מדעי התזונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני מתלבטת האם ללכת ללמוד מדעי התזונה ומנסה להגיע לכל מידע אפשרי בעניין שיכול לעזור לי, אשמח אם תכולו לפרט יותר על המקצוע, האם כל עניינו [ולא מתוך זלזול חלילה] הוא חישוב קלוריות והתאמת תפריטים לאנשים? לאיזה תחומים אפשר להגיע? באיזה מקומות אפשר לעבוד? בתי חולים? מפעלים? האם יש קשר עם המטופלים [וכמובן שזה גם תלוי במטפל] אך האם יש עניין ליצור קשר ולהיות במגע עם האנשים או שהקשר הינו יותר טכני? תודה מראש.
שלום נילי, לשאלתך הרבה תשובות, וכל דיאטנית תענה לך באופן שונה, בהתאם להגדרתה לתפקיד דיאטנית. אני יכולה לתת לך רק אותי כדוגמה כדייאטנית שאחראית לתחום הנפרולוגיה בבית החולים, מטפלת בכ- 200 מטופלים כרוניים המגיעים לדיאליזה ובעזרת תזונה נכונה אנו מאריכים את חייהם באופן משמעותי, אני מרצה ומתרגלת סטודנטים לתזונה וסיעוד, עובדת באופן פרטי וכן עונה בפורום זה ולומדת לתואר שני בתחום המדעים, כך שהשמים הם ללא ספק הגבול השאלה מה את רוצה לעשות. בברכה, דנה