כמה שאלות בנושאים שונים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה רב שלומות לפני מספר ימים שאלתי אותך האם סלט ירקות טריים שהושאר במקרר כעשר שעות שומר על ערכיו התזונתיים וענית לי שלא, כיוון שהירקות עוברים חימצון. כעבור כמה זמן מתרחש החימצון? האם מדובר בתהליך שאורך דקות או שעות? אם הסלט יושאר במקרר רק שעתיים-שלוש ערכיו התזונתיים יישמרו? ובנושא דומה: האם ביצה קשה שהושארה במקרר יממה שלמה (בקליפתה) שומרת על ערכיה התזונתיים? ובחזרה לירקות (האהובים עלי...): אני נוהגת לפצוח כל ארוחה בסלט ירקות הכולל כעשר עגבניות שרי, שני מלפפונים, שני פלפלים, בצל וכמה מלפפונים חמוצים. אני אוכלת שלוש פעמים ביום סלט כזה: בוקר, צהריים וערב. האם אין מדובר בכמות רבה מדי של ירקות? הדבר אינו גורם לי להפרעות כלשהן (כגון כאבי בטן) ובדיקות דם שגרתיות שביצעתי העלו תפקודי כבד תקינים.האם יכול להיגרם לי נזק מכמות רבה כל כך של ירקות?
שלום דנה, תהליך החמצון מתחיל ברגע החיתוך. הזמן משתנה וזה מתחיל מדקות ונמשך שעות, תלוי בוסג הויטמין ובכמותו בירק. אין נזק באכילת כל כך הרבה ירקות , נהפוכו, תפריטך עשיר בויטמינים ומינרלים ובסיבים תזונתיים. עדיף להכין סלט טרי ולאוכלו מיד מאשר לחכות מס' שעות במקרר. ביצה לא מאבדת מערכה התזונתי אם מחכים יממה שלמה, כי הביצה בעיקר תורמת חלבון וכלסטרול ואלו לא משתנים. בברכה, דנה