גבינה צהובה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/02/2007 | 15:46 | מאת: קורל

רציתי לדעת אם יש הבדל משמעותי בין גבינה צהובה שהיא 9 אחוז לבין גבינה צהובה שהיא 5 אחוז ואם יש הגבלה מאכילה של גבינה צהובה שהיא 5 אחוז או שהיא נחשבת חלבון (ואם היא כן נחשבת חלבון אז כמה שווה פרוסה אחת למנת חלבון?) (בת 14) .

22/02/2007 | 16:38 | מאת:

שלום קורל, כאשר אומרים גבינה 5% או 9% או כל אחוז אחר, מתכוונים שב- 100 גר' מוצר יש 5 או 9 גרם שומן, בהתאם לאחוז. כלומר אם תוכלי 50 גר' גבינה 9% או 100 גר' גבינה 5%, זה אומר שאת אוכלת אותה כמות שומן ואותה כמות קלוריות, רק נפח קטן יותר. בפרוסת גבינה ממוצעת יש כ- 6 גר' חלבון, ככל שאחוז השומן נמוך ותר כך אחוז החלבון עולה ולהיפך. גבינה 5% היא בעיקר מנת חלבון. בברכה, דנה