רעשים בברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/10/2002 | 00:52 | מאת: א,י

שלום. אני רץ יחסית הרבה (10-12 ק"מ בשבוע) ומבצע באופן כללי פעילות רבה שמצריכה שימוש/עומס על הברכיים. לאחרונה התחלתי לשמוע רעשי "חיכוך" מברך שמאל. נשלחתי לצילום ולא התגלה משהו משמעותי. לאחר מכן המשכתי בפעילות כרגיל. לאחרונה התחלתי לשמוע מדי פעם "קנקים" מברך ימין. יש לציין וכאבי ברכיים הם נדירים, וגם זה רק לאחר פעילות אינטנסיבית ולמשך זמן קצר. על מה הדבר מעיד (שחיקה?), והאם אפשר לעשות משהוא בנידון. האם "נעילות" (קצרות מאד) של הברכיים יכולות לגרום לנזק כגון שחיקה? כוונתי לדוגמא לבעיטות שגורמות לנעילה מלאה של הברך למשך זמן קצרצר. תודה!!!

יש מספר סיבות אפריות לקירקושים בתנועהת הברך. חלקן יכולים לנבוע משחיקת סחוס אחרים מתנועתיות יר של מניסקוס או נקישה שלגיד. בדיקה גופנית תסייע לאתר את מקור הקרקוש

מנהל פורום אורתופדיה