פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
06/02/2011 | 23:07 | מאת: עדי

שלום רב, אני ואימי ביצענו בדיקות דם ורצינו לדעת מה הערכים הרצויים של HDL שצריך,לא כל כך ברור מהדף עם התוצאות. אני בת 25 ובריאה ואימי בת 60 עם סוכרת סוג 2 מה הערכים שאנחנו צריכות? אימי גם סובלת מעודף משקל ומעשנת האם זה משנה מבחינת הערכים הרצויים של HDL.

07/02/2011 | 08:58 | מאת:

שלום עדי, ההמלצות הן מעל 50-55, בכל קבוצות הגיל לכל מצב בנשים. ברור שלאימך יש גורמי סיכון נוספים ולכן חשוב גם רמות ה- LDL וה- TG. בברכה,דנה

08/02/2011 | 19:55 | מאת: עדי

דנה שלום רב, מה הכוונה 50-55,זה תלוי בקופה?

06/02/2011 | 21:15 | מאת: אילית

הגובה שלי 168 משקל 52 ברצוני לעלות במשקל, אך לא יותר מדי הורדתי 15 קילו אחרי לידה ומאז מרגישה רוב הזמן עייפות וחוסר כוחות גם כשאני יותר מדי עייפה ועצבנית אין לי כל כך תאבון כשהיתי 56 הרגשתי שמנה איך אני עולה במשקל ללא פחד מהשמנת יתר

שלום אילית, משקלך אמנם מעט נמוך לגובהך ואיך דרך אחת לעלות במשקל מבלי להשמין. יותר חשוב להדריך אותך להוסיף מזונות המעשירים את תפריטך והמספקים לך את כל הרכיבים המומלצים. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

06/02/2011 | 17:01 | מאת: יהודית

שלום. אני בת 66 ובריאה בד"כ פרט לעודף משקל וריפלאקס. מסיבות עקרוניות אני צמחונית. בנוסף אני רגישה לשמרים ולדברי חלב. כיצד ניתן לבנות תפריט בריא ללא לחם ללא דברי חלב וכמעט ללא מזונות מהחי. תודה. יהודית.

07/02/2011 | 08:55 | מאת:

שלום יהודית, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט מתאים. בברכה,דנה

06/02/2011 | 10:51 | מאת: נל

לצוות שלום אני אוכל לחם קל מחיטה מלאה ואני סובל המון מעצירות מה עלי לעשות לפתור בעיה זו

06/02/2011 | 13:25 | מאת:

שלום נל, לעיצרות סיבות וגורמים רבים. אכילה של לחם מחיטה מלאה לא תפתור את הבעיה לבדה. יש להעשיר את התפריט בכל מיני סוגים של סיבים תזונתיים, ירקות, פירות, שיפון, שבולת שועל, קינואה, כוסמת, זרעים, קטניות ועוד. יש להקפיד לשתות מים ברמות מספקת ולעסוק בפעילות גופנית על בסיס יומי. בברכה,דנה

06/02/2011 | 09:36 | מאת: רוחמה

האם ניתן להכין תמ"ל לתינוק בן 4 חודשים ממים שיש בהם אבנית ?

06/02/2011 | 15:11 | מאת:

רוחמה שלום, באופן עקרוני מותר אבל עדיף שלא. אם את רואה אבנית במים פשוט הניחי להם לעמוד והשתמשי רק במים בחלק העליון של הכלי. בריאות שלמה, מיכל

07/02/2011 | 09:23 | מאת: רוחמה

תודה על התשובה המהירה הכוונה לאבנית שהצטברה על דפנות הסיר שבו הורתחו המים. האם במים אלו ניתן להשתמש ?

06/02/2011 | 00:53 | מאת: בן 16

אף פעם לא אוכל בבוקר. לא מסוגל. רק שותה 2 כוסות מים בבוקר.. בצהריים אוכל עוף או קציצות בשר. עם אורז או פסטה או תפוח אדמה. לא נוגע בירקות.(לא מסוגל) אחה"צ קצת חטיפים. בערב 3, 4 פרוסות לחם עם אבוקדו או חביתה. וזהו פחות או יותר. האם יש עם זה בעיה? גובה 1.80 משקל 78 ק"ג ככה פחות או יותר אוכל תמיד שנים, לא מסוגל לאכול משהו אחר. באתי לשאול אם זה סביר. תודה.

שלום, התפריט שתארת חסר לחלוטין פירות וירקות, ומוצרי חלב. אלו הם אבות מזון חשובים והכרחיים לשמירה על הבריאות הגופנית שלך (מסת עצם, שיער, ציפורניים, עור ועוד) ולהמשך גדילה. אתה נמצא בגיל ההתבגרות בו עולה הדרישה לחומרים מזינים אלה. המלצתי- פנה ליעוץ דיאטנית קלינית בקהילה שתעבוד איתך על התוספות ההכרחיות או שתציע לך תוספים בהתאם לצורך. בריאות שלמה, מיכל

05/02/2011 | 20:55 | מאת: מימ

שלום רציתי לדעת אם תוכלו להמליץ על דיאטנית שמקבלת באופן פרטי, באזור המרכז, ועוסקת בהפרעות אכילה. תודה

06/02/2011 | 13:23 | מאת:

שלום, ישנו מכון לטיפול בהפרעות אכילה, מכון "שחף" באזור רחובות. בברכה,דנה

05/02/2011 | 18:33 | מאת: גלית

שלום, אני נדרשת לתזונה עשירה בסיבים לאחר ניתוח פיסורה. האם בטטה ותפוחי אדמה נחשבים במזונות "מותרים" מבחינתי ? (אסור לי להסתכן במזונות שגורמים לעצירות). תודה.

06/02/2011 | 13:22 | מאת:

שלום גלית, את יכולה לצרוך בטטה ותפוחי אדמה אבל בשביל תכולת סיבים גבוהה יש להשאיר את הקליפה. בברכה,דנה

05/02/2011 | 14:34 | מאת: פרידה

הו עובר טיפול כימי CISPLATIN +ETOPOSIDE וגם הקרנות עקב מחלת סכרת שצטופל בכדורים אנחנו לא יועים מה מוטר לאכול לחיזוק הגוף .מומלצים פירות וירוקות בנוסף גם ENSHUR או OSMOLYT גם מיצי סלק וגזר מה עם הסכרת.עודה מראש על המלצות

שלום פרידה, לאור מורכבות הטיפול והמחלה מומלץ לפנות לדיאטנית במרפאה האונקולוגית לייעוץ בהתאם לצירכה התזונתית של אחיך. מיצי פירות לסוכרתיים לרוב אינם מומלצים וגם אנשור לא מותאם למצב זה, ולכן עליכם לגשת לדיאטנית להמלצה פרטנית. בברכה,דנה

05/02/2011 | 11:41 | מאת: בילי

שלום אני סובל מכאבים נוירופטיים עקב פגיעה בחוט שדרה. כל גרגיר אושארית בפי הטבעת גורמים לי לכאבים נוירופטיים (כאב עיצבי עקב הפגיעה העצבית).אני לא אוכל ירקות או מוצרים שלא מתעכלים כדוגמתתירס אך שמתי לב שכל הזמן מגיעים לפי הטבעת גרגירים/סיבים בצבע בהיר. האם מדובר בדבר טבעי או שיכול להיות שמדובר בבעיה במערכת העיכול? תודה

05/02/2011 | 14:43 | מאת:

שלום בילי, לצערי אין לי תשובה משכילה בנושא, וכן המנעות כוללת מסיבים עלולה להיות בעייתית. המלצתי, פנה למרפאת גסטרו לייעוץ משולב של מומחה גסטרו ודיאטנית מומחית לנושא. בברכה,דנה

05/02/2011 | 10:32 | מאת: רועי

במידה וכן שותים קפה איזה קפה מוממלץ ולמה?

05/02/2011 | 14:42 | מאת:

שלום רועי, אין המלצה מיוחדת. כל קפה במידה סבירה אינו מזיק. בברכה,דנה

שלום, אני חולה באי ספיקת כליות קרטנין 2.8 אוראה כ- 90 אני מבקש לדעת האם יש בעיה באכילת המזונות הבאים: מיץ תפוזים כוס ביום,אפרסמון,שתי כוסות פופ קורן ביום כמובן ללא מלח תודה

שלום אילן, לאור מורכבות המחלה עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. הדיאטה מורכבת מהגבלת חלבון, נתרן וייתכן מרכיבים נוספים כגון אשלגן וזרחן ולכן לא אוכל להמליץ. כמו כן תלוי מאוד מה גורם המחלה. בשלב זה לא הייתי מוסיפה אף אחד מהמזונות שציינת ללא ייעוץ אישי של דיאטנית. בברכה,דנה

04/02/2011 | 16:49 | מאת: מיכל לוי

הי, יש לי בעיה במפרק של הלסת, דלקת במפרק באופן כרוני. נאמר לי לאכול כלכלה רכה, הכוונה למאכלים רכים, כדי לא להפעיל את המפרק. בגלל שחורף עכשיו ואני אוכלת רק מאכלים חמים, אני מוצאת את עצמי אוכלת רק מרקים, משקאות חמים ודייסות. יש לך רעיון לתפריט מעניין יותר? יש אפשרויות נוספות לאוכל חם שאין צורך ללעוס אותו ? תודה!

05/02/2011 | 14:39 | מאת:

שלום מיכל, ראשית, אל תגבילי את עצמך לאוכל חם בלבד, כי זה מעלה אפשרות לחסרים תזונתיים. הוסיפי מוצרי חלב רכים (גבינות, מעדנים, גלידות רזות), רסקי פרי שונים. מרקים- בשלי עם מנת בשר ועבדי אח"כ לבלנדר. העשירי את המרק בירקות. את יכולה לאכול פירה עם חלב. את יכולה להערבב עם פירה בשר טחון מבושל היטב. בברכה, דנה

04/02/2011 | 16:25 | מאת: אלי

שלום. אני בן 20 וסובל מכבד שומני לא אלכוהולי. מאז הרזיתי מעט, הפסקתי לאכול שומן רווי ואלכוהול. השאלה שלי היא לגבי פחמימות פשוטות - שהבנתי שזה לא טוב. אני משתדל לא להגזים אבל רוב צריכת הפחמימות שלי זה לחם\פסטה\תפו"א. כמו כן אוכל לפחות פרי-2 ביום. חוץ מזה לא אוכל ממתקים או מיצים. אז עד כמה מזיקות פחמימות פשוטות במצבי ? תודה מראש

05/02/2011 | 14:37 | מאת:

שלום אלי, פחמימות פשוטות גם כן תורמות להתפתחות השמנה וכבד שומני לכן מומלץ להוריד. חושב לבחור גם פחמימות מורכבות "בריאות, יותר. במקום לחם רגיל, פסטה ותפוחי אדמה רצוי להחליף בלחם שיפון/חיטה מלאה, פסטה מחיטה מלאה, אורז מלא, קטניות, כוסמת, קינואה ובטטה.ההמלצה לפירות 2-3- מנות ביום מפוזר על פני היום. חשוב לרדת למשקל תקין ולהוסיף פעילות גופנית. בברכה,דנה

04/02/2011 | 12:21 | מאת: שושנה

לד"ר גילה רוזן שלום רב! בתי בת 17.5 הגובה שלה 1.59 מישקל 46 כמה קלוריות היא צריכה לאכל ביום? כמה פעמים מומלץ לעשות בשבוע ספורט הליכה? תודה רבה שושנה

05/02/2011 | 14:35 | מאת:

שלום שושנה, טווח הקלוריות תלוי בגורמים נוספים כגון רמת פעילות, הרגלי אכילה ועוד. לשם כך עליה לפנות לייעוץ אישי. ההמלצה היא 30 דקות ליממה. בברכה,דנה

שלום רב, אני משתדלת להמנע מקצפות למיניהן, אבל כשבכל זאת צריך: מה עדיף (או מה גרוע פחות) - קצפת צמחית או שמנת מתוקה להקצפה? תודה!

שלום, מבחינת כמות השומן אין הבדל משמעותי. השמנת הצמחית טובה לנושא הכשרות בלבד. אני בכל מקרה ממליצה להמנע משתיהן. בברכה,דנה

03/02/2011 | 11:45 | מאת: רות

שלום.אים הבנתי נכון ממה שעניתם שמוצרי חלב גורמים לשתן בסיסי וגם רשמתם בתשובה אחרת שירקות ופירות גורמים לשתן בסיסי אין פה איזה טעות לגבי הירקות והפירות ?ואיזה מזונות גורמים לשתן חומצי? תודה

05/02/2011 | 14:33 | מאת:

שלום רות, אין טעות. זה לא סותר אחד את השני. שתן חומצי יותר נגרם מאכילת בשר, דגים וגבינות קשות. בברכה,דנה

03/02/2011 | 10:46 | מאת: גלי

שלום רב רציתי לשאול באם אין בעיה לתת לילדים בגילאי 4 עד 10 אומגה 3 על בסיס יומי?

03/02/2011 | 20:58 | מאת:

גלי שלום, אין בעיה בכלל, אני ממליצה בחום. אם את משקיעה באומגה 3 כתוסף ודאי שהוא מכיל חומצות שומן מסוג DHA EPA- אלו החומצות החשובות. הקפידי על המינונים המתאימים לפי גיל- רשום על כל אריזה. בריאות שלמה, מיכל

03/02/2011 | 09:44 | מאת: איה

שלום רב אני בחורה רזה, אולםלעיתים סובלת מתחושת נפיחות לא נעימה. האם יש תוספים או קפסולות שעשויות לעזור? האם הפרסומים לגבי יוגורטים שונים אכן נכונים? מה הדרך הטובה והיעילה ביותר להתגבר על תחושת הנפיחות? תודה

05/02/2011 | 14:32 | מאת:

שלום איה, ראשית יש לברר איזה מזון גורם לך לתחושת נפיחות. לרוב מדובר בסיבים תזונתיים ומזונות המעלים ייצור גזים כגון קטניות (אפונה, שעועית, עדשים, חומוס וכו' וכן משפחת המצליבים כגון ברוקולי, כרוב, כרובית, צנון, צנונית ועוד. כמו כן, חושב להקפיד על ארוחות קטנות ומסודרות, שתיה מרובה, פעילות גופנית סדירה ועוד. לגבי חיידקים פרוביוטיים אין המלצה חד משמעית, אבל את יכולה לנסות.מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

03/02/2011 | 07:19 | מאת: איתי

עשיתי בדיקות דם וכל התוצאות תקינות חוץ מוויטמין די שהערך יצא בבדיקה 56.3 והסידן בערך נורמה תקין (9.20) אציין שאני נוטל ויטמין די בטיפות של חברת אלטמן כבר למעלה מחצי שנה כ-1600 יחב"ל ליום בממוצא. מה יכולות להיות הסיבות לחוסר, לאור העובדה שכל הערכים האחרים כן יצאו תקינים?

03/02/2011 | 08:47 | מאת:

שלום איתי, ייתכן והמינון אינו מספק. היום מדברים על מינונים גבוהים יותר. פנה לאנדוקרינולוג לייעוץ. בברכה,דנה

03/02/2011 | 00:21 | מאת: רון

שלום אימי בת ה87 לוקחת Bקומפלקס זה מיצב אותה מנטלית וקוגניטיבית ועוזר לה ,בין השאר, לישון. אך לאחרונה זה גורם לה לגרוד קשה בכל הגוף מה עושים כדי להמנע מן הגרוד? (האם זה הניאצין?) היש פתרון לבעיה? תודה מראש רון

03/02/2011 | 08:49 | מאת:

שלום רון, ראשית, איך אתה יודע שזה מה שגורם לה לגירוד. האם הפסקתם וראיתם שהגירוד פסק. מעבר לכך, אפשר לשנות את סוג התוסף מחברה אחרת ולראות האם חווה אותה תחושה. מעבר לכך כדי להתייעץ עם רופא מומחה לאלרגיות או עור. בברכה,דנה

02/02/2011 | 22:01 | מאת: גיא

שלום, רציתי לדת מה הטמפ' המוממלצת לבישול בשר בקר כך שערכו התזונתי יהיה בגבוה ביותר

03/02/2011 | 08:50 | מאת:

שלום גיא, ראשית, הטמפ' תלויה במידת העשיה שאתה שואף מהבשר.מעבר לכך יש את עניין הטעם והמרקם. במקרה זה עדיף להתייעץ עם קצב או מומחה לבשרים. בברכה,דנה

02/02/2011 | 19:30 | מאת: רות

שלום.האים מוגרי חלב גורמים לשתן חומצי או בסיסי? תודה.

03/02/2011 | 08:51 | מאת:

שלום רות, חלב ומוצרי חלב ניגר (לבן, יוגורט, מעדנים) תורמים ליצירת שתן בסיסי יותר. גבינות קשות תורמות יותר ליצירת שתן חומצי. בברכה,דנה

01/02/2011 | 23:45 | מאת: רות

שלום, רציתי לדעת אם יש סכנה בלקיחת כמוסת ליזין (500מ"ג) פעמיים בשבוע. ואם כן, מה הגבלת הזמן בה זה בסדר? תודה רבה

03/02/2011 | 08:52 | מאת:

שלום רות, לא ידוע לי על סכנה, אך השאלה היא, מה המטרה? בברכה,דנה

01/02/2011 | 23:33 | מאת: אופירה

שלום רב, שמעתי שכאשר תפוח האדמה (שנמצא הרבה זמן) מתחיל להצמיח את ה"סיבים" העבים שלו (מעין ענפים/עלים המשתרגים ממנו)זה סימן שהוא נעשה רעיל - האמנם? ואם כן, האם ניתן לאכול אותו אחרי שמסירים את אותם סיבים. תודה רבה.

03/02/2011 | 08:53 | מאת:

שלום אופירה, לא מומלץ לאכול תפו"א שהניץ פקעיות אלו, נוצר בו אכן חומר רעיל. אמנם הוא לא מסוכן בכמויות שנוצרות או בכמויות שאנו אוכלים, אך תמיד כדאי לאכול מזון טרי. בברכה,דנה

01/02/2011 | 18:46 | מאת: אילנה

עוד שאלה קטנה- יועצת בחברת תוספי מזון המליצה לי לקנות אומגה 3 בקפסולות +כורכום. האם נראה לך שזה יכול להואיל?או שזו תהיה הוצאת כספים מיותרת.

03/02/2011 | 08:54 | מאת:

שלום אילנה, הואיל והמחקרים לא חד משמעיים הייתי מנסה ורואה כיצד את מגיבה. זה מאוד תלוי מינון וסוג ולכן קשה לייעץ בנושא. בברכה,דנה

01/02/2011 | 16:47 | מאת: יוסי

אני אוכל 6 ארוחות ביום , בארוחת הצהרים אני אוכל חזה עוף ללא שמן ולדוגמא ספגטי ממש לאחר 20 דקות מתחיל אצלי סטרס בראש וחרדה אני מאבד אפילו את הצבע בפנים ,וצריך לאכול מתוק בשביל להרגיע את הסטרס, האם הדבר קשור לעיכול (בשל חוסר אנרגיה)או לחומצות האמינו שמפריעות לטריטופן (סרוטונין)להספג בזרם הדם?

01/02/2011 | 16:54 | מאת:

שלום יוסי, איני יכולה להסביר את התופעה על סמך התיאורים שלך. פנה לרופא המשפחה לבירור. בברכה,דנה

שלום רב, ביצעתי את בדיקת העמסת הסוכר והבדיקה הראשונה דווקא יצאה 102 שזה גבוה והעמסה עצמה יצאה תקינה.הרופאה אמרה שכל עוד זו רק בדיקה אחת מתוך ה-4 אין מה לחשוש ושכדאי שאחזור עליה שוב. אחרי חודש בשבוע 31 ביצעתי בדיקת סוכר בדם בצום והתוצאה שוב יצאה גבוהה 105. מה אני אמורה לעשות?ואיך ייתכן שהעמסה יצאה תקינה ודווקא הבדיקות שבצום יצאנה לא תקינות?האם אני צריכה להתחיל בדיאטה קפדנית?והאם יש קשר ללחץ בהריון שמעלה את רמת הסוכר? אודה לעזרתכם!

שלום שמרית, אני ממליצה לפנות בהקדם לדיאטנית קלינית.ייתכן ודיאטה מתאימה תפתור את הבעיה.אל תתחילי דיאטה לבד. בברכה,דנה

31/01/2011 | 15:12 | מאת: טל

אני צמחונית (לא בשר ולא דגים), אוכלת המון סוגי ירקות ופירות באופן יומיומי, כמו כן, שקדים ואגוזים (במידה כמובן), איך הייתן ממליצות לי להשלים באופן הטוב ביותר את החסכים בהעדר בשר ודגים בתזונה שלי. תודה מראש.

01/02/2011 | 11:13 | מאת:

שלום טל, ראשית, עליך להקפיד על אכילת מוצרי חלב וביצים כמקור לחלבון מן החי וכן למריכיבם מן החי שלא תקבלי מהצומח בעיקר ויטמין B12 וסידן. ייתכן ויהיו לך בכל זאת חסרים של אבץ, ברזל, B12 ולכן כדי להבדק באופן קבוע לחסרים. חשוב להשלים עם דגנים מלאים, כולל כוסמת, קינואה, קטניות ועוד. בברכה,דנה

31/01/2011 | 11:08 | מאת: עידו

שלום,אני בחורף ממש לא אוהב לשתות מים ובמקום זה מעדיף לשתות תה ירוק ללא סוכר(כ-6 כוסות ביום) האם זה יכול להוות לי תחליף למים או שאני צריך בכל זאת לשתות מים? תודה

01/02/2011 | 11:11 | מאת:

שלום עידו, תה אמנם נחשב לנוזל לכל דבר, אך לתה ירוק, המכיל כמות גדולה של קפאין, אפקט משתן, ולכן חשוב להשלים עם מקורות נוזלים אחרים כגון סודה, מיץ או מרק ( במידה וקשה לך לשתות מים). בברכה,דנה

31/01/2011 | 10:11 | מאת: אורלי

שלום רב , אני אוהבת מאד גרגרי תירס צהוב מקופסת שימורים האם הם טובים לבריאות או מזיקים לבריאות תודה רבה

01/02/2011 | 11:06 | מאת:

שלום אורלי, לרוב תירס משומר מכיל יותר סוכר לעומת תירס טרי, ולכן פחות מומלץ. בהחלט אפשר לגוון עם תירס משומר במהלך השבוע, תירס עשיר גם בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים חיוניים. בכל מקרה, עדיף לקנות טרי או מוקפא, לבשל ולהשתמש בגרעינים בהתאם. בברכה,דנה

30/01/2011 | 18:11 | מאת: דליה

האם מותר לאכול פרי אחד יבש לקינוח מיד לאחר הארוחה או שצריך להמתין שעתיים ?

שלום דליה, אין צורך להמתין, אפשר לאכול. בברכה,דנה

30/01/2011 | 17:45 | מאת: גילעד

שלום רב אני בן 39 ועברתי לפני 3 שבועות ניתוח לכריתת חלק מהמעי הדק עקב היצרות ואבצס זהו הניתוח השלישי שאני עובר,כל פעם עקב היצרות בהשקה לפני שבועיים התחלתי לאכול בהדרגה-תוך שמירה על דיאטת דלת שארית יש לי בעייה קטנה-הדיאטנית בביהח שבו נותחתי רוצה שאני יעבור לדיאטת דלת סיבים עכשיו ואילו הדיאטנית בגסטרו טוענת שאני צריך להישאר עדיין בדיאטת דלת שארית אני מבולבל קצת... זה גרם לי לפחד קצת מאוכל אני עדיין משלשל ויש לי המון גזים-זה מתגבר לקראת הערב ואפילו באמצע הלילה,דבר שמעיר אותי משנתי ומאוד מקשה על התיפקוד וההתאוששות אפשר לקבל דיעה או עיצה לגבי המצב מבחינה תזונתית האם למרות השילשולים ,כדאי להוסיף מאכלים לאט לאט יוצא לי גם שהרעב מתגבר לי בשעות הערב המאוחרות ואני מחזיק את עצמי לא לאכול כלום מהשעה 9-+ אודה לכן על העזרה

שלום גלעד, לצערי לא אוכל לתת לך מענה מפורט, הן בשל מסגרת הפורום והן בשל מורכבות המקרה. אני מניחה שאפשר בהדרגה לעבור לדיאטה עשירה יותר בסיבים עם הזמן, אך הייתי מציעה ללכת בעקבות הדיאטנית הנוכחית שיכולה לעקוב אחר הבעיות הקיימות. לרוב המלצות הדיאטנית בבית החולים רלוונטיות למהלך תקין של ניתוח, ובמקרה שלך נראה כי המהלך אינו תקין וטרם חזרת ליציאות תקינות. בברכה,דנה

29/01/2011 | 18:01 | מאת: יהודית

שלום, בתי, בת 20 רקדנית מקצועית, מחפשת ייעוץ תזונתי ייעודי עבורה. היכן אפשר למצוא דיאטנית/תזונאית שמתמחה ביעוץ לספורטים/רקדנים? בתי גרה בקרית חיים ובקיבוץ געתון, שם היא רוקדת בתי רוצה ייעוץ וליווי אישי למשך זמן מה. במסגרת קופות החולים (כללית), או באופן פרטי. תודה

30/01/2011 | 08:17 | מאת:

שלום יהודית, לצערי איני מכירה באופן אישי דיאטניות המתמחות בנושא. המלצתי, פני לפורום תזונה של מכון וינגייט אשר מנוהל ע"י איילת ויינשטיין, אני מקווה שהיא תוכל לעזור לך. בברכה,דנה

29/01/2011 | 15:14 | מאת: מיכל

שלום, הייתי רוצה לדעת מהן ההשפעות של עלייה\ירידה דרסטית באחוזי השומן? ממה העליה\הירידה הזו יכולה לנבוע? ואיך היא משפיעה על הגוף?

30/01/2011 | 08:18 | מאת:

שלום מיכל, האם תוכלי לחדד את שאלתך, היא אינה ברורה. בברכה,דנה

28/01/2011 | 22:44 | מאת: טל

שלום רב. אני בהריון שבוע 24 וסובלת מצרבות. כדי להתמודד טוב עם הצרבות אני מוהלת רבע כפית אבקת סודה לשתיה עם כוס מים כמעט 8 פעמים ביום. האם יש איזה סכנה בצריכה כזו גבוהה של סודה לשתיה? נזק לעובר? תודה.

30/01/2011 | 08:20 | מאת:

שלום טל, למיטב ידיעתי לא. הבעיה שאין הרבה תרופות נגד צרבות שניתן לצרוך בזמן ההריון ולכן לא משאיר הרבה אופציות חוץ מביקרבונט שבא או בסודה או בשילוב עם סידן. אין התנגדות או בעיה לצרוך זאת בזמן ההריון בתקופת הצרבות. ליתר בטחון, התייעצי עם רופא המשפחה או הנשים. בברכה,דנה

28/01/2011 | 19:15 | מאת: אילנה

בבדיקות דם שערכתי הרופא הפנה אותי לראומטולוג עקב חשד למחלה. שאלתי היא האם ישנם סוגי מזונות שמגבירים את המחלה או לחילופיו איזה מזונות מייטיבים עם המחלה? האם ישנם תוספי תזונה מסויימים שכדאי לקנות? תודה על תשובה מהירה

01/02/2011 | 11:02 | מאת:

שלום אילנה, ראשית יש לוודא שאכן קיימת מחלה ולטפל בהתאם. ייתכן והמלצות תזונתיות יהיו בהתאם לטיפול התרופתי. יש מעט מאוד מחקרים מדעיים ראויים שהוכיחו תועלת או נזק ממזון כזה או אחר. מדברים בעיקר על המנעות ממשפחת הסולניים (תפו"א, עגבניות, חצילים) ותוספת אומגה 3 במזון דרף דגים וזרעי פשתן. מעבר לכך אין המלצות מיוחדות פרט לאורח חיים בריא, ירידה במשקל (אם קיים עודף) ופעילות מתונה. בברכה,דנה

27/01/2011 | 20:24 | מאת: קרן

שלום דנה, אני צמחונית 5 שנים בלי שום כוונה להפסיק את האורך חיים הזה בקרוב, רציתי לדעת אם כן מהם המזונות שהכי חשוב לא להימנע מהם בתזונה כזאת על מנת לקבל את כל הויטמינים הדרושים. תודה

28/01/2011 | 08:23 | מאת:

שלום קרן, אינך יכולה לקבל את כל הויטמינים הדרושים אם את צמחונית. הבעיה העיקרית היא עם B12 שחסר בצומח לגמרי, וניתן לקחת תוסף. כמו כן, בתזונה צמחונית סביר להניח שיתפתח יותר חסר בברזל, אבץ וסידן, ולכן חשוב לאכול מכל קבוצות הירק, הפרי, דגנים מלאים, זרעים ועוד. חשוב לבצע בדיקות תכופות יותר לחסרים אפשריים. בברכה,דנה

27/01/2011 | 19:34 | מאת: אלעד

האם יש יתרון לאכול בשר נא כמו קרפצ'ו לדוגמא ואם כן מה יתרונותיו? כי לי זה נראה מגעיל ודם לא סטרילי,אך לפי מה שהבנתי מתי שהבשר בקירור אז אין אפשרות לחיידקים להיכנס אליו,ואני חשבתי שזה הפוך,בזמן חום החיידקים נהרסים..אז מה פשר העיניין?

28/01/2011 | 08:21 | מאת:

שלום אלעד, טווח הפעולה של חיידקים תלוי טמפרוטרה הינו די צר. בטמפ' גבוהות הוא נהרס או הופך ללא פעיל ובטמפ' נמוכות מאוד הוא לא פעיל, ולעיתים גם נהרס. בשר נא דווקא אינו מומלץ מבחינה זו, הואיל ויש סיכוי גבוה יותר לזיהום. קרפצ'יו בהחלט יכול להיות מקור לחיידקים רבים ולכן חשוב שהבשר יהי טרי מאוד ויוגש מיד, מקורר. כנ"ל לגבי דגים.היתרון בבשר לא מבושל הוא בכך שהוא לרוב טרי יותר ופחות מאבד מערכיו התזונתיים. בברכה,דנה

27/01/2011 | 17:19 | מאת: יוני

שלום, האם יש איזשהי בעיה עם נטילת ויטמין D ביחד עם חומצה פולית? האם יש מזונות ספציפיים שעוזרים לספיגה של הנ"ל? תודה רבה

28/01/2011 | 08:18 | מאת:

שלום יוני, אין בעיה ליטול יחד ואין צורך במשהו מיוחד לשיפור ספיגה של חומצה פולית. לגבי ויטמין D רצוי אחרי ארוחה המכילה שומן. בברכה,דנה

27/01/2011 | 09:48 | מאת: כוכבה

מאז שחליתי בסרטן השד לפני שנה וחצי , אני צורכת מידי יום כף עד שתיים זרעי פשתן טחונים, לאחרונה בבדיקת דם גיליתי כי האינזים אלקלין פוס גבוה האם יכול להיות קשר? קלציום גבוה גם הוא 10 וקלציום בשתן נמוך 20 בלבד.אני אחרי כימו והקרנות כבר שנה לא מקבלת שום תרופה . תודה מראש מודאגת

שלום כוכבה, לא נראה לי שיש קשר בין השניים. מציעה שתפני את השאלות לגבי הבדיקות לרופא המטפל. בברכה,דנה

26/01/2011 | 19:03 | מאת: יעקב

האם קורנפלקס שיבולת שועל מותרים באכילה כאשר יש מחלת שיגדון

27/01/2011 | 17:13 | מאת:

שלום יעקב, מזון לא גורם לשיגדון, וחושב לציין זאת. אנשים עם שיגדון (גאוט) לרוב סובלים או מעודף ייצור או מירידה בהפרשה בשתן. איני יודעת מי אתה ולכן ההגבלה בהתאם. בכל מקרה שבולת שועל מוגדרת כמזון שעלול להעלות רמות חומצה אורית ולכן כדאי להמנע מצריכה מוגברת שלה. בברכה,דנה

26/01/2011 | 15:11 | מאת: קרן

שלום, ראיתי פה בהודעה בפורום שמישהי שאלה עם איזה אוכל הכי כדאי לקחת תוסף תזונה ברזל והדיאטנית הגיבה לה שרצוי לקחת על בטן ריקה עם מיץ הדרים בלי לערבב עם זה כל סוג של אוכל. אך תמיד בהוראות על גבי האריזה כתוב שיש לקחת אותם עם הארוחה. אז לא ברור לי מה נכון, ולמה בעצם אסור לערבב מוצרי חלב עם ברזל? כך זה לא נספג? תודה.

27/01/2011 | 17:14 | מאת:

שלום קרן, אכן ההמלצה נשארת בעינה. מיץ הדרים המכיל ויטמין C מגביר ספיגה. ישנם הרבה מקורות מזון המתחרים על ספיגה של ברזל או נקשרים אליו, ולכן לא כדאי לקחת עם אוכל. המטרה לרחת אחרי ארוחה כדי שתהיה סביבה חומצית, אך מספיק לקחת חצי שעה-שעה אחרי מזון עם מיץ הדרים. לא מומלץ עם מוצרי חלב, כי סידן וברזל מתחרים על ספיגה במעי. בברכה,דנה

26/01/2011 | 04:41 | מאת: רונה

שלום, כשרשום לקחת תרופה/כדור עם אוכל, האם מספיק לקחת עם חצי כוס חלב?

27/01/2011 | 17:15 | מאת:

שלום רונה, לרוב כדאי לקחת עם מזון שנשאר יותר זמן בקיבה, כגון פרוסת לחם או 2 קרקרים עם גבינה או ריבה. בברכה,דנה

25/01/2011 | 23:56 | מאת: טליה

האם סוכר קנים בריא יותר ממולסה? האם פחות מעובד ממנה ומכיל יותר ויטמינים ומינרלים?

27/01/2011 | 17:16 | מאת:

שלום טליה, ישנה טענה סוכר קנים מזין יותר ופחות מעובד ממולסה. לצערי אין לי הרבה מידע מדעי בנושא.כמות הויטמינים ומינרלים זניחה בכל מקרה. בברכה,דנה

25/01/2011 | 17:43 | מאת: יכין

שלום יש דג סלמון בסופר זה וזה שעולה 60 שקל לקילוגרם ...ויש סלמון "פסקוביץ" בסופרמרקט זה וזה שעולה 30 שקל לקילו(בדיוק חצי) למה ההבדל? תודה יכין

27/01/2011 | 17:17 | מאת:

שלום יכין, קרוב לוודאי איכות ויבוא. בברכה,דנה

28/01/2011 | 16:35 | מאת: גיא

שלטונות נורבגיה מקפידים לא לזהם את הים שלהם-ואז יוצא שבשר הדג מכיל פחות חומרים מזהמים

25/01/2011 | 17:00 | מאת: אנג'לה

שלום ד"ר, רציתי לברר מהם נק' השריפה של שמנים. באילו שמנים מומלץ לטגן ובאילו לא? אדוה על תשובתך

27/01/2011 | 17:20 | מאת:

שלום אנג'לה, בכתובת זו מרוכזים נתונים אמינים לגבי נקודות עישון : http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point בכל מקרה השמנים המומלצים הם שמן קנולה ושמן אבוקדו. בברכה,דנה

25/01/2011 | 15:41 | מאת: יאיר

שלום לדנה- ישבתי עם חברים טבעוניים שאמרו שבאגוזים חסרה חומצה אמינית-ליזין-ושהם צריכים לשלב באכילתם קטניות באגוזים או דגניים וקטניות כדי לקבל חלבון שלם !!!! למה החלבון בעולם הצומח איננו שלם ? ואיך בעלי החיים הצמחוניים אינם סובלעים מחוסר חלבוני? פרות ועיזים בטבע למשל תודה יאיר

27/01/2011 | 17:22 | מאת:

שלום יאיר, בני האדם שונים מבעלי חיים וצמחים. מה שחיוני עבורנו אינו חיוני לחלק מבעלי החיים והם יודעים לייצר את החומרים הנ"ל לבד. ליזין מוגדרת כחומצת אמינו חיונית לבני אדם, איננו מסוגלים ליצרה לבד או מחומרי גלם אחרים, בעלי חיים כגון פרות ועיזים כן. לכן עלינו לקבל חומצת אמינו זו ממקור אחר, לדוגמה ביצה או בשר. בברכה,דנה

25/01/2011 | 15:28 | מאת: SARA

מ"ג ליום וקלרידקס סה"כ 1000מ"ג ליום ואומפרדקס 20 פעמיים ביום, לאחר 4 ימים של שימוש והרגשת חנק בגרון שהלכה וגברה פניתי לרופאה שהורתה לי למרות התחושות הקשות להמשיך, בנוסף זה עשה לי רעידןת שרירים בלתי רצוניות וכאבי שרירים, טעם מר ביותר בפה והרגשה כללית רעה, פניתי טלפונית לרופא אחר שהורה לי להוריד את כמות האנטיביוטיקה בלבד לחצי מאחר ומשקל גופי 39-40 קילו, אני בת 25 מבנה גוף קטן, האם זה יכול לגרום לעמידות החיידק בעתיד? מתי חולפת הרגשת המחנק בגרון וקשיי נעימות בבליעה

27/01/2011 | 17:22 | מאת:

שלום שרה, עליך להפנות שאלה זו לרופא המטפל. בברכה,דנה

25/01/2011 | 11:02 | מאת: האם גלוטן מזיק

לד''ר שלום , ברצוני לדעת האם גלוטן מזיק ? ואם יש קמח ,או קמח מלא ללא גלוטן,או קמח תחליפי, אשמח לתשובתך, תודה מרואש.

25/01/2011 | 13:21 | מאת:

שלום, גלוטן לא מזיק למי שלא אלרגי אליו. יש קמח ללא גלוטן בכל סופר במדפי הבריאות. בברכה,דנה