כבד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/07/2007 | 19:55 | מאת: יוסף

שלום המלצתם לאחד המשתתפים לאכול כבד כמקור לברזל שאלתי : טוענים כי לא רצוי לאכול כבד משום שהוא מכיל רעלים וחומרי פסולת מזיקים וכדאי להעדיף מקורות אחרים לברזל(כמו הודו אדום). האם טענה זו נכונה? תודה יוסף

16/07/2007 | 20:30 | מאת:

שלום יוסף, כבד הינו מקור מצויין לברזל.הכבד אמנם מקור למטבוליזם של חומרי הפסולת בגוף, אך הוא לא אוגר אותו, הוא מביא להפרשתו דרך מערכת העיכול או מעביר להפרשה דרך השתן. ברגע נתון יש בכבד כמות רעלים מסויימת, אך לא כזו שעלולה להזיק לבני אדם, הואיל וגם אנחנו יודעים להתמודד עם רעלים אלו דרך הכבד והכליה. שנית, לא המלצתי לאכול כל יום, אלא ציינתי אותו כמקור עשיר בברזל זמין, פעם בשובע עד שבועיים זו מנה מספיקה, בעיקר בשל תכולת כולסטרול גבוהה מאוד ופחות בגלל הרעלים. בברכה, דנה