סופרהספינטוס ובורסיטיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/10/2002 | 16:32 | מאת: זאב

לד"ר אסא שלום רב לפני 3 חודשים במהלך שחיית חזה נתקפתי לפתע בכאב חד במפרק הכתף הימנית, בכל תנועת שחייה. לאחר מספר ימים בשעת בוקר מוקדמת עקב תנועת צוואר מהירה נתפס שריר הסופרהספינטוס הימני. לאחר טיפול בוויוקס הופנתי לטיפול פיזיוטרפי(כאבים במפרק הכתף, מגבלות בתנועת היד, שריר כואב ותפוס). בצילום רנטגן של הצוואר נתגלה שהחוליות הצוואריות 5 ו- 6 קרובות יחסית לאחרות. צילום הכתף הראה שהכל תקין. סריקת אולטרה-סאונד מצאה דלקת האמתחת (בורסיטיס). נכון להיום, שריר הסופרהספינטוס הימני נחלש והתרוקן יחסית ואין באפשרותי למרות התרגילים להחזירו למצבו הקודם. כמו-כן עדיין כאבים במפרק הכתף (הגידים) ומוגבלות בתנועת היד. מה יכולה להיות הסיבה לדילול השריר? הבורסיטיס? חוליות הצוואר? כיצד יוצאים מהבעיות הנ"ל? בתודה זאב

ראשית יש לבדוק אותך ואתכתפך. יש לבחון האם מדובר רק בדלקת של השרוול המסובב (הגיד של הסופרהספינטוס הנו אחד מ3 גידי השרירים המרכיבים את השרוול ) אושמא מדובר בקרע שלו. יש לבחון אם קיימת תסמונת התנגשות או לא. יש לבדוק את הצואר ולראות אם יש סמני לחץ על שרש עצבי. לבסוף יש לרקוחאת הטיפול יכול להיות שילוב של פיסיותרפיה : תרגילים חיזוק לשרירים עם המנעות מתנועות הגורמות ל"התנגשות " בצרוף של טיפול פיסיקלי ותרופתי . הטיפול התרופתי יכול להיות תרופות נוגדות דלקת דרך הפה או באמצעות זריקה מקומית .

20/10/2002 | 06:46 | מאת: זאב

לד""ר אסא שלום ושבוע טוב תודה רבה רבה לך על התייחסותך. ברצוני להגיע אליך לאיבחון וטיפול. האם אפשרי הדבר דרך ההסדר עם כללית מושלם ורופאים עצמאיים? אנא הנחה אותי. תודה זאב

מנהל פורום אורתופדיה