על ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/04/2007 | 22:28 | מאת: משתתפת

אודה לך על תשובות לשאלות שלמטה למה ירקות לא נחשבים במאזן הקלורי (להוציא ירקות עמילניים, הבנתי)- הרי יש ירקות שמכילים 30 ויותר קלוריות ל- 100 גרם... ואני אוכלת הרבה ירקות ליום כמה קלוריות יש במאה גרם במיה והאם במיה היא ירק עמילני? האם ירקות שנחתכו מאבדים את כל תכולת הויטמין סי שבהם אם לא נאכלים מייד (ומה נחשב מייד) או כשהם מבושלים? תודה

08/04/2007 | 22:41 | מאת:

שלום, ירקות לרוב אינם נחשבים במאזן הקלורי כי רוב האנשים אינם צורכים ירקות בכמויות גדולות, לרוב לא יותר מ-1/2 ק"ג ליום, כלומר סה"כ 150 קק"ל ליממה במקרה, מעבר לכך לחלק מהירקות אנו משקיעים יותר אנרגיה בפירוקם ועיכולם מאשר מה שהם תורמים באמת.אם יש לי מטופל שצורך ירקות בכמויות גדולות מאלו, אני מחשיבה אותם, כמובן הכל תלוי בסך הקלוריות היומיות מומלצות. במיה נחשבת לירק שאינו עמילני ויש בה כ- 30 קק"ל ל- 100 גר'. בישול הורס כמעט לגמרי ויטמין C. מרגע החיתוך ועד להרס יכולות לעבור מס' שעות, קצב הירידה משתנה. בברכה, דנה