת שניקראת קנט גונס והשניה דידטDIDT) אשמח לדעת מה ההבדל בין שני האפשרויות ומה השיטה היותר טובה בתודה מראש ניר

מנהל פורום אורתופדיה