תרמית הלחם הקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/04/2007 | 13:50 | מאת: טליה

לפני כמה זמן התפרסמה ידיעה שהלחם הקל הוא בעצם לא קל, האם זה נכון, אני כבר מבולבלת, איזה לחם עדיף לי לאכול? האם עדיף לי להכין לחם בעצמי מחיטה מלאה ולדלל במים ואת השמרים להכין מכמות קטנה של סוכר, ללא ביצה), אמנם הפרוסה יוצאת קטנה, אבל לפחות אני יודעת מה אני מכניסה שם, מה את חושבת על כך?

15/04/2007 | 14:50 | מאת:

שלום טליה, איני מומחית לאפיית לחמים, וגם איני יכולה לבקר כל חברה המייצרת לחם קל. בפועל בלחם קל יש פחות פחמימות, אך יש יותר חלבונים. הלחם הקל הוא גם "קל" יותר כלומר סה"כ שוקל פחות ולכן יש בו פחות מהכל. איני יכולה לומר בוודאות האם חברה מרמה או דוברת אמת, לשם כך יש את העמותה להגנת הצרכן ומשרד הבריאות, שאמור להגן על הצרכן מפני היצרנים, ולוודא שמה שכתוב הוא אכן נכון. אין לי העדפה ללחם מסויים, מה שגורם לך להרגיש שבעה בהכי פחות קלוריות יהיה הפתרון הטוב ביותר, גם אם לא מדובר בלחם קל. בברכה, דנה