לחם לבן ומלא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/07/2007 | 17:19 | מאת: מתעניינת

האם ניתן להמיר פרוסת לחם לבן ששווה 70 קלוריות בפרוסת לחם מקמח מלא מועשר בסיבים תזונתיים ששווה גם היא 70 קלוריות? בעיקרון, אנשים יגידו שכן, כי אין הבדל קלורי, אך האם הפרוסה מקמח מלא "שווה" לנו בעצם פחות קלוריות כי הגוף מוציא על עיכולה יותר אנרגיה. או שההבדל לא משמעותי ואפשר להחליף בין הסוגים בלי להתחשבן? נאמר ואדם שנהג לאכול מספר פרוסות ביום של לחם מקמח מלא, עם סיבים, ירצה להחליף את כל הפרוסות בפרוסות מקמח לבן, האם יגרם עודף קלורי על אף שלכאורה בשני הסוגים אותה כמות קלוריות? תודה, ערב נעים.

24/07/2007 | 18:32 | מאת:

שלום, אין הבדל משמעותי מבחינה קלורית בין השניים, גם לא מבחינת עיכול. בכל מקרה, רצוי לצרוך לחם מחיטה מלאה מבחינה בריאותית, קלוריות זה לא הכל. בברכה, דנה

24/07/2007 | 19:08 | מאת: מתעניינת

תודה דנה, אני יודעת שרצוי להעדיף דגנים מלאים. אבל איך אין הבדל מבחינת עיכול? ועל אף שההבדל הקלורי שנוצר איננו משמעותי כמה קלוריות להערכתך מבדילות בין שתי פרוסות לבנות רגילות לשתי פרוסות מועשרות בסיבים?