פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
26/10/2007 | 09:34 | מאת: אלה

ד.נ. באיזה ממרח בריא את ממליצה להשתמש במקום עוגה, ריבה או דבש (שכנראה אינם בריאים?), לצורך שתיית תה או קפה עם פרוסת לחם או פריכית מתוק/ה, במיוחד בהתחשב בוויתור על המתקת התה/קפה בסוכר ושימוש בממתיק במקום הסוכר? תודה. אלה

26/10/2007 | 13:23 | מאת:

שלום אלה, את יכולה להשתמש בשניהם באותה מידה, כפית למריחה. בברכה, דנה

26/10/2007 | 05:07 | מאת: חנה

כמה זמן, לדעתך, אפשר לשמור קטשופ פתוח במקרר? קניתי אריזה גדולה מאוד, אני אוכלת כל יום קצת, ועכשיו, כעבור כשבועיים, אני חוששת שהוא כבר לא כל כך טרי. מה דעתך?

26/10/2007 | 13:22 | מאת:

שלום חנה, לכל מוצר יש תאריך תפוגה, חפשי אותו ותחליטי לפי התאריך. בברכה, דנה

שלום דנה. זמן רב שאני נוטל אומגה 3 של אלספה (מעל לחצי שנה), ובפעם האחרונה שביקרתי בבית המרקחת נתקלתי בפרסום גדול של תרי אומגה 3 של תרימה. כששאלתי את הרוקחת, היא מיד פתחה את עיניה ואמרה לי בהתלהבות שזה מוצר חדש ומומלץ. מכיוון שרופא המשפחה שלי לא מתעסק בזה, מעניין אותי אם את כן, והאם ידוע לך מה נחשב ליותר טוב מבין השנים כיום? שאלה נוספת שהיא כמובן משמעותית יותר, זה האם ידוע לך אם גם דיאטנית קלינית ניתנת במסגרת קופת החולים והאם היית ממליצה לי, כאדם שלא זקוק לשינוי מהותי במשקלו, לפנות אליה גם רק בשביל עניין פשוט והוא לעבור לאורח חיים בריא יותר? בתודה רבה על תשומת הלב וההתייחסות, עודד.

שלום עודד, אין הבדל מהותי בין שני המוצרים, ולכן לא ממש משנה איזה מוצר תצרוך, ועדיף להשאר עם המוכר והידוע. שנית, מגיע לך לראות דיאטנית לפחות פעם אחת ברוב קופות החולים, אך כדי לברר זאת עם הקופה. בברכה, דנה

25/10/2007 | 21:27 | מאת: רוברט

שלום דנה 1- אני אוכל כף,כף וחצי, סובין חיטה, מדי יום...כמות שהוא מגיע מן היצרן, משקית ארוזה.האם מומלץ לטחון עד דק את הסובין במטחנת קפה? שאלה שניה :אינני מבשל את הקווקר הדק אלא משרה אותו במים והוא מתרכך.משאיר אתו במקרר וצורך אותו בכמה ימים. האם צריך לבשל את הקווקר? או שאני עושה נכון ? ....התחבטויות קשות !! תודה לך דנה רוברט....מתחבט

25/10/2007 | 23:34 | מאת:

שלום רוברט, אין צורך לטחון יותר את סובין החיטה, זה לא מקנה לו תכונות בריאות יותר. לא חייבים לבשל קוואקר אפשר לצורכו מושרה ולא מבושל. בברכה, דנה

שלום דנה, צירפתי כאן לינק על תחליף הסוכר: http://www.justlikesugarinc.com בתודה, יעל.

שלום יעל, על פני השטח הוא נראה בטוח לשימוש בסוכרתיים מבחינת הרכבו, כלומר שאינו מכיל פחמימות ושומן כלל. מעבר לכך איני יכולה לומר, כלומר לגבי בטיחות בשימוש מעבר לתחליף סוכר ,הואיל וזהו אתר פרסומי.אני אפנה ל-FDA האמריקאי לבירור נוסף ואחזור עם תשובה בנושא, אם תהיה. בברכה, דנה

26/10/2007 | 15:34 | מאת: יעל

24/10/2007 | 23:52 | מאת: ליה

קניתי משקל מקצועי ולא זול (מחברת "אנרג'ים") דומה למשקלים הביתיים. משקל זה מודד אחוז שומן מסת שריר עצם וכו שאלותי הם א. איך המשקל יודע לעשות את החישוב של אחוז השומן (יש להכניס נתונים של גיל גובה משקל ורמת פעילות גופנית) ב. המשקל הראה אחוזי שומן גבוהים ושונים לחלוטין מהמשקל בחדר כושר. ג. יכול להיות אדם בעל אחוז שומן גבוהה אך תוצאות הבדיקות דם (טרגליצרידים ) טובים מאוד טרגליצרידים לא קשורים בקשר ישיר עם אחוז השומן?

25/10/2007 | 20:00 | מאת:

שלום ליה, רוב המשקלים מחשבים את אחוז השומן לפי חישוב כמות המים בגוף ע"י הולכה חשמלית (לכן מבקשים לעלות יחפים על המשקל) ומחסירים את זה ממשקל הגוף בנוסחאות שנמצאות במחשב המשקל. איני יודעת למה ההבדל, אך משקלים אלו מלכתחילה מאוד לא מדוייקים ואף מעוותים את המציאות. הבדיקות המדוייקות נעשות במעבדות ולא בחדרי כושר, עם כל הכבוד. וכן, אדם יכול להיות עם אחוז שומן גבוה ורמות שומנים בדם תקינות, כי לא כל שומן הוא שומן רע. שומן תת עורי אינו בעייתי ומהווה בעיה אסתטית בלבד, ואילו השומן הבעייתי נקרא שומן ויסרלי. המכשיר לא יכול לעשות הפרדה בין שנ הסוגים. בברכה, דנה

24/10/2007 | 22:48 | מאת: שולמית

מהם היתרונות התזונתיים באכילת טונה? האם היא עשירה באומגה 3? האם העובדה כי היא מצויה בפחיות שימורים פוגעת במעלותיה התזונתיות? האם טונה בשמן עדיפה מבחינת ערכיה התזונתיים על פני טונה במים?

25/10/2007 | 19:44 | מאת:

שלום שולמית, טונה משומרת מכילה בעיקר חלבון, חומצות שומן חיוניות, יחסית מעט אומגה 3 לעומת טונה טריה והרבה מלח. טונה משומרת מהווה תחליף חלבוני מצויין במקום בשר,אך לא מעבר לכך. מבחינה בריאותית כאשר מתיייחסים להבט הקלורי עדיף טונה במים, אך אם רוצים להרוויח גם ויטמינים מסיס שומן עדייף טונה בשמן קנולה או שמן זית. בברכה, דנה

25/10/2007 | 22:30 | מאת: שולמית

המון תודות על תשובתך המהירה. ואם יושה לי להוסיף שאלה קטנטונת נוספת, האם סרדינים הינם שווי ערך מבחינה תזונתית לטונה, בעיקר כתחליף חלבוני לבשר, שכן אני צמחונית.

24/10/2007 | 21:07 | מאת: יעל

שלום, שמעתי על תחליף סוכר טבעי שעשוי מעולש, קליפות תפוזים, סידן וויטמין C. האם מותר לחולי סוכרת ואי ספיקת כליות לצרוך מוצר כזה? תודה.

24/10/2007 | 21:27 | מאת:

שלום יעל, איני מכירה את המוצר, האם יש לך שם או מידע נוסף עליו, שכן בחיפוש באינטרנט לא מצאתי דבר. בברכה, דנה

24/10/2007 | 20:30 | מאת: טלי

שלום ילד שלי בן11 שוקל 34 וגובה שלו145 .לפי חישוב שעשתה האחות היא אמרה שחסר לו 5 קילו ,הוא לו אכלן גדול ,ותמיד אומר שאין לו תאבון .אך אפשר לעזור לו? בלי קשר לעינין הקודם האם את ממליצה לתת לילדים שמן דגים ?ואם כן איזה חברה את ממליצה?בתודה

24/10/2007 | 20:50 | מאת:

שלום טלי, איני מומחית בתזונת ילדים. פני לדיאטנית קלינית מומחית לנושא בקופת החולים. בברכה, דנה

24/10/2007 | 18:33 | מאת: סימה

שלום אני שותהביום כליטר מים עם 100 מייל תרכיז דיאט תפוחים .לפי סימן תזונתי שרשום על הבקבוק ב 100מייל תרכיז דיאט קיים סכרין (מייג) 11 אצסולפסK(מייג) 14 אספרטיים(מייג) 16 רציתי לדעת האים הכמויות האילה הם מעל הכמות המותרת ביום בשבילי ,כש המישקל שלי הוא 69?או כמה כדורי סוכרזית בערך קיים בכמות של 100מייל תרכיז דיאט?בתודה

24/10/2007 | 20:49 | מאת:

שלום סימה, אינך עוברת את הכמות היומית המומלצת. כל סוכרזית מכילה חומרים שונים בריכוזים שונים ולכן קשה לבצע את החישוב. בברכה, דנה

24/10/2007 | 18:04 | מאת: שולי

למה אנשים שונים משמינים במקומות שונים , אני משמינה בעיקר בבטן ולא בציצי כפי שהייתי רוצה ... גובה : 1.83 משקל : 77 פעילות גופנית ארובית " 4-5 פעמיים בשבוע

24/10/2007 | 20:47 | מאת:

שלום שולי, זה בגלל שונות גנטית בין בני אדם. כפי שאין לכולנו אותו צבע עינים ושיער, כך אנו גם לא משמינים באותם מקומות. בברכה, דנה

24/10/2007 | 15:36 | מאת: רני

בק"ג שומן כמה קלוריות יש

24/10/2007 | 17:15 | מאת:

שלום רני, ב-1 ק"ג שומן בגוף האדם יש כ- 7000 קק"ל. בברכה,דנה

24/10/2007 | 10:27 | מאת: עינת

בוקר טוב דנה אני בת 34 שוקלת 86 גובה 172 קיבלתי מחברה תפריט של 1500 קלוריות . אני מתעמלת בשעור עיצוב פעמים בשבוע וצועדת 3 פעמים בשבוע בערך 35-40 דקות בשלושה שבועות הראשונים ירדתי קילו 300 אני נשקלת באותה שעה באותו משקל בחדר כושר בפעם האחרונה שנשקלתי המשקל הראה עליה של שני ק"ג. המדריכה במכון כושר אמרה שיכול להיות שיש עליה במסת שריר וזאת הסיבה לעליה במשקל הגיוני??? שאלה שנוספת על פי התפריט מותר לי לאכול 5 מנות פחמימה (מורכבת) ו 1 מנת קיטניות אני לא אוהבת קיטניות ומחליפה את הקיטניות בחצי כוס אורז נוספת זה אומר שליום 1ש לי 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה 2 בבוקר 2 בערב + הכוס אורז או 2 פרוסות לחם מלא (במקום האורז) יכול להיות שמכאן נובעת העליה במשקל

24/10/2007 | 10:47 | מאת:

שלום עינת, קשה לי להאמין שמדובר במסת שריר בזמן כל כך קצר. אני גם לא חושבת שהעליה נובעת מהפחמימות שאת צורכת. אולי פשוט הדיאטה שקבלת מחברה לא מתאימה לך ואת צריכה לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי והרכבת תפריט המתאים לך. בברכה, דנה

24/10/2007 | 10:14 | מאת: ריבה

שלום, האם יש ערך תזונתי בריאותי לריבה הנקראת "מעדן משמש", 100% רכיבי פרי, ללא תוספת סוכר, חומר משמר וצבע מאכל. יש ב-100ג' שלה 210 קלוריות (50ג' פחממות). אני אוהב למרוח אותה על פריכית, כאשר אני שותה קפה בבוקר ובערב. תודה.

24/10/2007 | 10:44 | מאת:

שלום , ריבה היא ריבה, הרבה סוכר פרי ותו לא, אין לה ערך תזונתי של ממש.אם את צורכת אותה בשביל מעט מתוק בבוקר, אין עם כך בעיה. בברכה, דנה

24/10/2007 | 15:54 | מאת: ל.

שלום, האם בכל סוגי הריבות (מעדן תאנים, מעדן משמש, מעדן תות-שדה) הקלוריות שלהן כולן ריקות, ופחממותיהן כולן פשוטות? למשל, במעדן תות-שדה שברשותי יש רק 140 קלוריות (ב-100ג'), 35 פחממות. ואם כן, האם מוטב למרוח דבש על הפריכית במקומן? ואוליי מזון מלכות עדיף? תודה. ל.

28/10/2007 | 22:16 | מאת: אלי

האם סוכר פרי (= פרוקטוז) הוא חסר ערך תזונתי? אני דווקא קראתי שבצריכה מתונה שלו יש לו תרומה בריאותית בתחומים שונים, ובין השאר (אך לא רק) בתיפקוד המוח ובחיזוק מערכת החיסון. האם זה לא כך? וספציפית, בקונפיטורה תאנים לייט, אותה אני מחבב, כתוב שהיא מכילה לפחות 98% פרי ולא יותר מ-40% פרוקטוז. יש בה 42ג' פחממות (163 קלוריות) ב-100ג', וגם 2.4ג' סיבים. כתוב על אריזתה "ללא תוספת סוכר, ללא חומר משמר וללא צבע מאכל". האם גם עפ"י הנתונים הללו אין לה ערך ממשי?

24/10/2007 | 10:01 | מאת: שיר

דנה שלום, אני בת 22, גובהי 149 ומשקלי היה עד לאחרונה 37 (אני מניקה, אך גם לאחר הלידה המשקל חזר להיות 37), ורק בשבועות האחרונים ירדתי במשקל ל 35. בדיקות הדם שלי תמיד היו בסדר. הייתי רוצה לעלות במשקל, האם תוכלי לעזור לי? תודה רבה.

24/10/2007 | 10:42 | מאת:

שלום שיר, בשמחה הייתי עושה זאת אך זוהי עבודה הנעשית אחד על אחד באופן אישי ומקצועי עם דיאטנית קלינית . פורום זה אינו מאפשר ייעוץ אישי. פני לדיאטנית קלינית בקופת החולים לעזרה בנושא. בברכה, דנה

24/10/2007 | 18:00 | מאת: חמי

למה לי אין צרות כאלה

23/10/2007 | 20:52 | מאת: מיאה

הי לכולם, אני היום גליתי אותכם אני מואד מעונינת שתעזרו לי, אני אחרין טיפולי פריון עם הרבה משקל יתר ואני מאוד מעוניינת לתפטר ממנו. ובתחילת חודש ספטמבר החלטתי לאכול בריא לא מטוגן לא למם לבן והרבה מייםוהצלתתי להוריד 9 ק"גאבל נתקלתי בהרבה שאלות, 1-אני לא אוהבת אזמותר לי לשתות סיורפ דיאט של עסיס 2-אין לי סדר יום נוח אני עובדת מ9:00 עד 1:30 ומ 4:00 עד 9:30 וז בהפסקה אני חוטפת ארוחת צהריים ויושנת ואם אני הפכת את זה אני לא מצליחה לישון,אז נא תעזרו לי תודה מראש

24/10/2007 | 11:02 | מאת:

שלום מיאה, אפשר להשתמש סירופ דיאט במקום מים ללא הגבלה מיוחדת. תתאימי את הארוחות ליום העבודה ולא להיפך,עשי מה שאת רגילה מלפני כן, אל תשני שעות או הרגלי שעות אכילה אלא שני את תוכן הארוחה. בכל מקרה, פני לדיאטנית קלינית בקופה לייעוץ אישי. בברכה, דנה

23/10/2007 | 18:30 | מאת: דין

הי דנה התחלתי דיאטה שמבוססת על על אוכל מלא (כמו לחם ודגנים מלאים) בשבוע הראשון ירדתי קילו וחיצי והי לי די נוח וטוב עם הדיאטה בשבוע הוכחי אני מרגישה שקשה לי וגם יש לי נפיחות בבטן ממה זה נובע (הנפיחות)

23/10/2007 | 19:06 | מאת:

שלום דין, הנפיחות בבטן נובעת מהסיבים במזון, אלו לא מתעכלים ויוצרים הרבה גזים, זו תחושה קשה בהתחלה, אך הקפידי לשתות 2 ליטר מים ביממה והתחושה תשתפר קרוב לוודאי. תמיד השבוע השני הוא הקשה כי מתחילים שינויים הורמונליים הגורמים לתחושת רעב, אין הרבה מה לעשות חוץ מלמצוא את הכוחות לעבור את השובועת הראשונים שהינם הקשים ביותר עד שמתרגלים למשטר דיאטה. בברכה, דנה

23/10/2007 | 16:33 | מאת: רותי

שלום רב, לפני כ-4 חודשים עברתי כריתת מעי גס ויצירת איליאוסטומי לאחר שסבלתי 8 שנים מכוליטיס. בעיקבות הניתוח ואשפוז של 3 חודשים חטפתי זיהום קשה בבטן ובאגן ואת כל החיידקים האפשריים (כולל אכניצבקטריה, קלפסיאלה עמידה ועוד מלא). אני מקבלת 3 סוגי אנטיביוטיקה: ונקו, גרה ומרופנם כבר יותר מ-3 שבועות אך ללא הועיל. יש שיפור אך ברגע שמפסיקים תוך 3 ימים הכל חוזר. יש לי 2 נקזים וסטומה. אני סובלת מברזל נמוך, המוגלובין נמוך... אני מעוניינת לעשות שינוי משמעותי בתזונה בכדי לעזור לגוף להלחם בדלקת. מאחר ולקחתי 8 שנים 6MP (תרופה הפוגעת במערכת החיסונית), בגלל הכוליטיס, הגוף שלי מאוד חלש ולא מצליח להתגבר. קראתי המון על דיאטת מיצים. האם את ממליצה? האם יש לך המלצות אחרות לחיזוק המערכת החיסונית? אני אובדת עצות ומייחלת לפתרון, תודה, רותי

23/10/2007 | 19:04 | מאת:

שלום רותי, עם כל הרצון הטוב לעזור לך בעייתך מורכבת ביותר וממש לא מתאימה לפורום זה. עליך להתייעץ בנושא עם דיאטנית קלינית במחלקה בה נותחת. כמובן שמיותר לציין שדיאטת מיצים אינה מתאימה למצבך, הואיל ואת בוודאי בתת תזונה ולכן אלו לא יתאימו. את חייבת להבדק ע"י דיאטנית מומחית לנושא. בברכה, דנה

23/10/2007 | 11:25 | מאת: שחר נרדיה

שלום רב לכל התזונאים, אני מגיע מתחום הרפואה הסינית והשאלה שלי היא האם בתזונה קלינית יש תשאול /תבנית/טופס שאלות קלאסי שכל תזונאי צריך, מכיר ויודע? ואם כן, איפה ניתן להשיג את זה? תודה מראש והמשך יום נפלא שחר נרדיה

שלום שחר, אין טופס קלאסי, ראיון תשאול ואבחון לומדים בתואר ראשון ותוך כדי התמחות מקצועית בשטח. את השאלון המובנה כל דיאטנית ו/או מחלקה בונה לעצמה. בברכה, דנה

24/10/2007 | 09:09 | מאת: שחר נרדיה

היי דנה, יש לך המלצה/הצעה היכן אני יכול להשיג שאלון דוגמא?

22/10/2007 | 23:14 | מאת: משבר

התחלתי דיאטה שמרתי יפה ואף ירדתי במשקל (חשוב ציין שהדיאטה די מתאמה לי) אך היום נשברתי ואכלתי שני קורסונים לא הצלחתי לשלוט בזה איך לומדים לשלוט במעידה למה זה קורה איך לומדים לעצור כשזה קורה?

22/10/2007 | 23:31 | מאת:

שלום, אני לא מבינה למה את מתרגשת, זה בסך הכל 2 קרואסונים, זה קורה בכל דיאטה, אנחנו בני אדם, לא צריך לדוש ולדון בזה כאילו ארע אסון לאומי, העיקר שאכלת ונהנית ושתחזרי לדיאטה שהתחלת. הבעיה מתחילה כאשר משקיעים בזה הרבה אנרגיה, מתייאשים כאשר לא מצליחים לשלוט בדיאטה ב-100% ואז מתחילים לאכול ללא הפסקה. תמשיכי מאיפה שהפסקת, ופעם הבאה שאת רעבה, תאכלי אוכל ולא קרואסונים. בברכה, דנה

22/10/2007 | 18:05 | מאת: רני

בסימון מוצרים ובכלל מה ההבדל בי שומן לסוכר??

22/10/2007 | 20:09 | מאת:

שלום רני, שומן וסוכר הינם חומרים שונים בטבע, איני מסבירה כאן ביוכימיה וכימיה בפורום זה. לשניהם ערכים תזונתיים שונים. בברכה, דנה

22/10/2007 | 17:49 | מאת: רני

קרתי כתבה לגבי סימון תזונתי על גבי מוצרים ושאלתי ל100 גרם מוצר מהם הערכים שנחשבים לטובים אני מתכוונת ב100 גרם מוצר כמה גרם פחמימה נחשב לטוב לבריא כנ"ל לגבי שומנים וחלבונים תודה

22/10/2007 | 20:08 | מאת:

שלום רני, אני מצטערת, אבל אין תשובהמדוייקת לשאלה הזו, אין טוב ורע, יש עובדה והכל תלוי בסוג הדיאטה. אם המטרה לרדת במשקל מחפשים כמה שפחות קק"ל, וזה לרוב אומר פחות שומן ופחות פחמימות. אך לכל מצב מגבלה אחרת. באופן עקרוני, ככל שיש פחות שומן כך טוב יותר, עדיף פחות מ-5 גר' שומן ל- 100 גר'.לגבי חלבון אין מגבלה לאדם בריא, ולגבי פחמימות זה מורכב יותר. בברכה, דנה

22/10/2007 | 17:09 | מאת: יונתן

שלום לך דנה, בזמן האחרון יש בעיה לא נעימה. אני שם לב שבצואה יש שאריות של מזון. לא נעים לתאר, אבל בעיקר שאריות של עלים ירוקים, כתום של גזר וקינואה. רציתי לדעת מה זה אומר? ומה כדאי לעשות. יש לציין שתזונתי היא לרוב צמחונית.

22/10/2007 | 20:06 | מאת:

שלום יונתן, שום דבר, פשוט ללעוס את המזון יותר טוב. אלו סיבים שאינם נעכלים ולכן אתה רואה אותם בצואה. אל לך להתרגש, זה נפוץ אצל הרבה אנשים. בברכה, דנה

22/10/2007 | 16:43 | מאת: רון

צהרים טובים דנה מה ההבדל בין שומן רווי בלתי רווי חד בלתי רווי רב בלתי רווי אני אודה לך אם תוכלי להסביר את ההבדל באמצעות דוגמאות תודה

22/10/2007 | 20:05 | מאת:

שלום רון, כמעט מאה סוגים של חומצות שומן מצויות בטבע. הן מתחלקות מבחינה כימית ל-3 קבוצות: חומצות שומן רוויות חומצות שומן חד בלתי רוויות חומצות שומן רב בלתי רוויות מספר חומצות שומן והמבנה שלהןחומצות השומן כולן, מכל הסוגים, עשויות אטומים של פחמן ואטומים של מימן; בקצה כל חומצת שומן קיימת קבוצת קרבוקסיל (COOH); חומצות השומן הינן, לפיכך, חומצות קרבוקסיליות. שדרת החומצה, השרשרת שבמרכזה, עשויה אטומים של פחמן. לכל אטום של פחמן יש ארבעה אלקטרוני ערכיות, מה שמאפשר לו ליצור 4 קשרים. שני קשרים מנוצלים לקשר עם הפחמנים השכנים ושני הנותרים לקשר עם מימן. במידה שכל השרשרת בנויה לפי התיאור, כלומר הקשרים בין אטום פחמן למשנהו, כולם קשרים יחידים, תיקרא החומצה: "חומצה שומנית רוויה". כלומר, רוויה באטומי מימן שקשורים לכל אטומי הפחמן. חומצות שומן אלו נוטות להיות מוצקות בטמפרטורת החדר- לדוגמה השומן בבשר, שומן כבש, שמן דקלים. אולם אם אחד הקשרים של הפחמן התחבר לאטום הפחמן שלפניו, ייווצר קשר כפול בין שני אטומי פחמן, ושני אטומי מימן שהיו מחוברים לשני אטומי הפחמן, לא יהיו קיימים, ואז תיקרא חומצת השומן: "חומצה בלתי רוויה" או רב בלתי רוויה — חומצה שאיננה רוויה באטומי מימן. חומצה זו נוטה להיות במצב צבירה נוזלי בטמפרטורת החדר- לדוגמה חומצות שומן מסןג אומגה 3, שמן דגים. כאשר תהיה החומצה השומנית מחוברת לכל אורכה בעזרת קשרים יחידים ורק קשר אחד יהיה כפול, תיקרא החומצה חד בלתי רוויה, כלומר חסר רק זוג אחד אטומי מימן. חומצות מסוג זה נמצאות לרוב בשמן הזית למשל. ואילו כאשר יופיעו שני קשרים כפולים לפחות, תכונה החומצה רב בלתי רוויה, כלומר חסרים שני זוגות אטומי מימן לפחות, למשל: שמן סויה. שמנים אלה יישארו נוזליים גם כשתרד הטמפרטורה בצורה ניכרת. אם הקשר ה-3 בין אטומי הפחמן הוא כפול, מכונה חומצה זו אומגה 3 (ω-3); אם הקשר ה-6 הוא הכפול, מכונה חומצת השומן אומגה 6 (ω-6). שתי קבוצות אלה כוללות חומצות שומן חיוניות, ובעיקר אומגה-3 שמצויה הכי הרבה בדגי ים ממים עמוקים ובשמן פשתן. בברכה, דנה

22/10/2007 | 12:09 | מאת: שרון

לפני כחודשיים התחלתי דיאטה בעקבות ביצוע בדיקות דם, אשר הראו ערכי פריטין והמוגלובין מאד נמוכים ולא אופייני לי. יחד עם זאת, ערכי טריגליצרידים גבוהים (299). הצלחתי לרדת כ-2.5 ק"ג בצורה מתונה מאז לפני כחודשיים יחד עם פעילות גופנית מתונה. לפני כשבוע ביצעתי שוב בדיקות דם לביקורת ונראתה עליה בערכי הפריטין וההמוגלובין. לעומת זאת, ערכי הטריגליצרידים לא השתנו בצורה משמעותית (295). לציין, כי אני שומרת ולא אוכלת כמעט סוכרים פשוטים, ובכלל לא שותה מיצים ממותקים. שמן - רק מעט קנולה או שמן זית. שאלותי: 1. האם ניתן להוריד את ערכי הטריגליצרידים על-ידי תזונה נכונה - אם כן, מה עלי לשנות בהרגלי האכילה שממילא מוקפדים כעת? 2. האם כדאי לקחת תוסף כלשהוא ובאיזה מינון - קראתי על כך שאומגה 3, ונדיל, אבץ וכרומיום עשויים לעזור. תודה.

22/10/2007 | 15:47 | מאת:

שןלום שרון, ראשית יש לוודא שהבדיקה נעשתה ב- 14 שעות צום. שנית הדיאטה צריכה להיות מוגבלת בסוכרים פשוטים, פירות, אלכוהול ופחמימות באופן כללי, העשרת התפריט בסיבים תזונתיים וירקות וכן המנעות ממזונות עתירי שומן, בייחוד רווי.כמובן שפעילות גופנית הינה חיונית ביותר.כמו כן חשוב מאוד לרדת למשקל תקין. לרוב הטיפול התזונתי משפר את הבעיה, אך זה עלול לקחת מס' חודשים, וחודשיים זה מוקדם כדי לבדוק. לעיתים הטריגלצרידים גבוהים על רקע גנטי ולא תזונתי ואז יש צורך בטיפול תרופתי. טיפולים אלטרנטיבבים כגון כל אלו שציינת, יכולים לעזור במידה מוגבלת ולא הוכחו חד משמעית. היחיד מביניהם שהראה תועלת הוא האומגה 3 אך במינונים גבוהים מאוד והיחס כמות תועלת לא משתלם לא מבחינה רפואית ולא מבחינה כלכלית, הואיל וישנן תרופות מצויינות בשוק עם מעט תופעות לוואי. מעבר לכך, אל תנסי לבצע דיאטה לבד, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

22/10/2007 | 10:35 | מאת: ליה

קיבלתי תפריט די טוב מבחינתי בשבוע הראשון ירדתי קילו 300 נשקלתי היום באותה שעה תוך הקפדה על אכילה על פי התפריט אך לא ירדתי במשקל היתה אפילו עליה של 20 גרם איך זה יכטל להיות (מסת שריר??)

22/10/2007 | 12:01 | מאת:

שלום ליה, לא בכל שבוע יורדים במשקל, לעיתים תהליך הירידה איטי, ותלוי כמה קלוריות את אוכלת וכמה את מוציאה. 20 גר'/ זה לא הבדל משמעותי. חכי עוד קצת, תהליך ירידה במשקל לא נמדד בשבועות אלא בחודשים. סבלנות. בברכה, דנה

21/10/2007 | 22:29 | מאת: מעייןI

שלום דנה 1- מהי חומצה לינולאית? 2- האם היא חלק מקבצת האומגה 3 ? 3- האם היא "שורפת" שומנים? 4-איזה השפעות יש לה על מערכת העיקול? תודה על תשובותייך המדויקות והזהירות תמיד. מעיין

22/10/2007 | 15:55 | מאת:

שלום מעיין, חומצה לינולאית הינה חומצת שומן רב בלתי רוויה מקבוצת אומגה 6 ולא אומגה 3. זו נחשבת לחומצת שומן חיונית, כלומר כזו שהגוף אינו מייצר בעצמו, אך אנו מקבלים אותה בשפע מכל סוגי השמנים, הזרעים והדגנים המלאים. חומצה זו אינה שורפת שומן, כמו שאף חומר שנאו צורכים לא עושה זאת, פרט להוצאת אנרגיה. לא ידוע לי על השפעות מיוחדות במערכת העיכול של חומצת שומן זו. עד כמה שהיא חיונית אנו מקבלים אותה בקלות מהמזון. מספיק כף שמן ליום כדי לקבל את האספקה היומית של חומצות שומן חיוניות. בברכה, דנה

21/10/2007 | 20:34 | מאת: רוי

הי דנה התחלתי דיאטה והתפריט די מתאים ומגוון לי אני שומרת די טוב במהלך השבוע אך בשבת כשאני מארחת או מתארחת קשה לי מאוד. קשה לי גם בגלל שזה שבת ובעיקר בזמן אירוח מה אתה מציע לי לעשות קשה מאוד לאכול על פי התפריט בשבת. ב. מדוע מוצרים מחיטה מלאה כמו אורז מלא מכיל יותר קלוריות מאורז לבן זה הרי מלא ובריא יותר ג. סודה יכולה לשמש כמים אני לא אוהבת מים ( שמעתי שזה לא ממש בריא לשתות סודה ד. מה לגבי כל המים עם נגיעות של מי עדן האם הם משמינים ובריאים תודה והמשך ערב נעים

22/10/2007 | 15:59 | מאת:

שלום רוי, איני נוהגת לתת עצות בנוגע לתפריטים אישיים. לרוב שישי שבת הם ימי חריגה בכל דיאטה, וגם אם חורגים מעט מהתפריט בימים אלו עדיין מצליחים לרדת במשקל. לעצות נוספות בנושא, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בדגנים מלאים יש יותר קלוריות כי אלו עשירים יותר בשומן וחלבון, אך מצד שני מזינים יותר, וסה"כ אוכלים מהם כמותית פחות כי בעלי אפשט שובע ממושך. אין כל בעיה לשתות סודה, זה בסה"כ מים עם דו תחמוצת הפחמן. במי עדן הממתוקים יש יותר קלוריות ממים רגילים, ולכן צריך לקחת את הקלוריות בחשבון, כמובן תלוי כמה שותים ביום. בברכה, דנה

21/10/2007 | 18:54 | מאת: נועה

אני מחכימה המון מהפורום שלך. תודה רבה לך על תשובותייך המהירות והמאד בהירות ומקצועיות.

21/10/2007 | 20:17 | מאת:

שלום נועה, תודה לך על תשומת הלב. בברכה, דנה

21/10/2007 | 13:56 | מאת: דניאל

שלום, קיימים בשוק סוגים שונים של סוכר: סוכר לבן, סוכר חום, סוכר דמררה אורגני, ממתיקים כמו סוכרוז וסוכלרוז ועוד. בלי להתחשב בטעם, מהו סוג הסוכר הבריא ביותר לגוף?

שלום דניאל, ככל שהסוכר פחות מעובד ופחות סנטטי כך טוב יותר, ולכן סוכר שמקורו מקנה סוכר, כלומר סוכר חום ודמררה נחשבים לטובים ביותר, אך כולם בעלי אותם תכונות של העלאת סוכר באותה המידה. בברכה, דנה

20/10/2007 | 22:21 | מאת: שרית

קראתי כתבה באתר של ידיעות אחרונות על כך שהממתיקים המלאכותיים מאוד מסוכנים לבריאות ובמיוחד האספרטיים. אני משתמשת הרבה בממתיקים אלו: בשתיה קלה, מעדנים, סוכריות וכו' ומאוד דואגת. מה דעתך? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2919699,00.html

21/10/2007 | 09:49 | מאת:

שלום שרית, עניתי רבות בפורום זה בנושא ממתיקים מלאכותיים. ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם ממתיקים מלאכותיים ותוכלי לראות את כל השאלות והתשוות בנושא. איני מחווה דעה על מאמרים בעיתונות הפופולרית, רק מדעית, ועד כה לא הוכח נזק של ממש באנשים בריאים. כמובן שזה לא אומר שאין, שפוט לא מצאו. אישית אני ממליצה לאנשים להמנע ככל האפשר מממתקים מלאכותיים ולעבור בשימוש לתחליפי סוכר טבעיים. בברכה, דנה

20/10/2007 | 22:00 | מאת: איתן

קיבלתי המלצה מחבר על אתר בשם The world's healthiest foods, ששיך לארגון ללא כוונות רווח ושנקי, לטענתו, משיקולים מסחריים. אודה לך מאוד אם תוכלי לחוות דיעה. http://whfoods.org/

21/10/2007 | 09:47 | מאת:

שלום איתן, נראה לי אתר סביר בנושא בישול ואכילת מזון בריא. ראיתי שמנוהל ע"י רופאים, חוקרים ודיאטניות. מהסתכלות ראשונית ושטחית נראה בר שימוש ואמין. בברכה, דנה

20/10/2007 | 21:49 | מאת: סיגלית

בהמשך להודעתי הקודמת אני מצרפת גם קישור לדף מתוך האתר של מועצת הדבש ובו מבחר מאמרים המפרטים את סגולותיו הרפואיות של הדבש. האם הוא אכן כה בריא? יש להיכנס לקטגטריה "דבש ובריאות" ומשם ל"מחקרים מראים..." http://www.honey.org.il/

21/10/2007 | 09:44 | מאת:

סיגלית שלום, נכתב הרבה בפורום זה לגבי דבש, דבש מלכות ודעתי עליו. ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם דבש וסוכר. איני מחווה דעה על מאמרים שאינם מדעיים. בברכה, דנה

20/10/2007 | 21:30 | מאת: מיכל

האם יש אמת בטענה כי ירקות החתוכים קצוץ עוברים חימצון באופן מהיר יותר ובכך גורעים מהערכים התזונתיים של הירקות? חשוב לי לדעת כיוון שאני אוהבת את סלט הירקות שלי קצוץ דק מאוד מאוד.

21/10/2007 | 09:41 | מאת:

שלום מיכל, התשובה היא כן, את מגדילה את שטח הפנים לחמצון, אך אם את אוכלת את הסלט מיד לאחר החיתוך, אין לכך משמעות . בברכה, דנה

20/10/2007 | 21:23 | מאת: יהושע

קראתי את דברייך באחת הפניות האחרונות בנוגע למוצרי טבעול, שם את מציינת שמוצרים אלו אינם בריאים במיוחד. עד עכשיו הירבתי לאכול מוצרים אלו מתוך מחשבה שהם מאוד בריאים. באתר של החברה הם מתהדרים בכך שהמוצרים שלהם טבעיים לחלוטין ושהם על טהרת הירקות. אני מעט מבולבל. האם תוכלי לפרט מעט בנוגע לכך? אני גם אוכל לרוב מהמוצרים של חב' סנפרוסט - לקטים קפואים של ירקות (כרוב ניצנים, גזר ואפונה וכו'). מה דעתך עליהם מבחינה תזונתית?

21/10/2007 | 09:39 | מאת:

שלום יהושע, ברגע שמוצר הוא מעובד, עובר תהליכי חימום שונים בטמפ' גבוהות, טיגון ושימור בהקפאה הוא לא יכול להיות בריא. בריא מבחינתי הוא מזון טבעי שלא עבר שום תהליך עיבוד קשה. הכוונה, בשר או דגים אנו בד"כ לא אוכלים חיים אלא מבושלים, תהליך בישול ביתי הוא עיבוד סביר. ברור שהמפעל לא יכתוב שהמוצרים שלו רעים, הוא מנסה לפרסם. האם נכנסת לאתר של קוקה קולה וראית מה המוצרים שלהם עושים לשיניים של בני אדם. מוצרי טבעול מבחינתי אינם חיוניים לנו כבני אדם, הם לא מוגדרים כבריאים מבחינתי, ושימוש מתון בהם עדיף. לגבי לקטי ירקות קפואים, אלו חוץ מתהליך הקפאה לא עוברים שום עיבוד ולכן מומלצים יותר, למרות ששוב, הם אינם ברי השוואה למוצר הטבעי. בברכה, דנה

20/10/2007 | 18:26 | מאת: שלמה

מהו מחסור במגנזיום? כיצד בודקים אותו?מה הסימנים ? יש תוספים למילוי החוסר?

20/10/2007 | 19:29 | מאת:

שלמה שלום! קישור לעיונך: http://ods.od.nih.gov/factsheets/magnesium.asp בקצרה, בתשובה לשאלתך, המגנזיום הוא קופקטור הנחוץ לפעילות אנזימים שונים הקשורים בתפקודים מגוונים בגוף. כמו כן הוא מרכיב חשוב בהרכבה של העצם.חסר בודקים בבדיקת דם פשוטה. ישנם תוספים רבים להשלמה, אך ראשית יש להוכיח חסר, שכן לתוספים תופעות לוואי רבות. חסר עלול לגרום לעויתות שרירים עד כדי הפרעות בקצב הלב, בעיקר בשל שילוב עם חסר באשלגן. בברכה,דנה

21/10/2007 | 13:15 | מאת: שלמה

אוקי קראתי חלק מהמאמר ויש לי שאלה.אם רוב רובו של המגנזיום בגוף נמצא בעצמות וברקמות ורק אחוז אחד בדם אפשר לבדוק את רמתו ברקמות אלו? או לחלופין כיצד ניתן לדעת שהרמה בדם משקפת את רמתו הכללית בגוף או בכלל שהבדיקה אמינה? איך מזהים חוסר מגנזיום שגורם לתופעות קליניות?

20/10/2007 | 17:24 | מאת: נועה

שלום דנה, אני אינני נוהגת בדר"כ לאכול אוכל קפוא, אבל לעיתים הוא בכל זאת שימושי. על איזה מזון קפוא את ממליצה? האם מוצרי טבעול בריאים? או משהו אחר?

20/10/2007 | 17:45 | מאת:

שלום נועה, את שואלת על אחד מהמזונות הנפוצים ביותר בשוק, אולי תכווני אותי למוצר ספציפי, כי ישנם הרבה סוגי מזונות קפואים.איני ממליצה על מוצרי טבעול כמוצרים בריאים, זהו לא מוצר טבעי ולכן אינו מומלץ מבחינתי. בברכה,דנה

20/10/2007 | 19:04 | מאת: נועה

הי דנה, את אומרת שמוצרי טבעול הם לא מוצרים טבעיים, ולכן אינם נחשבים בריאים. האם מהבחינה הזו עדיף לקנות שניצלים קפואים או דגים או כיוצא בזה?

20/10/2007 | 15:28 | מאת: בת24

אני בת 24 ובשנה האחרונה אני סובלת מירידה רצינית בתאבון עד כדי איבוד משקל (לא רב) אני מנסה לאכול עד שבא לי להקיא....וזה קורה אחרי כמה ביסים ראשונים...אני סובלת מכאבי בטן נוראים..סחרחורות..ויצאו לי פצעים בפנים (לא יודעת אם קשור אבל אף פעם לא היו לי פצעים בפנים ורק לאחרונה זה הופיע)....אני מאמינה שזה מלחץ...וירידה במצב רוח...רציתי לשאול מה לעשות..ללכת לדיאטנית או רופאת משפחה??? איך הן יוכלו לעזור לי אם הבעיה היא חוסר תאבון??? יש כדורים שפותחים את התיאבון??? או ריזשהו טיפול?? לא יודעתץ משהו שיעזור לי???? כי אני מפחדת שהגוף שלי ניזוק......

20/10/2007 | 17:03 | מאת:

שלום, בשלב ראשון פני לרופאת המשפחה לייעוץ ובדיקות ולוודא האם יש סיבה לבעייתך ולאחר הבירור פני לדיאטנית קלינית. בברכה, דנה

19/10/2007 | 18:30 | מאת: בן 23

שלום,כאמור אני בן 23 וכבר הרבה זמן אולי שנה יש לי בוא נאמר לא ממש כאב אלא יותר אי נוחות באזור השוק רק בשוק אחת שמתבטאת בכמו כיווצים קטנים באזור מסוים בשוק כמו רעידות קטנות, בכל שעות היום אבל מופיע לסירוגין פעם כן ופעם לא. בנוסף,אני מרגיש צורך למתוח את כף הרגל בעקבות זה כאילו להביא אותה אלי והחוצה או למתוח כנגד קיר את השוק זה עוזר לשנייה ושוב חוזר.נסיתי מסז קרח שהמליצה לי ידידה ולא עזר.עד עכשיו התעלמתי ולא פניתי לשום גורם רופא או משהו אבל בזמן האחרון זה ממש מציק לי ולא נותן לי מנוחה. מה הבעיה ?בבקשה תציע לי דרך לפתור את הדבר הזה ולהעלים אותו מה לעשות? חוץ מזה אני בריא כשור ואין בעיות. תודה רבה מראש.ואם אתה צריך פרטים נוספים כדי לעזור לי בבקשה.

19/10/2007 | 20:34 | מאת:

שלום, עליך לפנות לנוירולוג. בברכה, דנה

שלום רב , בן 30 מזה כשבוע אני נוטל תוסף המכיל אומגה 3 ופוספטידיל סרין במטרה לנסות לשפר את הזיכרון הגרוע שלי. מאז שהתחלתי לקחת את הכדור - אני מרגיש אפטי ועייף (אני כל הזמן רוצה לישון). השאלה שלי האם תופעה זו ידועה? האם היא אמורה לחלוף? והאם בכלל תוסף כזה אכן ישפר את הזיכרון? ותוך כמה זמן הוא אמור להשפיע? מתלבט מאד אם להפסיק לקחת את התוסף כרגע או שלהמתין ולראות אם התופעות לוואי יחלפו. אודה על תשובתך.

שלום שלומי, איני מתמחה בתופעות לוואי של תרופות, והכל אפשרי. הדרך הטובה ביותר לדעת היא להפסיק ולראות אם חל שינוי. לגבי השימוש באומגה 3 לזיכרון אין הוכחות חד משמעיות בנושא ואין אינדקציה ליטול, אך גם לא הוכח שמזיק. בברכה, דנה

19/10/2007 | 15:44 | מאת: סמי

שלום רב האם שורש גנגיר חי גורם לעליה בלחץ הדם? תודה רבה

שלום סמי, לפי הרפואה הסינית יש עדויות לכך, לפי מחקר אחד ברפואה המערבית הגינגר דווקא הוריד לחץ דם בבעלי חיים. אין מחקרים לאף דעה, ולכן איני יכולה לומר מהן תכונותיו האמיתיות של הגינגר. בברכה, דנה

19/10/2007 | 14:46 | מאת: דני

שלום דנה, באילו תחומי בריאות ידוע לך שמושגת תועלת בעת נטילת 12 כמוסות אומגה 3 ביום? הייתי דווקא מתעניין לקרוא מידע בנושא איך אינני מוצא אותו... בתודה רבה לך.

שלום דני, מדובר במחלת כליה מסויימת, חלק מצאו יעילות בסוגי דיכאון מסויימים וכמובן המחקרים החזקים ביותר הם בתחום מחלות כלי דם ולב. בברכה, דנה

19/10/2007 | 12:49 | מאת: מבל

שלום דנה מה הסיבה שלפני מחזור וגם במהלכו רוצים כל הזמן לאכול מלוח מתוק (הרבה מתוק) לחם...... ואיך שולטים בזה? תודה

19/10/2007 | 20:24 | מאת:

שלום, אין הסבר חד משמעי לנושא, אך ככל הנראה מדובר בעליה בהורמוני המין הנשיים הגורמים לכך. לא ברור אם זו הסיבה העיקרית או היחידה וגם לא ברור המנגנון. בברכה, דנה

19/10/2007 | 01:03 | מאת: טל

שלום בהמשך לתגובה לשאלתי לצריכת סויה בהריון,המלצת לא לתת לילד עד התבגרותו מוצרי סויה.אז איך זה שבתוספי מזון לתינוק ישנם חלבוני סויה על בסיס צימחי. תודה

19/10/2007 | 11:16 | מאת:

שלום טל, תחליפי חלב אם על בסיס צמחי אכן פחות מומלצים לתינוקות, ואם יש רגישות לחלבון חלב פרה מוכח, אז אנו משנים לפורומולה צמחיתלעיתים רחוקות ולרוב לפורמולות אחרות מיוחדות שאינן על בסיס סויה. העובדה שמשתמשים בפורמולות צמחיות על בסיס סויה לא הופך אותן לבריאות ומומלצות. הואיל ואין מחקר חד משמעי בנושא לא הוחלט כיצד לנהוג מבחינת תחליפי חלב אם, אך במסגרות בית החולים שלנו בפירוש אין אנו ממליצים על פורמולות צמחיות, אלא אם כן אין ברירה וזוהי דרך ההזנה היחידה. בברכה, דנה

18/10/2007 | 20:37 | מאת: אדם

שלום, שמתי לב שעל הרסק עגבניות שאני קונה, רשום ברכיבים עגבניות טריות בלבד. שאלתי אם כן, כיצד רסק העגבניות הוא בעל מרקם, גוון וצבע אשר שונים מעגבניות מרוסקות סתם כך? האם ייתכן שמכניסים לו חומרים נוספים? תודה, אדם

18/10/2007 | 21:04 | מאת:

שלום אדם, הצבע שונה בגלל תהליכי חמצון שמרכיבים בעגבניה עוברים מחשיפה לאוויר מרגע שהעגבניה מרוסקת. בברכה, דנה

18/10/2007 | 19:04 | מאת: יעל

שלום! רציתי לדעת, האם יש מחלה כזאת, של איבוד תחושת הרעב? כלומר, איך זה יכול להיות שהרבה ימים אני לא מרגישה רעבה ואז, אני אוכלת רק בערב (לפעמים מסתפקת רק במשהו קטן- יוגורט / פרי / קצת סלט) או בכלל לא, עד למחרת בבוקר?? האם ניתן לטפל בכך?? תודה מראש יעל

18/10/2007 | 20:35 | מאת:

שלום יעל, קצת קשה לי לענות על שאלתך, כי התלונה אינה ספציפית ולא ברור לי אם חוסר התאבון מתלווה לשינויים במשקל, האם התופעה חדשה, וכמובן בירורים נוספים. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי ולבירור. בברכה, דנה

18/10/2007 | 16:46 | מאת: נועה

בהמשך לתשובה שנתת כאן למישהי אחרת, רציתי לשאול למה זרעונים של שומשום לא כל כך מועילים מבחינה תזונתית, וחלבה, לדוגמה, שעשויה משומשום, כן?

18/10/2007 | 20:24 | מאת:

שלום נועה, כי הם לא מתעכלים ע"י מערכת העיכול, ורובם יוצאים כמו שהם נכנסים, ולכן הם טובים יותר בצורת טחינה, חלבה וכו/ בגלל שהם טחונים. בברכה, דנה

18/10/2007 | 15:53 | מאת: סמי

שלום אני שומר על דיאטה דלת מלח בגלל יתר לחץ דם 140/90. שאלתי: האם מי סודה שאני מכין בבית דרך מכשיר סודה קלאב מכילים נתרן? (ידוע לי כי משקאות מוגזים כולל סודה שנמכרים בחנויות מכילים נתרן) תודה רבה

18/10/2007 | 20:22 | מאת:

שלום סמי, בסודה שאתה מכין בבית יש אותה כמות נתרן כמו במים שאתה משתמש להכנת הסודה.הכנסת גזים לא מעלה את כמות הנתרן. בברכה, דנה

18/10/2007 | 15:13 | מאת: דוד

שלום בן 58 הפסקתי לאכול מוצרי חלב. אני לוקיח כדור סידן 250 מ'ג+100 ויטמין D שלש פעמים ביום. האם אני עושה נכון ? (שאלתי לפני שבוע ביחס לשני כדורים ביום ואשרת זאת. העלתי את המינון לשלשה כדורים כדי להגיע ל750 מ'ג סידן .האם עשיתי נכון ? ) תודה דוד

18/10/2007 | 20:06 | מאת:

שלום דוד, המינון הוא סביר, אך איני יכולה לאשר או להמליץ, זוהי תרופה לכל דבר ולכן עליך לקבל המלצה מהרופא המטפל. בברכה, דנה

18/10/2007 | 13:28 | מאת: נועה

האחת, לגבי ירקות קפואים של סנפרוסט, האם הם אכן מומלצים ושומרים עלך ערכם התזונתי? השנייה, לגבי זיתים, האם הם בריאים? תודה.

18/10/2007 | 20:04 | מאת:

שלום נועה, החברה טוענת שבגלל ההקפאה המהירה הירקות שומרים על ערכם התזונתי. הואיל ואיני יכולה לבדוק את זה, איני יכולה לאשש או להפריך טענה זו.בכל מקרה, עדיף ירקות טריים. זיתים הינם מקור טוב לחומצות שומן חד בלתי רוויות ומזינים בדומה לשמן זית. הואיל ומכילים לרוב הרבה מלח ערכם מעט יורד לעומת שמן זית, אך צריכה של כ-8 זיתים ליום הינה סבירה ומומלצת.בכל מקרה עדיף שמן זית. בברכה, דנה