שבר במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/10/2002 | 17:00 | מאת: סלים

דר" נכבד אני בן 42+ , נפלתי ורסקתי ראש הראדיוס במרפק שמאל . ב CT הודגם שבר תוך פרקי מרוסק , עם תזוזה קלה קדמית של הפרגמנט השבור . יש כמה הצעות : 1- לא לנתיח . 2- ניתוח והוצאת ראש הראדיוס ללא פרותיזה במקומה . 3- ניתוח והוצאת ראש הראדיוס עם פרותיזה . מה היא ההמלצה שלך ? ולפי הנסיון שלך הפרותיזה מוצלחת ? תודה .

לפי ההגדרה שבר מרוסק הוא שבר שיש בו יותר משני רסיסים מדבריך , אני כך מבין , יש רק שני רסיסים. במידה שהתזוזה בין שני הרסיסים גדולה מ 2 מ"מ יש אינדיקציה לניתוח של החזרה פתוחה וקיבוע פנימי. . במידה שיש יותר משני רסיסים כאן יש הגורסים שאין להחזיר ולקבע אלא להוציא.אני אישית מבקר להחזיר ולקבע באותם מקרים שנראה לי כי הדבר יצליח. במידה שהשבר אמנם מרוסק כדבעי אני כמורבים מעדיף לכרות את ראש הרדיוס. האינדיקציה לשימוש בתותב לראש היא חוסר יציבות של המפרק בעקבות השבר. ממה שלמדתי מנסיוני וממה שראיתי מנסיונם של אחרים השימוש בתותב ראש אינו הצלחה מרשימה כלל ועיקר.

מנהל פורום אורתופדיה