רצועה קדמית והשלכותיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/10/2002 | 08:25 | מאת: מעוז

דר' אסא לב-אל שלום, בעקבות קרע ברצועה הקדמית החלטתי לוותר על ניתוח לשיחזור הרצועה. נאמר לי על ידי רופאי בית החולים כי על ידי מנוחה ארוכה וחיזוק מאסיבי של שרירי הרגל אוכל בעתיד לשוב לפעילות ספורטיבית קלה ביחד עם חגורה תומכת לברך (כדורסל עם החבר'ה, פעם בשבוע למשך שעתיים), יתרה מכך אותם רופאים אמרו כי שרירי רגל חזקים עשויים לקזז את הצורך בפעולת הרצועה הקרועה. האם יש הגיון בדבריהם בנושא שרירי הרגל והרצועה? האם יכול להיגרם לחלקים נוספים בברך כתוצאה מפעילות ללא רצועה קדמית? בכבוד רב מעוז

נכון הוא כי ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית לא מאומצת מידי תוך שימו בחגורה מייצבת ולאחר אימון טוב של השרירים אך יש לזכור שיש צורך באימון יום יומי ולא שעתיים בשבוע. חוסר יציבות הנו אחד הגורמים לאוסטאוארטריטיס של מפרק.

מנהל פורום אורתופדיה