חומצות אמינו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/05/2007 | 20:16 | מאת: איתי

שלום רב, ברצוני לשאול כייצד ניתן להשוות חומצות אמינו לחלבונים מבחינת ערכם ואהיה יותר ספציפי. אם אני נוטל 1 טבליה של חומצות אמינו , שכתוב על הקופסא שערכם שווה ל- 2 גרם חלבונים האם זה אותו דבר כמו לאכול גבינה או בשר שמכילים 2 גרם חלבון או ערכם גבוה יותר? (למשל כלכלה אלמנטלית ELEMENTAL וחלבון חלב WHEY PROTEIN שווים בערכם?) מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. תודה

17/05/2007 | 21:46 | מאת:

שלום איתי, אני לא בטוחה שהבנתי את שאלתך, אך אני אנסה. ערך ביולוגי של חלבון נמדד במספר שיטות כאשר הרלוונטית במחינתינו היא שחלבון בעל ערך ביולוגי הגבוה ביותר הוא חלבון הביצה, כי זה מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לאדם. הואיל וחלבון מורכב מחומצות אמינו, אז 2 גר' חומצות אמינו שוות ל- 2 גר' חלבון שמקורו בגבינה, ביצה , בשר אל לחם. ההבדל יהיה בערך הביולוגי שלהם ולא בכמות. בתכשיר אלמנטלי רוב החלבון עבר פירוק לח.אמינו בודדות או לשרשרות של חומצות אמינו, אך סך כמות החלבון זהה, בין אם שלם או מפורק, כמובן שספיגה של ח.אמינו בודדות פחות טובה מזו של די-טרי פפידים. אם בתמיסה אלמנטלית יש 15 גר' ח.אמינו הן שוות ל- 15 גר' של חלבון מי גבינה, אך הערך הביולוגי יהיה שונה ואיכות הספיגה תהא שונה. מקווה שעניתי לשאלתך, דנה

18/05/2007 | 11:33 | מאת: איתי

דנה תודה על תשובתך, אכן קיבלתי מענה. אם צורכים חומצות האמינו לא כחומצות בודדות אלה כולן יחד לדוגמה בתכשיר אלמנטלי אזי הספיגה זהה לחלבון רגיל רק שהיא מהירה יותר כי אין צורך בפירוק שרשראות הפפטידים? האם חומוצות כאלו יותר זמינות למשל לשרירים לצורך הפקת אנרגיה? תודה על תשובתך