לצוות שלום..
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מהי שיטת הקלומטריה העקיפה? והאם היום מודדים לפי השיטה שבודקת צריכת אנרגיה לפי שיחלוף הגזים? או שמתמשים בשיטה של מים מסומנים(מים המכילים חמצן ומימן כבדים). ממני הסטודנט המיואש....
שלום, הערכה מדויקת של הוצאה קלורית דורשת שיטות ואמצעים מתקדמים בניהם קלורימטר אנושי , המודד את כמות החום הנפלטת מגוף בפרק זמן מסוים (שיטה המכונה קלורימטריה ישירה), או הערכת ההוצאה האנרגטית על ידי חישוב ייצור הפחמן הדו-חמצני בעזרת מים כפולי סימון רדיואקטיבי (DLW-Doubly Labeled Water). שיטות אלו הנן יקרות לרוב, ומסובכות, לכן אינן פרקטיות בשימוש הקליני הציבורי. שיטה מדויקת אחרת, שהיא נפוצה יותר ונוחה יותר לשימוש, היא שיטת הקלורימטריה העקיפה. שיטה זו מעריכה את ההוצאה האנרגטית על ידי מדידת כמות החמצן הנצרכת וכמות הפחמן הדו חמצני הנפלטת על ידי הגוף בפרק זמן נתון. בעזרת המכשירים שונים הקיימים היום, ניתן לבצע בדיקה זו בקלות ובעלות נמוכה יחסית. יתרון נוסף לשיטה הוא האפשרות למדוד גם את מנת הנשימה RQ ( CO2 שנפלט (מול) / O2 שנצרך (מול)RQ=), המשתנה בהתאם לסוג הדלק שהגוף צורך (RQ=1 עבור חמצון פחמימות, RQ=0.7 עבור חמצון שומנים, ן-RQ=0.85 עבור דיאטה מעורבת). בברכה, דנה
לא כלכך הבנתי בשיטת הקלורימטריה הישירה,אם לדוגמא אני מכניס 100 מ"ל של מים מסומנים,ואני מודד את כמות המים המסומנים אשר יוצאת דרך אתרי ההרחקה של הגוף,מה בעצם אני מחפש,כמויות עודפות של מימן וחמצן-מים כבדים,ומה בעצם זה אומר?ואיך אני בודק את צריכת האנרגייה לפי המדד הזה? ולא כלכך הבנתי את המשמעות של RQ.... הסטודנט המתוסכל...