דלקת בגיד הנשה (הנשית) - סיאטיקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/10/2002 | 22:28 | מאת: khrui

כבר במשך חודשיים, אני סובלת מדלקת בגיד הנשה שאובחנה תחילה כבורסיטיס. הסימפטומים: כאבים מוקרנים מאמצע הישבן עד לקצות האצבעות, הבאים בגלים כרגע, אני מקבלת שני טיפולים במקביל: רפואה קונבנציונלית: פיזיותרפיה , ויאוקס , משככי כאבים טיפול טבעי: דיקור סיני האם יש אפיק/טיפול נוסף שיוכל להקל על הכאבים שאינם נסבלים? אודה על תשובה מהירה...

מה שאת קוראית דלקת של גיד הנשה ובעברית תקנית נקרא גנשת (= SCIATCA נחמד לא? ) נגרם בעצם על ידי גרוי שרש של עצב זה (גיד הנשה, שהנו העצב הגדול בגופנו הנקרא סכיאטיקוס ) במוצאו של הושרש מחוט השדרה בתוך תעלת השדרה. הגורם לגרוי הנו מחלה של דיסקוס בין חולייתי . אמרי מאתה יש לי דיסקוס. ובכן האפיקים האלטרנטיביים לטיפולים האלרטנטיביים שלך הנם די קונוונציונליים כמו: זריקה אפידורלית של סטרואידים , בלוק ברירני של שרש העצב, או טיפולים המכוונים לשנות אתצורתו והלחץשבתוך הדיסקוס כמו חימום הדיסקוס או אף הוצאתו.

10/10/2002 | 10:02 | מאת: khrui

בנוסף, בבדיקת MRI שעשיתי אין עדות לנזק בעמוד השדרה האם ידועים לך גורמים נוספים (כגון חשיפה למזגן / תנועה סיבובית / ישיבה בטיסה ארוכה) שיכולים לגרום לסכיאטיקה?

מנהל פורום אורתופדיה