מרק ירקות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ברצוני לדעת אם כאשר מכינים מרק ירקות המינרלים והויטמינים שבתוך הירקות נעלמים לתוך מי המרק? למשל ירק כמו גזר מה עדיף לאכול אותו חי או לבשל אותו האם במהלך הבישול הוא מאבד את הויטמינים שלו?
שלום, לרוב המינרלים לא נהרסים וחלקם יוצאים למים, ואז אין בעיה. לגבי ויטמינים, רוב הויטמינים רגישים לחום וחמצון ולכן זה לא משנה אם יוצאים למים או לא כי החום הורס אותם. הויטמין היחיד שדווקא לא נהרס בחום כמעט ואף לפעמים איכותו משתפרת הוא ויטמין A ונגזרותיו שנמצאים בגזר. לכל אחת מצורות הצריכה של גזר יתרונות וחסרונות ולכן אין העדפה בין השניים, כל עוד צורכים משניהם באופן שווה. בברכה,דנה