פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
02/12/2012 | 16:07 | מאת: שאלות בבקשה

שלום, 1- אם אני אוכלת בכל יום לארוחת ערב כפית של כורכום טחון- ככה, כמו שזה (מערבבת כמובן עם משהו)- האם יש לזה יתרונות בריאותיים? ואם כן מהם. 2- כל יום אני שותה בערב שוקו מקקאו- 1 כפית- לא ממותק- האם יש לזה יתרונות בריאותיים? האם יש סתירה בין הקקאו לכורכום? תודה.

02/12/2012 | 18:01 | מאת:

שלום, בשניהם יש נוגדי חמצון רבים, שנמאצו מועילים בהורדת תהליך דלקתי, איזון סוכרת, לחץ דם ועוד. אמנם המחקרים אינם גדולים, אך כפי שנראה, מזיק זה לא. לא ידוע לי על אינטראקציה בין שני המזונות. בברכה,דנה

02/12/2012 | 15:54 | מאת: צחי

שלום דנה, האם זה נכון שלא מומלץ לצרוך יותר מ2-3 אגוזי ברזיל ביום? ובנוסף אמרו לי , שלא כדאי לאכול אגוזי מלך לאחר תקופה מסויימת , כיוון שהם נעשים קצת רעילים. ולכן רצוי לאכול אותם רק מהמקרר וזמן קצר לאחר הוצאת מהקליפה. זה מיתוס או אמיתי? שבוע טוב - צחי

02/12/2012 | 18:00 | מאת:

שלום צחי, לגבי אגוזי ברזיל אכן כן- הם מאוד עשירים בסלניום, הרבה מעבר ממה שאנו זקוקים, וסלניום יכול להיות רעיל, לכן אפילו מומלץ להגביל ל 1-2 ביממה. לגבי אגוזי מלך, אין לי תשובה חד משמעית. הבעיה בכל המזונות האלו שהם מתעפשים מהר, לכן מומלץ לשמור בקירור. בברכה,דנה

02/12/2012 | 13:04 | מאת: גליה

שלום, הסלסלות במדיח כלים החלידו במספר מקומות. ניסיתי להחליף את הסלסלות אך לא הצלחתי לאתר (לא סלסלות חדשות ולא יד שניה) לדגם שלי של המדיח (אינדסיט מלפני כ-7 שנים). חוץ מבעיית החלודה המדיח עובד בסדר ולא כל כך מתחשק לי לרכוש מדיח חדש. האם הימצאות החלודה במדיח (בו החום יכול להגיע ל-60 מעלות!) מסוכנת לבריאות בני המשפחה וכדאי בכל זאת לקנות מדיח חדש? אציין שהכלים יוצאים מהמדיח נקיים ולא רואים עליהם סימני חלודה. תודה מראש

02/12/2012 | 15:52 | מאת:

שלום גליה, אין לי דרך לענות לך על זה.תצטרכי לקבל המלצה ממקור אחר. בברכה,דנה

02/12/2012 | 21:28 | מאת: גליה

דנה שלום, תודה על תשובתך. לאיזה פורום באתר דוקטורס את ממליצה לפנות? יש אולי מומחה לרעלים וכדומה? תודה.

01/12/2012 | 07:19 | מאת: אמיר

איך אני יכול לספק לגוף שלי את הוויטמינים שחסרים לי עקב חיידק הליקובטר שנמצא בקיבה ? כגון אבץ ברזל b12 , כדורים תוספי תזונה נשפעים מהחיידק ולא נספגים.? או עדיף לקבל אקבל זריקות ישירות לדם .. אגב אני מרגיש כבר חודש סחרחרות מטורפות נשירת שיער חזקה עור יבש שפתיים יבשות ,עצירות כאבי ראש לפני שינה . האם אחרי שאסיים טיפול בחיידק הגוף שלי יחזור לספוג וויטמינים כרגיל או צריך להמשיך לקחת וויטמינים ותוספי תזונה בכדורים ? תודה

02/12/2012 | 12:31 | מאת:

שלום אמיר, לפני שלוקחים תוספים יש לברר כי אכן קיים חסר, אז ראשית יש לבצע בדיקות דם. בעיקרון לא החיידק שמשפיע על הספיגה אלא הטיפול. לרוב אם הטיפול מוצלח, הכל חוזר לקדמותו. בברכה,דנה

01/12/2012 | 03:58 | מאת: צמחונית

שלום. אני בת 22, צמחונית מזה כ-5 חודשים. אני מעוניינת לרדת במשקל ולאכול נכון ובריא על מנת שלא יחסר לגוף שלי כלום. מאז ומתמיד אהבתי ואכלתי פירות וירקות מגוונים יום-יום. הבעיה שלי היא בנוגע לחלבון. אני די מבולבלת בכל הנוגע לכמויות החלבון מהצומח שעליי לאכול ביום. ידוע לי שעליי לשלב קטניות עם דגנים, אך לא יודעת כמה בדיוק לאוכל ע"מ שיהוו תחליף טוב לחלבון. 1.כמה קטניות וכמה דגנים לאחר בישול עליי לאכול? הכוונה לכוסות. והאם עליי לאכול כמות זו יום-יום? 2.האם אכילה יומיומית של ביצים מספקת לי b12? 3.האם ביצי דגים, קוויאר, מכיל אומגה 3? ואם כן, מהי הכמות המומלצת? האם כף, פעם בשבוע-שבועיים זה מספיק? תודה רבה.

02/12/2012 | 12:32 | מאת:

שלום , פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. בניית תפריט צמחוני איכותי אינו עניין של מה בכך, והתאמת הכמויות נעשית עפ"י משקל , גיל, מין והרגלי חיים. המלצתי-פני לדיאטנית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

30/11/2012 | 23:02 | מאת: קרין

שלום לוקחת תוסף ברזל נוזלי,ומומלץ לשלב אותו עם ויטמין C האם אפשר ונכון לשלב את הברזל הנוזלי עם מיץ לימון סחוט? מה דעתך? תודה לתשובה קרין

02/12/2012 | 12:33 | מאת:

שלום קרין, בהחלט אפשרי. בברכה,דנה

30/11/2012 | 16:25 | מאת: יוהנה

שלום 1. יש לי אי סבילות לאלכוהול שכוללת מהטיפה הראשונה- הזעה לא נורמטיבית, בחילה, כאב ראש עז, סחרחורת. בקיצור לא משהו שעושה חשק לצרוך את משקה האלים הזה. מצד שני ניסיתי לשתות פעם קוקטיל ערק 75% אחוז- ולראשונה בחיי הרגשתי את אותה התעלות שכולם מדברים עליה ללא תופעות הלוואי. אין לי שום כוונה להפוך לאלכוהוליסטית אבל אני כן רוצה להנות מזה בכל מיני הזדמנויות נדירות בארועים וכו'. אם כן איזה סוגים של אלכוהול יכולים להשתייך לאותה קטגוריה? 2. אני אשמח להמלצה של חלבון ופחממה לטבעוניים שאינם קטניות דווקא. משהו קל שניתן לאכול מחוץ לבית אחרי ספורט והוא לא רק לחם עם חומוס וטחינה. תודה

02/12/2012 | 12:38 | מאת:

שלום יוהנה, איני יודעת מה השוני ומה גורם לערק להיות סביל יותר מבחינתך. אולי שילוב עם יותר סוכר, ניחוש בלבד. המלצות לחלבונים איכותיים יחסית- קינואה, טף. אין משהו מיוחד שאני יכולה להמציא, אולי כדאי לשלב שקדים/אגוזים, חלבה. בברכה,דנה

29/11/2012 | 15:12 | מאת: רונה

שלום! אני בת 27, עם משקל רב עודף, התחלתי לפני כשבועיים בתזונה טבעונית, בשלושה ימים האחרונים כפות הידיים שלי רועדות. אשמח לדעת את דעתם. תודה!

29/11/2012 | 15:45 | מאת:

שלום רונה, עליך לפנות לרופא המשפחה. בברכה,דנה

28/11/2012 | 22:08 | מאת: שרה

שלום. רציתי לקנות בסופר יוגורט טבעי (ניתן לקנות כאלה במיכל של ליטר וחצי ו3, ממש בזול). אבל לא ראיתי שכתוב שיש בהם חיידקי ביו. לא הבנתי האם החיידקים הידידותיים נמצאים רק ביוגורטים שכתוב עליהם ביו, או בכל יוגורט? תודה

שלום שרה, הם נמצאים גם ביוגגורט רגיל, רק בהרכב שונה וכמובן כמות שונה. ליוגורט ביו שפוט מוסיפים הרבה יותר ומגוון חיידקים שונים.זה מזין דיו לאכול יוגורט טבעי. בברכה,דנה

תודה. גם לבן/ אשד מכילים את החיידקים? או שבהם אין כל ערך תזונתי?

28/11/2012 | 20:14 | מאת: ליטל

שלום תזונאית המליצה לי על מספר מסוים של כוסות ביום אבל יש לי כוסות בגדלים שונים. אני חייבת לדעת כמה זה כוס מים אחת במילילטרים ?

שלום ליטל, זה קצת משתנה אבל בעיקרון ההתייחסות היא ל- 200 מ"ל בממוצע לכוס. באתרים מסויימים הסטנדרט הוא 250 מ"ל. בברכה,דנה

28/11/2012 | 19:39 | מאת: כגדד

ערב טוב האם יש קשר בין חוסר של B12 לדפיקות לב? תוה

29/11/2012 | 08:28 | מאת:

שלום, לא ככל הידוע לי, רצוי לפנות לרופא לבירור. בברכה,דנה

28/11/2012 | 16:46 | מאת: אורית

אילו מזונות אפשר לאכול כאשר נמצא החיידק בקיבה

29/11/2012 | 08:29 | מאת:

שלום אורית, אין מזון מיוחד. אנו מטפלים בתסמינים לא בחיידק מבחינה תזונתית. לחיידק מקבלים אנטביוטיקה ונוגדי חומצה. מבחינה תזונתית אנו מטפלים בזמן הטיפול האנטב' עם חיידים פרוביוטיים ואחר מכן בהתאם לסימפטומים, אם יש צרבת או כל תופעה במערכת העיכול. בברכה,דנה

27/11/2012 | 20:31 | מאת: קרני

ומדוע הוא לא מופיע על האריזה. תודה

שלום קרני, איני יודעת למה לא מופיע על האריזה, זה לא הגיוני ולא חוקי. על כל פנים בשקד קלוי אחד יש כ-7-9 קק"ל. בברכה,דנה

27/11/2012 | 19:38 | מאת: רון

שלום רב, יצא לי לקרוא כאן בפורום שאומגה 3 זה דבר חשוב וחיוני לגוף. אני מעריך את מה שכתוב כאן ולכן רציתי לברר קצת על הנושא: האמת שאני צמחוני כבר 25 שנה ולא נגעתי בדגים. גם לא יצא לי לגעת כמעט לגמרי בפשתן או מרווה . ולכן אני תוהה בקול רם יחד איתכן... לא הייתי אמור לפתח בעיות כלשהן? ומבחינה פרקטית, האם זה נכון שגילו לאחרונה בכמה מחקרים שאומגה 3 צמחי כן נספג אצלינו? שמעתי מישהו שמדבר על המרווה המרושתת . אומנם מישהו לא אובייקטיבי , אבל הוא סיפר על מחקרים חדשים בתחום. בתודה רבה, רון

29/11/2012 | 13:26 | מאת:

שלום רון, ראשית, יש אומגה 3 גם ממקור צמחי כגון זרעים ושמנים. אולי בכמות קטנה יותר אבל יש. המקור הצמחי ש אומגה 3 יכול להפוך לחומצת השומן אומגה 3 שאנו רוצים- DHA. ייתכן ואנשים צמחוניים עושים אדפטציה לאורך השנים והייפוך אצל מוצלח יותר. שנית- מי אמר שהכל תקין- אתה לא יכול להיות קבוצת הבקורת של עצמך, הרי כל כך הרבה שנים אתה צמחוני, מי אמר שאכילת דגים לא היתה משפרת את המצב התזונתי שלך. ואולי העובדה שאתה צמחוני מגנה עליך מדברים שדיאטה רגילה לא, ואז אתה פשוט בש"מ. אנחנו לא זקוקים לכמויות גדולות של אומגה 3, וככל הנראה המעט שאתה מקבל בסביבה של תזונה צמחונית מגנה עליך. אומגה 3 זה שם לקבוצה של הרבה חומצות שומן מכל מיני סוגים. אנו זקוקים בעיקר לחומצה שנקראת DHA שמגיעה מדגים בלבד! אנחנו מקבלים חומצות שומן אומגה 3 ואומגה 6 ממקורות צמחיים וסופגים מצויין, הבעיה מתחילה בתהליך הפיכתם ל- DHA שלא אצל כולם עובד באופן אידאלי או בכלל. איני כיולה להעיד על צמח כזה או אחר, מרווה, או ציה או אצות, אני רק יכולה לומר שהמחקרים מדברים על מקור דג בלבד. בברכה,דנה

26/11/2012 | 20:41 | מאת: שוש

אני אוכלת כל יום 2 כפיות טחינה גולמית, פעם בשבוע כוסמת, עגבניות ועוד האם יש להימנע ממאכלים הנ"ל למה ?

27/11/2012 | 14:48 | מאת:

שלום שוש, איני עוסקת בתזונה עפ"י סוג דם, כך שאיני רואה מניעה מלאכול את המזונות שציינת. בברכה,דנה

26/11/2012 | 09:31 | מאת: וסנטי

שלום, אני בת 50. מאוד חשוב לי לדעת כמה קלוריות אני אוכלת ביום. הנה התפריט שלי , הוא כמעט ולא משתנה. אשמח מאוד לתשובתכם. 07:00 – 2 שזיפים יבשים מושרים במים 08:30 – דנונה שזיף 1.5% + 3 כפות גרנולה עם סובין , פישטן טחון ופישטן מלא + 2 כפות בנה פייבר 09:00 – עוגית מזרחית אחת של עבאדי + קפה שחור נטול + רבע כפית סוכר 11:30 – משתנה: 2 בטטות קטנות בתנור או תבשיל ירקות או קופסת סרדינים עם לחם רגיל או חצי אבוקדו עם חצי ביצה על לחם רגיל או קינואה עם פטריות או חתיכת פשטידה 13:00 – סלט חסה, עגבניות, מלפפונים, נבטים + כף טחינה ביתית וטיפה שמן זית וחצי חתיכת לחם רגיל * סוכריית מסט 15:00 – תפוח או קלמנטינה או בננה או אפרסמון 16:00 – חטיף 18:00 - עוגית מזרחית אחת של עבאדי + קפה שחור נטול + רבע כפית סוכר 19:00 – חופן שלווה או דגני בוקר אחרים 21:00 – משתנה: סלט מלפפון, עגבניה, חסה, פטיות, טונה, ביצה, תירס, גבינה צפתית וכף טחינה או צלחת קורנפלקס עם חלב, או חתיכת פשטידה או מרק או שיבולת שועל מבושלת במים עם קצת חלב עם קצת סוכר חום תפוח וקינמון 21:00 – קיווי או אפרסמון או בננה או מלון 21:30 – חצי תמר + 10 שקדים + קוביית שוקולד 22:00 – כוס חלב עיזים

שלום, אמנם הערכתי בגסות את הכמויות ולא הכל מדוייק אבל זה נע סביב 1800-2000 קק"ל לפחות. בברכה,דנה

26/11/2012 | 06:23 | מאת: נטע

שלום. יש לי ילדה בת 3. האם זה בסדק לתת לה לשתות חלב 1%? אם לא, מדוע? תודה מראש נטע

11/12/2012 | 00:20 | מאת:

נטע שלום, לא ציינת את הסיבה בגינה את רוצה לתת לה לשתות חלב 1% שומן. אם הרצון נובע מנסיון ירידה במשקל- חשוב להוריד חטיפים, ממתקים, מזון מעובד וג'נק פוד ולא את אחוז החלב. ילדים זקוקים להזנה מלאה לגדילתם. אין צורך ולא מומלץ לתת להם מוצרים דלים/ רזים ללא סיבה. בריאות שלמה, מיכל

קראתי ששלושת הסוכרים שנספגים ממערכת העיכול כחד סוכרים הם גלוקוז, פרוקטוז וגלקטוז. האם שלושתם יכולים לגרום לעליה בהפרשת אינסולין או רק גלוקוז?

שלום פזית, כולם מעלים הפרשת אינסולין, אך גלוקוז עושה זאת באופן משמעותי ביותר לעומת האחרים המוגדרים כבעלי אינדקס גליקמי נמוך יותר ופחות הפשעה על הפרשת אינסולין. חשבו בעבר ששימוש בסוכרים מסוג זה, בעיקר פרוקטוז שגם מאוד מתוק יכול להוות תחליף לסוכר, אך לצערנו הוא התגלה כמעלה טריגלצרידים, עליה משמעותית בכבד שומני ופגיעה בראיה. בברכה,דנה

25/11/2012 | 14:59 | מאת: נד

שלום אני סובלת מפיסורה כבר כמעט שנה, הרבה מאד דברים שהייתי רגילה לאכול(כמו חיטה אורז פסטות וכו) אני לא אוכלת, השאלה מה כן אפשר לאכול?? תודה

25/11/2012 | 15:11 | מאת:

שלום, אין תזונה מתאימה לפיסורה באופו פורמאלי. המטרה היא שתהיה יציאה רכה כל פעם, להמנע מעצירות ולהמנע מקליפות קשות של זרעים וכדומה מלפצוע את האזור. יש לפנות לגסטרואנטרולוג או פרוקטולוג לטיפול, אין סיבה להסתובב עם פיסורה כל כך הרבה זמן. יש טיפולים תרופתיים וכירורגיים. בברכה,דנה

25/11/2012 | 09:02 | מאת: שירי לב אור

שלום רב, לאחר אכילת חיטה מכל סוג שהיא ובכל צורה שהיא (לחם, קוסקוס, בורגול וכדו') אני מרגישה נפיחות בבטן וגזים מוגברים. בדיקת צליאק שעשיתי בקופ"ח לא העידה על מחלה. מה עלי לעשות? אינני אוכלת חיטה מזה 3 חודשים וזה מקשה עלי מאוד. לעזרתכם אודה. שירי

25/11/2012 | 12:17 | מאת:

שלום שירי, אם את מרגישה אי נוחות אחרי אכילת מזון מסויים, המנעות ממנו יכולה לעזור. איני יכולה לומר לך לאכול ולסבול. העובדה שאין הוכחה לרגישות למוצרי חיטה אינה אומרת שאין. אולי את יכולה להפריד בין מזונות עם סיבים תזונתיים לבין בלי סיבים ולראות האם יש הבדל. לנסות בשלב ראשון לחם לן ופסטה פשוטה ולראות האם את מרגישה רע. שבוע אחרי נסי דדוקא מזונות חיטה מלאה ושיפון ותראי איך את מרגישה אז. אם בשני המקרים הנפיחות והכאבים חוזרים, סימן שעליך להמנע מזון זה. אפשר לאכול לחם מקמחים אחרים, פריכיות, קטניות ועוד. פני לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

25/11/2012 | 14:24 | מאת: שירי לב אור

תודה על תשובתך, תוכלי לפרט לגבי הפרדה בין מזונות עם ובלי סיבים, האם את מתכוונת שבתוך אותה ארוחה לא יהיה עירבוב? האם זו עצה נפרדת לבעיות גזים ונפיחות (בלי קשר לחיטה) או שאת מתכוונת לא לאכול את זה עם חיטה יחד? לגבי קמחים אחרים: קניתי לחם שיפון ודגנים מלאים והיתה אותה בעיה, ניסיתי קוסקוס מחיטה מלאה והבעיה חזרה, פרכיות אורז מלא גורמות לי לעצירות..אשמח לקבל דוגמא ללחם שמנסיונך גורם לפחות בעיות....אני ממש עובדת עצות . אשמח לקבל תשובות וטיפים... תודה

24/11/2012 | 23:35 | מאת: מרווה

שלום, קראתי מאמר כלשהו על יתרונות הסודה לשתייה בהפיכת הדם בגוף לבסיסי יותר מה שאינו מאפשר התפתחות או שגשוג תאים סרטניים. ' שאלתי היא : איך משתמשים נכון בסודה לשתייה באופן שיוריד את רמת החומציות בדם ויהפוך אותו לבסיסי יותר. האם הכוונה לסודה לשתייה כמו אבקה לבנה הנמכרת בשקיות ?

25/11/2012 | 00:22 | מאת:

שלום מרווה, לצערי אין לי תשובה בנושא. איני יכולה לאשש או להפריך את הטענה. כל שידוע לי לגבי סודה לשתיה שהיא מאטה קצב התקדמות מחלת כליה ע"י שינוי מאזן חומצה בסיס. לגבי סרטן אין לי מידע כזה. בברכה,דנה

25/11/2012 | 08:56 | מאת: מרווה

תודה על ההתייחסות , לצערי לא קיבלתי תשובה על שאלתי איך מכינים סודה לשתייה?

24/11/2012 | 18:10 | מאת: עומרי

היי אני אוהב פסטמה בגלל הנוחות. אין צורך לבשל או להתעסק איתו, זה בקופסה...מוכן...אוכלים פרוסה פרוסה כמו גרעינים. ככה אני אוכל אותו, אני אוכל 200 גרם מזה ביום. הבעיה שאני מבין שיש בו צבעי מאכל טבעיים וחומרים משמרים. יש פסטרמה או בשר אחר באותה רמה של נוחות (שאפשר לאכול ישר מקופסה בלי להתעסק) והוא פחות מזיק ?

25/11/2012 | 00:24 | מאת:

שלום עומרי, אולי עדיף רוסטביף, פחות מעובד. תחליף ראוי אחר לא עולה על דעתי, כי כולם פחות או יותר זהים. בברכה,דנה

24/11/2012 | 16:22 | מאת: טליה

שלום, האם שילוב של זרעים (חמניה, דלעת) ופרי יכולים להעניק חלבון מלא לטבעונים (אני מחפשת תחליף קל מחוץ לבית- יודעת שקטניות ודגנים נותנוים את השילוב המושלם)? אם לא מה כן יכול להחליף? תודה

25/11/2012 | 00:28 | מאת:

שלום טליה, זה לא נותן חלבון מלא, אבל אוכל טבעוני בהגדרה איו מכיל חלבונים מלאים, אז מה זה משנה. כל עוד את אוכלת מספיק חלבון במהלך היום שמכיל מספיק חומצות אמינו חיוניות, את לא חייבת לשלב. בברכה,דנה

ולמנוע נשירה?

שלום, צריך להבין את מקור הנשירה, גיל, גבר/אישה ולחפש חסרים תזונתיים כגון ברזל, אבץ , ויטמין B12, חלבון ועוד ואז להשלים בהתאם. בברכה,דנה

23/11/2012 | 16:43 | מאת: מיטל

שלום שמתי לב שבשבוע האחרון אני בקושי צמאה לכן גם שותה הרבה פחות יש לציין שבדרכ אני אוכלת המון בשבועים האחרונים התחלתי דיאטה של אורז מלא, ירקות, ומעט דגים וביצים. האם יכול להיות קשר? האם עליי להתחיל לספור כמה אני שותה ולהכריח את עצמי לשתות?

23/11/2012 | 21:43 | מאת:

שלום מיטל, לרוב כאשר מתחילים דיאטת הרזיה גם שותים פחות. רצוי לשים לב ולהקפיד. בברכה,דנה

23/11/2012 | 13:11 | מאת: נבי

שלום רב... אני ארבעה וחצי חודשים אחרי לידה, לפני כחודש וחצי החלה לי נשירת שיער "מטורפת" .. עשיתי בדיקת דם, הברזל מאוד נמוך - לוקחת כדורים של סלוגאר, האם נכון לקחת גם תוספי אבץ בשביל הנשירה? מה ההבדל בין אבץ לאבץ פולי...שכחתי מה השם המלא... ואם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות, אני אשמח לעזרה... אני לא מניקה... שבת שלום ותודה רבה

23/11/2012 | 21:45 | מאת:

שלום נבי, ראשית, נשירה אחרי לידה הינה נפוצה מאוד. רצוי למלא מאגרים של ברזל. לגבי אבץ, לא יהיה בכך נזק. מניחה שאת מתכוונת לאבץ פיקולינאט- זה רק חומר שעוזר לו להספג. קחי לחצי שנה מינון של עד 15 מ"ג ליממה אבץ בייעוץ רופא. בברכה,דנה

24/11/2012 | 23:06 | מאת: נבי

שלום דנה שבוע טוב. תודה רבה על המענה, אני חייבת להודות שיש בי חשש מה לגבי האבץ אני לא בטוחה מדוע הוא קיים (אולי בגלל שאני 7 שנים אחרי סרטן שד, ושמעתי שאבץ גם אחראי על חלוקת התא..) יש לי את אישורה של האונקולוגית לקחת אבץ, אבל עדיין..גם כתבת שלקיחת אבץ מותנת באישור רופא למה? במידה ולא אקח אבץ באיזה מזונות יש מינון אבץ גבוהה? וברזל? תודה רבה...

23/11/2012 | 13:00 | מאת: אילנה

שלום רב, רציתי לדעת כמה ביצים מומלץ לאדם בריא לאכול בשבוע?ראיתי מקורות שממליצים על 5 ביצים בשבוע ומקורות שממליצים על ביצה כל יום. לאחרונה גילו לאחותי טריגליצרידים,כמה ביצים לה מומלץ? בחורף,אני אוהבת לשתות שתיה חמה -כמה כוסות קפה ותה מומלץ לשתות בסך הכל ביום? תודה אילנה

23/11/2012 | 21:47 | מאת:

שלום אילנה, אין המלצה לגבי כמות ביצים לאדם בריא. כעיקרון אפשר לאכול כל יום ביצה ללא חשש, גם למי שיש כולסטרול. אין מניעה מאכילת ביצים עם טריגלצרידים גבוהים- במקרה זה הדיאטה מורכבת בעיקר מירידה במשקל, הפחתת שומן רווי וסוכרים פשוטים, בעיקר פירות ואלכוהול. אין המלצה כמותית לגבי שתיית משקאות חמים. בברכה,דנה

25/11/2012 | 19:20 | מאת: אילנה

שלום רב, למרות שביצה נחשבת כמקור עשיר בכולסטרול, מבחינתך זה בסדר מבחינה בריאותית שאדם עם כולסטרול גבוה יואכל ביצה ליום?אין בזה סיכון? התכוונתי על השאלה עם הקפה ותה האם יש מגבלה בגלל תכולת הקופאין? תודה אילנה

23/11/2012 | 12:14 | מאת: שירן

שלום השנה אסיים את לימודי תואר ראשון למדעי התזונה בתל חי. ברצוני להמשיך ללימודי תואר שני אך איני יודעת מה האפשרויות שלי בתחום.. אשמח לדעת אילו תארי המשך קיימים, במה נוגעים והיכן ניתן ללמוד אותם? תודה!

23/11/2012 | 21:48 | מאת:

שלום שירן, את מוזמנת להכנס לאתר של עמותת עתיד של הדיאטנים בישראל ולפנות אליהם בשאלות בנושא. כמו כן, את יכולה להתייעץ עימי כשנפגש. בברכה,דנה

25/11/2012 | 09:47 | מאת: תל-חי

שירן שלום, בשבוע שעבר אישר המל"ג תוכנית לתואר שני מחקרי/ נלמד במדעי התזונה במכללה האקדמית תל-חי.

22/11/2012 | 21:04 | מאת: שקד

לאבא שלי אדם מבוגר יש עודף חלבון בשתן. רציתי לדעת, אם זה אפשרי, אילו מאכלים ואו מזונות מכילים חלבון? אם תוכלי לפרט במקצת אילו מזונות ואו מאכלים מכילים חלבון? תודה!

22/11/2012 | 21:59 | מאת:

שלום שקד, לצערי פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. אבך צריך לראות נפרולוג ואח"כ דיאטנית ולהחליט מהי הדיאטה המתאימה למקרה זה. בברכה,דנה

22/11/2012 | 20:24 | מאת: מאיה

שלום, מה כדאי לאכול במקרה של שבר בכף רגל? תודה

22/11/2012 | 22:01 | מאת:

שלום מאיה, זה מאוד תלוי גיל ומצב תזונתי כללי. לרוה אכילה רגילה מספקת.ההחלמה לא תהיה שונה אם את אדם צעיר ובריא בד"כ. אם מדובר באדם מבוגר, עם מחלות רקע, תרופות או בעיה תזונתית אחרת, יש לשים דגש על אכילה מספקת של חלבונים, סידן, ויטמינים ועוד. בברכה,דנה

22/11/2012 | 18:49 | מאת: אהוד

האם יתכן קשר בין אשלגן נמוך בדם לבין אכילת כרוב וירקות אחרים מאותה משפחה? בשנה וחצי האחרונות נבדקתי 8 פעמים לאשלגן בדם, ומתוכם ב4 פעמים היה נמוך (מתחת ל3.5). אני מנהל יומן תזונה, ולהפתעתי גיליתי מתאם בין התוצאות הנמוכות לתקופות שאכלתי כרוב. האם זה הגיוני?

22/11/2012 | 22:02 | מאת:

שלום אהוד, ממש לא ידוע לי על קשר כזה וזה נראה לי מקרי לחלוטין. אם יש לך רמות נמוכות בד"כ ובמקרה ב- 4 פעמים זה נמוך מ- 3.5, כדי לפנות לנפרולוג לבירור. בברכה,דנה

22/11/2012 | 18:40 | מאת: אירית

שמתי לב שכאשר אני מכניסה סוכרזית (במקום סוכר) לבצק עם שמרים, הבצק תופח הרבה יותר מהר מאשר אם היה בו סוכר. מה ההסבר לכך? תודה

22/11/2012 | 22:09 | מאת:

שלום אירית, האמת שזה קצת מוזר, לרוב זה ההפך. אולי אם מדובר בסוכרלוז השמרים יודעים להתסיס אותו וכך יש תפיחה, אבל זו השערה בלבד. בברכה,דנה

22/11/2012 | 15:56 | מאת: צביקה

שלום שמי צביקה אני בן 20 כל חיי עניין אותי תזונה,ספורט וכל הקשור לבריאות רציתי לדעת איך מתחיל מסלול הלימודים לתזונאי? אילו ספרים לקנות וללמוד? אילו קורסים כדאי לעבור? תודה!

22/11/2012 | 22:12 | מאת:

שלום צביקה, כדי להיות תזונאי צריך ללמוד 3 שנים במוסד אקדמי מוכר ולעבור הכשרה מעשית אח"כ עם בחינה ממשלתית. קריאת ספרים להנאתך נחמדה, אך אינה מאפשרת לך לעסוק באופן חוקי בתחום התזונה. בברכה,דנה

22/11/2012 | 23:43 | מאת: צביקה

ממש לא חשבתי לעסוק במקצוע רק מלמידה במספרים חח :-) אבל חשבתי אולי תתנו לי כיוון התחלה למקצוע. ואפרופו ספרים אממ יהיה נחמד לקרוא ספרים על תזונה זה רק מעשיר את הידע ותמיד טוב.. על מה אתם ממליצים?

22/11/2012 | 14:10 | מאת: אליהו

שלום רב, כמה סידן יש בגרגרי צ'יה? וכמה בגרגרי פרג? האם צריכתם + אכילת מוצרי חלב שונים יכולה לספק את הכמות היומית המומלצת? בברכה, אליהו

22/11/2012 | 14:49 | מאת:

שלום אליהו, אין ברשותי מידע לגבי תכולת סידן בצ'יה. בפרג יש כמות של 40 מ"ג סידן בכפית, ורובנו לא אוכלים מעבר. כמו כן, הואיל ואיננו מעכלים את קליפת הזרע, הספיגה שואפת לאפס בדומה לצ'יה. בברכה,דנה

22/11/2012 | 18:26 | מאת: אליהו

דנה שלום, האם יש להבין מתשובתך שאין ערך לצריכת גרגרי צ'יה+גרגרי פרג? ושאלה נוספת, ברשותך:אם נטחן את הגרגרים הללו, האם קליפתם כן תעוכל, ואז כן ייספגו? אודה על הבהרתך. בברכה, אליהו

22/11/2012 | 19:16 | מאת: רותי

22/11/2012 | 19:25 | מאת: רותי

לדיאטנית שלום, ב-100 ג' זרע צ'יה יש, לפי הכיתוב שעל צנצנתם, ביו השאר: 29ג' שומן בלתי רווי; 21ג' חומצה אומגה 3; 41 ג' סיבים תזונתיים (36ג' מהם בלתי מסיסים); 215 מ"ג זרחן; 145 מ"ג סידן. והנתונים על גרגרי פרג די דומים. האם כל הרכיבים הנהדרים האלה הנם באמת חסרי כל ערך תזונתי, ובעצם מוכרים לנו גרגרי זבל? זה מאוד מביך וקשה להאמין. אשמח אם תבהירי דברייך. רותי

התחלתי לאחרונה לקחת תוסף של סיבים תזונתיים, בנפייבר כ-2 כפות ביום להסדרת מערכת העיכול הקצת עצלנית שלי, וזה עובד מעולה (בתוספת 2 ליטר מים ליום). האם סיבים כאלו יכולים לעזור גם להפחתת כולסטרול/טריגליצרידים? ואם כן אז האם יש חשיבות לקחת את הסיבים בסמוך לארוחה? תודה.

שלום פזית, סיבים אלו בעיקר מוגדרים כסיבים בלתי מסיסים ולכן פחות משפיעים על הורדת כולסטרול. ייתכן וחלק מהסיבים הינם מסיסים, אבל זאת לא מטרת המוצר הספציפי הזה, והוא גם לא משווק ככזה. בברכה,דנה

גם למע' העיכול וגם לכולסטרול?

התעמקתי קצת בנושא ויש לי כמה שאלות המשך: 1. האם אני מבין נכון שבעצם 3 חומצות השומן היחידות שמצריכות צריכה מינימלית הן EPA, DHA ו-ALA? 2. מה הכמות המינימלית שגבר בשנות העשרים לחייו זקוק לה מחומצות אלה? 3. האם אפשר לצרוך GLA במקום ALA ואם כן באיזו כמות? 4. האם ישנה המלצה לכמות מינימלית של שומן מכל סוג למניעת היווצרות אבנים בכיס המרה עקב ירידת משקל מהירה? 5. מהתווית אני רואה ש-90% מהשומן במיונז הוא בלתי רווי, האם יש לך מידע נוסף האם זה MUFA או PUFA ואילו חומצות בדיוק מצויות בו? תודה מראש!

שלום דוד, אני אתן לך את ההמלצות המדוייקות של ה- USDA ( המקבילה של משרד הבריאות והחקלאות בישראל). לגבר בגילך צריך : 20-35 גר' שומן ליממה על מנת למנוע חסרים של חומצות שומן חיוניות. מתוך זה 0.6-1.2 גר' ליממה אומגה 3 ו- 5-10 גר' אומגה 6- כדי למנוע חסרים. ההמלצות הכלליות מדברות על כ- 17 גר' אומגה 6 וכ- 1.6 אומגה 3. השאיפה כמובן להעלות באופן יחסי את האומגה 3. אומגה 6 ואומגה 3 הינן קבוצה של הרבה חומצות שומן, לא רק מה שציינת. ולא, אין אפשרות לצרוך GLA במקום ALA, הן לא שוות ערך ולא מביאות לייצור זהה של DHA- שזוהי המטרה.אנחנו יודעים לייצר GLA לכן לא חיונית לנו. ההמלצה היא לא לרדת במשקל בצורה מהירה. למקרים בהם יש אבנים בכיס מרה, לא משנה הסיבה, המטרה דיאטה שלת שומן, לא פחות ממה שכתבתי בתחילת התשובה. לגבי מיונז רגיל : ממה שיש ברשותי יש סה"כ 75% שומן במיונז שמתחלקים ל- 10% שומן רווי, 15 % חד בלתי רווי ן- 45% רב בלתי רווי. בברכה,דנה

22/11/2012 | 19:15 | מאת: דוד

התכוונתי לשאול אם GLA יכול להיות תחליף ל-LA (ולא ל-ALA). כלומר, אני מבין שבגוף LA הופכת ל-GLA השאלה אם ל-LA כשלעצמה יש איזה ערך אינטרינזי או שאם אני לוקח ישירות GLA אז זה בסדר? מה שאני בעצם מנסה להבין זה אם אני צורך ישירות DHA, EPA ו-GLA אז זה בעצם מספק לי את כל ה-essential fatty acids, ואם כן, אז מה הכמות המינימלית הנדרשת מ-3 חומצות אלו?

21/11/2012 | 14:04 | מאת: יעלי

איזה דיטאה עדיפה לצורך החפחתת משקל על בסיס חלבונים או פחמימות יש לי תפריטים שונים. לדוגמא על בסיס חלבונים לאכול בא. הצהריים חלבון בשר + ירקות ובאותה מידה בתפריט פחמימות לאכול 1.5 כוסות פחמימה עם ירקות. מה עדיף? בזמן האחרון די נמאס לי מהחלבונים. האם אפשר ל"עבוד" על הגוף ולעות יום כזה ויום כזה? אציין כי עודף פחמימות נורא מזיק לי. במידה וביום פחמימה - איך אני אמורה להתנהל בהמשך היום עם שאר הארוחות. תודה מראש.

22/11/2012 | 13:16 | מאת:

שלום יעלי, במבחינה מחקרית, זה ממש לא משנה על פניו. ייתכן וישנם הבדלים בין מגדריים ובין אישיים, וכל אחד מגיב בצורה שונה, אבל כולם עובדים במידה זהה לאורך זמן. חשוב בדיאטה להורדה במשקל, לאכול מאוזן ולהתאים למצב קליני של מטופל. חשוב לעקוב, והכי חשוב לבצע דיאטה שאפשר להחזיק בה מעמד לאורך זמן, ושזו תהפוך לאורח חיים ולא רק לצורך ירידה במשקל. פני לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

21/11/2012 | 12:09 | מאת: גלעד בונפיל

היי, בחודשים האחרונים צמצמתי משמעותית את תדירות צריכת הבשר. הורדתי מ-4 פעמים בשבוע לפעם בשבוע או לפעמים פעם ב- 10 ימים. לאחרונה הופיעו לי לא מעט פיצעונים (חצ'קונים) בפנים, בחזה ומעט בגב. אמא שלי אומרת שזה בגלל שאני לא אוכל מספיק בשר. יש קשר בין הדברים? אני בן 25 כן? אני לא מתבגר.

שלום גלעד, איני יכולה לומר בוודאות. אולי זה נובע מחסר באבץ. פנה לרופא עור. בברכה,דנה

20/11/2012 | 22:32 | מאת: רן

שלום. רציתי לדעת מהי הכמות המומלצת במ"ג של אבץ המתאימה לאנשים בגילאי 30-35. אני שואל זאת כי ניגשתי לבית המרקחת כדי לקנות וגיליתי שהטווח מגוון- 22 מ"ג, 50 מ"ג ועוד..

21/11/2012 | 11:10 | מאת:

שלום רן, בממוצע מדובר בין 15-20 מ"ג ליממה, כולל מה שמגיע במזון.צריך לבדוק כמה מתוך מה שיש בכדור הוא אכן אבץ. בברכה,דנה

לפורום שלום ! בהמשך לתשובתך דנה אדם מבוגר שאובחן עם רגישות לחלב מהי הכמות היומית ( מספר מנות של מוצרי סויה) שמותר לו לאכול או לשתות , וזה לא יזיק \ יפגע בבריאותו , למשל מותר לו עד 2 כוסות חלב סויה ליום או לפי תשובתך הקודמת רק כוס אחת ליום ?

שלום אודליה, אין דבר כזה "רגישות לחלב" יש רגישות ללקטוז -סוכר החלב. קיימים היום בשוק מוצרי חלב דלי לקטוז כגון חלב (של תנובה ושל יטבתה- החלב המעודן שלהם), גבינות רבות דלות לקטוז כגון גבינה צהובה, גבינה לבנה, קוטג'. כמו כן, ניתן לקחת אנזימי עיכול לפני ארוחה כזו. אין צורך לעבור למוצרי סויה, במיוחד לא המעובדים ולא חלב הסויה שלא נחשב למזין במיוחד. בברכה,דנה

שלום, בתקופה האחרונה אני מרגיש שהמערכת החיסונית שלי מאוד חלשה (כבר 3 שנים), ואני נהייה חולה (מקורר \ שפעת) מאוד בקלות - אפילו בקיץ, ובייחוד בחורף. ממזגן או מאוורר. בנוסף, עייף מאוד במהלך שעות היום לאורך תקופה. (גם אם ישן טוב). בבדיקות דם החריגים הייחידים הם (והמספרים להלן די קבועים לאורך השנים האחרונוות): MCV = 76.6 MCH = 26.1 האם צריך לשונות משהו בתזונה ? האם זה יכול להצביע על בעיה אחרת הדורשת התערבות רפואית ? אשמח לייעוץ , בתודה מראש, אריק

שלום אריק, ייתכן ויש לך מחסר בברזל. בקש מרופא המשפחה לבדוק. מעבר לכך, אין לי אופציות נוספות להציע. בברכה,דנה

20/11/2012 | 10:32 | מאת: מישהי

במשך חודש (זאת אומרת שלושה ימים בכל שבוע) אכלתי הרבה קלוריות(יותר ממה שהגוף שורף), אני אפילו לא יודעת כמה...... ובכל זאת אני רואה במשקל שאני שוקלת אותו דבר.....זה יכול להיות? אני מפחדת פתאום שהמשקל משקר ואולי אני אעלה בעקבות מה שאכלתי החודש.... עכשיו חזרתי לאכול מאוזן....

20/11/2012 | 16:34 | מאת:

שלום, בהחלט יכול להיות אם את מאזנת את שאר הימים. חריגה בכמות הקלוריות בכמה ימים בחודש לא גורמת לעליה במשקל. חריגה קבועה לאורך זמן, כן. משקל לא משקר, אלא אם כן הוא מקולקל. בברכה,דנה

לפורום שלום ! שמעתי שלא מומלץ לאכול מוצרים על בסיס סויה כל יום , האם ישנם המלצות לכמות מותרת \ רצויה לצריכת מוצרי מזון על בסיס סויה לאנשים מבוגרים , האם יש הגבלה לכלל המוצרים ( חלב \ טופו \ פתיתי סויה \ פולי סויה ) תודה

שלום אודליה, ההגבלה מדברת בעיקר על ילדים ונשים עם הסטוריה של סרטן שד ו/או שחלות על רקע הורמונלי. בכל מקרה איני ממליצה על יותר ממוצר אחד ליממה לאנשים מבוגרים ללא מגבלה זו. אם הצריכה נובעת מאלרגיה או רגישות למוצרי חלב, אם לא, אין מניעה מלצרוך מוצרי חלב וסויה בשילוב. בברכה,דנה

19/11/2012 | 23:56 | מאת: שירי

אני כל יום אוכלת יתר מ- 30 בורקסים בכל בוקר: עם שוקולד, גביניות, עם גבינות, עם תפוח אדמה, עם חמאה, עם קינמון, אצבעות וניל. איך אפשר להפסיק לאכול בכל בוקר בורקסים? אני במצוקה! אם יש בשולחן בעבודה בורקסים - אני אוכלת בצורה בלתי נשלטת איזה 30 יחידות. באיזה דרך אפשר להיגמל מאכילת בורקסים? איך אפשר לשלוט בדחף הבלתי נשלט לבורקסים?

20/11/2012 | 16:15 | מאת:

שלום שירי, צר לי, אך פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לטיפול אצל דיאטן ולשקול טיפול יותר התנהגותי מאשר תזונתי. בברכה,דנה

19/11/2012 | 23:48 | מאת: אילנה

שלום רב קונה אוכמניות יבשות ,ומשרה אותם כדי לנקות וגם בגלל המתיקות שלהם הם מגיעים באריזה ועליה כתוב שמכילים שמן חמניות וסוכר, האם ההשריה והשטיפה מספיקה להוציא את הסוכר?או שיש דרך אחרת? בתודה רבה אילנה

20/11/2012 | 16:17 | מאת:

שלום אילנה, ההשריה מוציאה רק חלק קטן מהסוכר. למה את קונה מוצר לא מזין שכזה. חפשי בחנויות טבע פירות מיובשים טבעית ללא תוספת משמרים כגון סוכר ושומן. בברכה,דנה

19/11/2012 | 22:56 | מאת: אנסטסיה

רכשתי קפסולות של גינסנג קוריאני(ממותג אמריקאי -vitacost), ומה שלא שמתי לב זה שזה מינון ממש גבוה-648 mg האם זה בסדר לקחת את זה במידה ואני בריאה למעט מיגרנות? השאלה תקפה לאישה בת 21 משקל 64 וגבר בן 24 משקל 92 +יש לי גינקובילובה 60 mg (ממותג אמריקאי now foods) ורציתי לדעת אם מותר לקחת את זה ביחד על בסיס יומי? אנחנו משתמשים כדי להתרכז בלימודים וכו'..

20/11/2012 | 16:33 | מאת:

שלום אנסטסיה, צר לי, אך זה לא בתחום ההתמחות שלי. פני לפורום תזונה טבעית. בברכה,דנה

18/11/2012 | 18:37 | מאת: נטע

אני עושה את דיאטת HCG, וחלק מהתפריט שלי הוא טונה (טונה וביצה) ואני לא אוכלת טונה. מה ניתן לאכול במקום ?

19/11/2012 | 19:03 | מאת:

שלום נטע, איני יכולה להמליץ לך על החלפה כל עוד אני יודעת שאת מבצעת דיאטה שהינה אסורה עפ"י ארגוני בריאות עולמיים שאף הוציאו אזהרה עליה. אם את רוצה לרדת במשקל, עשי זאת באופן בריא יותר. בברכה,דנה

לפי מאמר של שתי דיאטניות מוסמכות בדיאטה של 1800 קלוריות אפשר להסתפק ב-40 גרם שומן, ובאופן כללי עולה מהמאמר יחס של 45:1 בין שומנים (בגרם) לקלוריות (קק"ל). השאלה אם יש איזשהו מינימום מוחלט או שאם נגיד אני בדיאטה של 1200 קלוריות אז לפי היחס של 45:1 אני יכול להסתפק בכ-27 גרם שומן? יומן הדיאטה של WebMD מניח מינימום רצוי של 36 גרם שומן לדיאטה של כ-1600 קלוריות, כלומר נראה שהם הולכים לפי היחס הזה של 45:1 בלי איזשהו מינימום מוחלט בגרמים, או בגרמים לפי משקל הגוף. שאלתי היא, האמנם? יודגש, אני לא מחפש תשובה של אחוז מסך הקלוריות כי מבחינה זו אני מסודר, השאלה שלי היא לגבי מינימום מוחלט בגרמים של שומן או בגרמים של שומן לכל קילו ממשקל הגוף.

שלום דוד, בבודאי שיש מינימום של שומן באופן אבסולוטי, ללא קשר לתרומה הקלורית, בגלל שעלינו לספק את חומצות השומן החיוניות לגוף. וכמובן שיש מינימום קלורי מתאים כדי לקבל את כל הויטמינים והמינרלים האפשריים, כך שיש תלות אחד בשני. לרוב אנחנו לא יורדים מה- 30 גר ' שומן בכל מקרה, כי אנו זקוקים לו לבניית רקמות והורמונים. בברכה,דנה

18/11/2012 | 11:29 | מאת: לנה

אכלתי היום 5000 קלוריות בערך... האם אני אשמין בעקבות זה? אני לא אעשה את זה יותר בחיים, אני מתוסכלת...הייתי נורא רעבה...מה לעשות? תודה

18/11/2012 | 15:24 | מאת:

שלום לנה, קרוב לוודאי שלא, במיוחד אם תחזרי לאכילה הרגילה שלך. בברכה,דנה

18/11/2012 | 07:56 | מאת: ורוניקה

היי, במחשבון RMR שריפת הקלוריות היומית שלי עומדת על כ1331 קלוריות, כמה קלוריות נשרפות במשך היום בנוסף לשריפת הקלורית של RMR? התוכלי לומר לי כמה קלוריות מומלץ שאצרוך ביום?(למשל ביום מנוחה, ללא פעילות) תודה מראש.

18/11/2012 | 15:25 | מאת:

שלום ורוניקה, ראשית, המחשבונים מאוד לא מדוייקים לכן לא הייתי בונה עליהם. ולא, איני יכולה לומר לך כמה, כי מאוד משתנה מאדם לאדם, תלוי גיל, משקל, מחלות, תרופות, הרגלי ספורט ותזונה ועוד. בברכה,דנה