פוסאלאן או אויסטה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/10/2002 | 23:02 | מאת: רחל

שלום רב, אני אישה בגיל המעבר שסובלת מבריחת סידן, נוטלת קלציום ציטראט 250 מיליגרם בתוספת ויטמין D ואינה נוטלת הורמונים או תרופות אחרות (פרט לליפידל). אני מעוניינת לדעת מה ההבדלים בין פוסאלאן לבין אויסטה, ועם מי מהן ניתן ליטול קלציום ציטראט בתוספת ויטמין D 250 מיליגרם?

אויסטה הנה תרופה שיש לה פעילות דומה בהפעתה להשפעתאסטרוגן על העצמות מה שמקטין את איבוד העצם. הפוסלן הנוחומר הפועל לעיקוב ספיגת העצם על ידי תחרות עם מולקולות ההידרוקסיאפטיט על אתרי שקיעה על סיבי הקולגן. שניהם לא אכפת להם אם תקחי סידן וויטמיןD

מנהל פורום אורתופדיה