מיצי ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/03/2007 | 21:31 | מאת: נועה

שלום, קראתי לאחרונה מספר כתבות העוסקות בחשיבות שתיית מיץ גזר ומיץ סלק בבוקר על קיבה ריקה (חצי כוס מכל ירק). אני מבינה את החשיבות מבחינת הויטמינים ומערכת העיכול. אך ירקות אלו עשירים בסוכר והמדד הגליקמי שלהם גבוה. במידה ואשתה 3 פעמים בשבוע בבוקר, משקה המורכב מ-3 גזרים וסלק אחד האם לאורך זמן תתכן עלייה במשקל? האם באותם ימים שאשתה עלי להפחית בקלוריות ובפחמימות ע"מ לאזן ? לשאלתי השנייה, כשכתוב משקה על בסיס סלרי, הכוונה לחליטה? (השריית העלים של הסלרי במים רותחים ואח"כ שתיית המים?) תודה וחג שמח!

31/03/2007 | 22:39 | מאת:

שלום נועה, עליך להתייחס למיץ שציינת כאל מיץ פירות ולא ירקות, שכן כמות הפחמימות בו גבוהה למדי. איני יכולה לומר אם תעלי במשקל, הכל תלוי בכמה קלוריות את צורכת ביום בממוצע,ואם שתיית מיץ זה תעלה את הכמות הקלורית. לגבי שאלתך על הסלרי, איני יכולה לענות מה היתה כוונת היצרן, אם מדובר בחליטה או בסחיטה של הירק עצמו. בכל מקרה, אין לכך משמעות קלורית עצומה, שכן סלרי הינו דל בקלוריות. בברכה, דנה

01/04/2007 | 21:34 | מאת: נועה

דנה, תודה על תשובתך. בהנחה שמיץ המורכב מ-4 גזרים תפוז ולימון - באותו יום צריך "להזהר" עם פחמימות וסוכרים שהרי ניצלתי לא מעט במשקה זה. לכך הכוונה? קראתי שבריא לשתות מיץ סלרי. במיץ סלרי התכוונתי להכנה עצמית ביתית. כשכתוב שבריא לשתות מיץ סלרי, שאלתי כיצד ניתן להכין אותו. האם לחלוט את העלים במים רותחים ואז לשתות - זה נקרא מיץ סלרי?