חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/05/2007 | 07:33 | מאת: bamba

חג שבועות הוא זמן מצויין לדון בחלב. אשמח לדעת כיצד מתמודדים עם איסור מוחלט לאכילת מוצרי חלב החל מגיל 15. לפני כן חייתי על מוצרי חלב . ואיך משלימים את הסידן שמקורו העיקרי בחלב. חג שמח

22/05/2007 | 10:11 | מאת:

שלום, השאלה היא קודם כל, ממה נובע האיסור החמור, האםמדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה או שמא מדובר ברגישות ללקטוז. אם מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה, אלרגיה מוכחת מבחינה רפואית, אז בוודאי שאין מקום לצרוך מוצרי חלב בכלל, ולקבל סידן מטחינה, שומשום ומתופי סידן בכדורים. אם הבעיה נובעת מרגישות ללקטוז (סוכר החלב) זה לא מונע אכילת מוצרי חלב בכלל, הואיל ויש חלב דל לקטוז, בגבינות צהובות וקשות אין כמעט לקטוז וכן ניתן לאכול מוצרי חלב שונים ולחקם על פני היום. כמו כן ניתן לצרוך תוסף של אנזימים המפרקים את הלקטוז במוצרי חלב.בכל מקרה אם אינך צורך מוצרי חלב כלל, רצוי לקחת תוסף סידן, בהתאם להמלצת הרופא. בברכה, דנה

25/05/2007 | 00:59 | מאת: bamba

דנה שלום ותודה על התשובה. האיסור נובע מאי סבילות ללקטוז ולאחר תהליך ארוך של ניסוי וטעייה שנמשך על פני שלוש שנים הבנתי שזה על סף הבלתי אפשרי מבחינתי לצרוך מוצרי חלב יותר מפעם בחודש (הסבל הוא לא יאמן שלשולים כאבי בטן והתייבשות תוך מס' שעות) . נטילת אינזימים מעכלים לא הקלה את המצב כמעט בכלל. ומעולם לא הומלץ על תוספי סידן מכיוון שעד עתה לא היתה שאלה מצידי על העניין. השאלה היא האם לדרוש תוספי סידן ומה מומלץ לנושא תודה בת-אל