זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/08/2007 | 12:39 | מאת: ענת

שלום בעלי בין 57 מטופל בכדורים נגד תעוקות לב ונגד כולסטרול. יש לו ערמונית מוגדלת. האם זרעי פשתן טחונים יכולים להזיק לערמונית? לזרז סרטן? מאיזה גיל? תודה

05/08/2007 | 13:05 | מאת: ימית

ענת שלום, ההפך הוא הנכון. זרעי פשתן מכילים חומצות שומן חיוניות שלהן פעילות אנטי דלקתית והן יעילות מאוד בהפחתת רמות כולסטרול, טריגליצרידים ומחלות לב. מה שכן, אני ממליצה לטחון את הזרעים בצמוד לשימוש (במטחנת קפה, או מתקן לטחינה של פלפל גס) כי הם עלולים להתחמצן במגע ממושך עם האויר. מה שמאוד נוח בזרעי פשתן, זה שניתן לצרוך אותם בצורות רבות, ניתן להוסיפם לגרנולה או לסלט וטעמם (שלא כמו הרבה דברים "בריאים" אחרים) לא רע בכלל. רפואה שלמה : )

12/08/2007 | 10:48 | מאת:

שלום ענת, אמנם זרעי פשתן מכילים הרבה סיבים וחומצות שומן מסוג אומגה 3, אך לא הסוג הנכון, או יותר נכון, לא הסוג שהוכח כיעיל בהורדת כולסטרול ונזקי חמצון. בכל מקרה, אם המטרה היא העלאת אומגה 3 בתפריט עשי זאת עם דגים כגון סלמון, טונה, סרדינים, מקרל, ו/או תוספת שמן דגים ו/או תוספי אומגה 3. אלו לא הוכחו באופן חד משמעי לגבי פרוסטטה וההשלכות, אך ידוע כי ליקופן המצוי ברסקי עגבניות, קטשופ והעגבניות עצמן מוריד סיכון לסרטן הפרוסטטה. בברכה, דנה