שתי שאלות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום שתי שאלות 1-כמה זמן נשאר אוכל בקיבה ?אם יש הבדל ,למשל, כמה זמן קערת סלט וכמה זמן צלחת צ'ונט עם קישקה. 2-בכל העולם משתמשים בפחיות אלומיניום,אלומיניום הוא חומר רעיל,הטענה שפנים הפחית מצופה בלאכה ,או ציפוי אחר. לעיתים יש פגמים ,עמידה ממושכת בשמש וכו' האם נבדק כי פחיות האלומיניום בטוחות לשימוש ? תודה מראש ראובן
שלום ראובן, לגבי שאלתך הראשונה, מזון יכול לשהות בקיבה מדקות ספורות ועד כשעה מקסימום, תלוי בעיקר בסוג המזון. ככל שהמזון עשיר יותר בשומן כך קצב הריקון איטי יותר. ישנם מזונות לא שומניים עם קצב ריקון ארוך כגון אורז וכרוב. לגבי שאלתך השניה, יש להפנותה למשרד הבריאות. בברכה, דנה