פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/07/2007 | 19:42 | מאת: חננן

הו...ימית...ימית!! מי ידע חיינו ! הייתי מזמין אותך לנפוח יחד את גז המתן המופלא, לנפוח לנפוח...ולנפווח למה שאלתי את צוות המומחיות ?...כי פגשתי סוכנת של חברת now או השד יודיע מה שדיקלמה לי את הדברים שאת מספרת ורציתי לשמוע דעת מומחים בנידון אבל נדונתי לנפוח ללא מענה...מיקצועי נפיחה שלמה חננן המיוסר

09/07/2007 | 20:20 | מאת:

שלום חננן המיוסר, ראשית, צר לי כי אתה סובל כל כך, אך אני אנסה לענות על שאלותיך. שנית, דע כי המידע שבידינו לגבי פרוביוטיקה הינו חלקי ביותר, ואין אדם המגיב באותה צורה לאותה התערבות תרופתית או תזונתית, כך שאין תשובות חד משמעיות. חיידיקים פרוביוטיים זה שם לקבוצה של מספר גדול של חיידקים, הידועים בתכונותיהם המועילות באיזון מערכת העיכול, הן מבחינת עצירות, שלשולים, נפיחות וגזים. כאשר אנו צורכים אותם במזון, חלקם קרוב לוודאי נהרס בחומציות הקיבה, אך חלקם עמידים לחומציות זו ויכולים להגיע למערכת העיכול בקלות, כמובן לא כל החיידקים מגיעים, כפי שלא כל החיידקים שהוכנסו למוצר אכן חיים וזמינים בעת צריכתם. איני יכולה לומר לך נכון להיום אם הקפסולות והאבקות יעילות יותר מאשר הוספתם למזונות שלנו, והאם הקפסולה מגנה מפני הרס, כי למעשה אין מחקרים טובים נושא שבדקו זמינות. רוב המחקרים מראים שצריכת מזונות וחיידקים פרוביוטיים עוזרים לאנשים הסובלים מגזים, אך כמו תמיד, זה לא עזר ל- 100% מהאנשים, ובמקרה שלך, יש פשוט לנסות וולראות. האם כן או לא לקחת אנזימי עיכול, זו שאלה תאורתית, שגם אם תיקח ותנסה לא יקרה משהו קיצוני, במקרה הטוב זה יעזור ובמקרה הרע, זה לא יועיל כלל. אין לניטלתם שום השלכה על עתיד מערכת העיכול שלך כמערכת עצמאית. לבסוף, חשוב גם לשמור על תזונה מתאימה, לעיתים אנשים צורכים מזונות המעלים ייצור גזים, כגון: צנון, צנונית, ברוקולי, כרוב, כרובית, קטניות למיניהן, בצל ושום, וכן אכילת מזון עשיר בסיבים תזונתיים יכול להעלות ייצור גזים. לכן רצוי מקבוצת המזונוות הראשונים להמנע, ולגבי הסיבים, לדאוג לשתות מספיק מים בכדי שלא תהיה תסיסה ארוכה במערכת. הכי טוב, לפנות לדיאטנית לקינית לייעוץ אישי ולרופא גסטרואנטרולוג במקרה הצורך. ישנם גם כדורים סופחי גזים המועילים מאוד. בברכה, דנה