תזונה נכונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי דנה, 1. אני מעוניין לדעת האם פסטה , תה, תה עם לימון, גבינה צהובה, לחם לבן, אפרסמון, גורמים לעצירות. 2. אני מעוניין לדעת איזה מזון יכול לרכך את הצואה. הודה לך על תשובתך.
שלום יוסי, מזון לרוב לא גורם לעצירות אלא יכול להחמיר עצירות קיממת או נטיה לעצירות. בשלב ראשון בו נגדיר עצירות: עצירות נחשבת לחוסר יציאה למשך 3-4 ימים ללא קשר למרקם. אם מדובר ביציאה קשה הכרוכה במאמץ, יש לדאוג להגדיל את נפח הצואה ולגרום לה לספוח מספיק נוזלים. לשם כך צריך לצרוך סיבים תזונתייםף בעיקר מסיסים שמקורם בשבולת שועל, שיפון, חיטה מלאה קטניות וחלק מהירקות והפירות, לצרוך מספיק נוזלים (כ- 2 ל' ליממה ) ולעסוק בפעילות גופנית. לעיתים תוספת של כף שמן על קיבה ריקה יכולה לעזור. תה או תה עם לימון לא ידוע כמחמיר עצירות, וכן לא פסטה, גבינה צהובה או לחם לבן, אך אלו בוודאי לא תורמים לבעיית העצירות. אפרסמון בחלק מהאנשים יכול לגרום לעצירות, אך לרוב לא. בברכה, דנה