תזונה ותוחלת חיים במחלה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם תזונה אחראית להווצרות סרטן (ריאות) במבוגרים? האם כשהמחלה קיימת ומאובחנת (או לפני שהיא מאובחנת) התזונה משפיעה על תוחלת החיים ועל המחלה? תודה.
שלום, סרטן ריאות הוא בהחלט תלוי סביבה, אך בעיקר חשיפה לעשן סיגריות או חומרים מסרטנים יחד עם איזשהי נטיה גנטית. לתזונה יכולה להיות חלק, אך הוא קטן מאוד ובטל בשישים לעומת הגורמים הראושנים שציינתי. בזמן מחלה לתזןונה חשיבות אדירה בשמירה על תוחלת חיי המטופל, ולכן חשוב להתייעץ עם דיאטנית קלינית בנושא, אם בזמן טיפולים או אחרי ניתוח וכו'. בברכה, דנה
שלום סרטן ריאות אצל לא מעשנים- חשיפה לעשו סיגריות-גם חשיפה פאסיבית? יש גם רופאים שמעשנים? איזה עוד חומרים מסרטנים יש שנחשפים אליהם? נטיה גנטית יכולה להיות חלק מהגורמים כאשר הסרטן מתגלה בגיל 79? תזונה עם חשיבות אדירה בשמירה על תוחלת חיי המטופל גם בשלב שעדיין לא יודעים על המחלה? ובשלב שהמחלה עדיין מאובחנת כמשהו אחר בגלל המגבלות של צילום רנטגן? וכאשר התזונה ממש לא טעימה והחולה פשוט לא רוצה לאכול ומרזה? וכאשר הוא מקבל אוכל מבושל מהבית, זה מפריע? וחברים מעשנים וקרובי משפחה מעשנים בגיל הרבה יותר צעיר, האם זה קשור להתפתחות הסרטן בגיל 79? כמה זמן לוקח לסרטן מאז שהוא נוצר, ומתי שהוא עדיין לא מזוהה, עד שהוא מזוהה? האם חשיפה לעשן כמו שציינתי יכולה לגרום סרטן בכלל וסרטן ריאות בפרט בגיל יותר צעיר? למה משתמשים בצילום רנטגן לאבחון כאשר הוא יכול כל כך להטעות וכל כך לאחר את הטיפול במחלה? תודה ויום טוב.