סלט ירקות קצוץ דק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום וברוך שובך המבורך לפורום. הרגשנו היטב בחסרונך! האם נכונה הטענה כי ככל שקוצצים את הירקות דק יותר בשעת הכנת סלט, כך הירקות עוברים תהליך חימצון מהר יותר ובכך נפגעים ערכיהם התזונתיים ולכן עדיף לחתוך את הירקות באופן גס יותר?
שלום אורית, אם חושבים פשוט, הטענה צודקת, כי אנו מגדילים את שטח הפנים לחמצון ופוגעים יותר בתאי של הצמח, וכך הויטמינים בפנים נחשפים ליותר חמצון. אך אם הסלט נאכל מיד לאחר חיתוכו, איני מאמינה שההבדל משמעותי כל כך, ולכן איני מדריכה לאכול את הסלט חתוך גס או דק, אני מדריכה להעשיר את התפריט בירקות טריים, בכל צורה. בברכה, דנה