בעיה בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/10/2002 | 12:16 | מאת: דורון

שלום, אבחנו אצלי בברך שחיקת סחוס (מיניסקוס) בימים אלה אני עובר טיפולי פיזיוטרפיה. רציתי לדעת : 1. האם כדאי לי לקחת ויטמינים (TRIFLEX, מגה גלופלקס, ויטמין D ) האם יש בלקחיתם נזק או האם הם עוזרים. 2. איזה סוג של פעילות גופנית יכול לעזור להחזיר את הברך לקדמותה. תודה על העזרה. דורון

האם נפגע אצלך המניסקוס או הסחוס המפרקי? - אין הם היינו הך. הטיפול בפגיעה במניסקוס הוא בדרך כלל ניתוחי באמצעותארתרוסקופיה. כאשר מדובר בשחיקת סחוס כלומר אוסטאוארטריטיס כאן הטיפול מורכב מ1. פיסיותרפיה ותרגילים. תרופות נוגדות דלקת. חמרים מגיני סחוס. ויטמינים אינם חשובים לעניין זה . מגה גלופלקס אינו ויטמין אלא תוסף מזון המכיל חומרים מגיני סחוס. TRIFLEX הנותוסף מזון דומה למגהגלגופלקס אינו ויטמין והא בשימוש בעיקר לסוסים.

מנהל פורום אורתופדיה