כשהצוואר נתפס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/12/1999 | 14:29 | מאת: המתעניין

ד"ר שלום שנתפס לי הצוואר ותופעות של הכאבים ומגבלות בתנועה נמשכות מספר שבועות, האם הדבר נורמלי, האם יתכן כי הכאבים יימשכו מספר חודשים?

למתעניין שלום, אם הסיבה לכאבים אותם אתה מתאר מקורה ב"שריר תפוס" הרי שהבעיה קלה יחסית ולרוב חולפת מעצמה או ניתנת לפיתרון על ידי פיזיותרפיה (בהדרכת פיזיותרפיסט או באופן עצמאי בבית), מסאג' לצואר, קומפרסים חמים, צוארון רפואי, ותרופות להרפית שרירים. תופעות של כאבים בצואר ומגבלות בתנועה הנמשכות מספר שבועות אינן דבר נורמלי, אך אינן בהכרח מסוכנות. הסיבות לסימפטומים כאלו הינן רבות ומגוונות וכוללות בעיות מקומיות בשרירי הצואר, בכתף ובעיות בעמוד השדרה. בשאלתך לא הרחבת מהם הסימפטומים מהם אתה סובל. בכדי למקם את הבעיה יש לדעת מה מביא להחמרת הסימפטומים ומה להקלה בהם, האם הינך סובל מתופעות אחרות בנוסף על הכאבים וכו'. אם הבעיה מקורה בחוט השידרה לדוגמא, הרי שבירור מעמיק ולעיתים טיפול נדרשים בהקדם. לסיכום, אם הסימפטומים נמשכים מעל שבוע, הכאבים עזים, מופיעים גם בלילות ומלווים בתופעות אחרות כחולשה באחת או יותר מהגפיים מומלצת פנייה לרופא המטפל בהקדם על מנת לברר את מקור הבעיה. בהצלחה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיה