זריקת קורטיזון לדלקת בגיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/10/2002 | 14:44 | מאת: רונית

שלום דוקטור! אני סובלת מדלקת בגידים ביד שמאל מזה כשנה וחצי. הדלקת החלה בשורש כף היד ונדדה עד מעל המרפק, כאשר עוצמת הכאב משתנה. עד כה טופלתי בסד אורתופדי, פיזיוטרפיה, אמבטיות פראפין וטיפולי רפואה משלימה למינהם. לאחרונה, היתה החרפה בכאבים שהגיעו עד הצוואר. הרופא שלח אותי לבדיקת סי טי צווארי כדי לודא שמקור הכאב אינו מהצוואר ואכן התבררה העובדה שמקור הכאב הוא בכל זאת שורש כף היד. כעת הטיפול שמוצע לי הוא זריקת קורטיזון במקום שכואב לי באופן עקבי: מעל המרפק+ גבס למנוחה מלאה של היד לשבוע עד עשרה ימים. שאלותי:1. האם הזריקה עלולה לגרום לסיבוכים אפשרים- החרפת המצב. 2. אם כרגע יש הקלה בכאבים- האם בכל זאת כדאי לי לקבל את הזריקה כעת- מתוך הידיעה שעוצמת הכאבים משתנה( אבל הם לא נעלמים בכלל). תודה רונית

1. זריקת הסטרואידים אינה גורמת סיבוכים. 2. אם את מרגישה טוב התרחקי מרופאים

21/10/2002 | 10:13 | מאת: רונית

תודה על התשובה המהירה!! כאמור ההרגשה היא בערבון מוגבל- יום כואב יותר ויום כואב פחות...

מנהל פורום אורתופדיה