התלבטות שאלות זקוקה לעזרה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, יש לי מספר שאלות ואודה מאוד לתשובות...- אני מתעניינת בלימודי תזונה אבל לא ממש יודעת מה ההבדל בין דיאטנית קלינית (מלימודי מדעי התזונה באוניברסיטה העברית ) לבין נתורופטית (שניתן ללמוד בהרבה מכללות...)? מה ההבדל בהתמחות? מה ההבדל באפשרויות התעסוקה? בעבודה עצמה? האם דיאטנית קלינית מרכיבה תפריטים וסופרת קלוריות ומה בעצם עושה נתורופטית? היכן יכולים לעבוד מי שסיימו כל אחד מהמסלולים הנ"ל? מה השכר הממוצע (למתחילים...)? והאם יש הבדלי שכר בין התחומים? האם בשני התחומים ניתן לעבוד בקופות ובתי חולים? אני באמת לא יודעת מה מהם (אם בכלל...) ללמוד, בהתאם לאפשרויות התעסוקה... חשובות לי מאוד תגובות... תודה...
שלום טלי, דיאטנית קלינית לומדת תואר אקדמי במשך 3 שנים ועוד שנת התמחות בבית החולים ובקהילה. היא עוסקת בטיפול מניעתי, כלומר טיפול באנשים בריאים והעברת מסרים בירואתיים וטיפול בחולים בבית החולים ובקהילה. דיאטנית קלינית יכולה לעבוד בכל מוסד,כולל מפעלי מזון, חברות תרופות ועוד. ההכשרה הינה קלינית, ומקבלים אישור ממשרד הבריאות. אין משכורת ממוצעת, השמיים הם הגבול, וכל אחת מרוויחה לפי כמות העבודה ויכולותיה וכישוריה. את התואר ניתן ללמוד ברחובות ובתל-חי. איני יכולה לענות לגבי נטורופתית, אך את יכולה להיות נטורופתית גם בלי ללמוד, אין לכך כל הסמכה מקצועית או הכשרה מעשית, ואינה מוסמכת לטפל באנשים חולים ו/או בריאים, ולא נמצאת תחת אישור משרד הבריאות. לשאלות נוספות, פני למחלקה לתזונה במשרד הבריאות. בברכה, דנה