ממצא בברך המשך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/02/2000 | 11:49 | מאת: דני

שלום לך ! 23.2.00 בהמשך להתכתבותינו, אומר לך תודה רבה קודם כל. שנית, היינו עם ביתינו אצל אורטופד נוסף. כמו שכתבת מילה במילה הוא ענה לנו אכן זהו הממצא שפיר, וכמו שציינת נדיר שהוא יכאב אבל הוא אכן מקור הכאבים. ההבט הכירורגי יבוא לידי ביטוי במידה והילדה תמשיך להתלונן, נאמר לנו שהוא יוצר מעין דלקת מקומית מדי פעם וכשנחליט שאין מנוס הוא יוצא, הענין האים הכאבים המלווים כנראה בדלקת מסוימת לא יכולים להביא למצב של נזק מצטבר בברך? ודבר שני מעט כבד עלינו להחליט מתי די...צריך להוציא מה גם שהבנו שללא כאבים הענין להוציא לא היה עולה על הפרק. החלטה כבדה וקשה האם יש מניעה נוסף לא להוציא בגיל הנ"ל? עקב גדילה או משהו דומה? מה המינון של הכאבים למדד של כירורגיה? אני יודע שזו שאלה קשה אבל מה...פעם בשבוע בחודש? בפעם האחרונה הילדה לא יכלה לדרוך על הרגל 5 ימים. אודה לך מאוד עם תעזור לי להתיישר ולחשוב נכון

דני שלום, לרוב אין נזק מצטבר כתוצאה מהמתנה ודחית הניתוח. מכיון שהמדובר כאן בכאב, ההחלטה צריכה להיות של ביתך. אין הגדרה ל"מידת" הכאב המצדיקה ניתוח, אולם אם הכאב עז ומונע ממנה לקיים אורח חיים נורמלי במשך זמן ארוך הרי שניתן לשקול את אפשרות הניתוח. בהצלחה!

מנהל פורום אורתופדיה