אורגני

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/02/2007 | 15:23 | מאת: שלי

אל מנהלי הפורום הנכבדים! מאד חשובה לי דעתכם בעיקר מכיוון שאתם מהרקע של הרפואה המערבית ולאו דווקא זו המתקראת "אלטרנטיבית". שאלתי היא בקשר למזון אורגני. האמנם אכילת מזון "רגיל" היא מסוכנת לבריאות? ואינני מתכוונת דווקא לאלה המכילים חומרים משמרים או צבעי מאכל אלא אפילו לביצים או חלב רגילים (ואשר לפי הטבעונות מסוכנים בגלל כמות ההורמונים או התרופות שניתנים לבעלי החיים)? כמו כן פירות וירקות "רגילים" המרוססים, על פי גרסת הטבעונות, בכמות מסכנת חיים, בחומרי הדברה וכו'? ומן הצד השני, האם ניתן לאכול את המזונות "הרגילים" בראש שקט בהנחה שהם כן מספקים לנו את הויטמינים המינרלים ואת כל היסודות החשובים והנחוצים לנו לבריאות מבלי שנדאג שהם למעשה עקרים ועירומים מכל אלה? על תשובתכם מאד אודה.

04/02/2007 | 16:42 | מאת:

שלום שלי, אם אומר לך שהתשובה היא ידועה, אני לא אומר אמת. למעשה אין אנו יודעים כמה המזונות ה"רגילים" מזינים או מסוכנים ובאותה מידה אין אנו יודעים כמה המזונות האורגניים בריאים, והסיבה העיקרית לכך היא חוסר פיקוח מצד הגורמים המוסמכים, בעיקר משרד הבריאות ומשרד החקלאות. דוגמה פשוטה לכך היא שבדרך כלל ישנה קרבה פיסית בין שדות רגילים לאורגאניים, ואלו הרגילים מרוססים גם מהאוויר. השדות האורגניים חשופים גם הם לריסוס זה, כך שלא נוכל לדעת מה קבלנו בסל הקניות. באופן תאורטי בלבד, מזון אורגאני שלא עבר כל תהליך מלאכותי יהיה בפוטנציאל בריא יותר בהשוואה למזון שאינו אורגאני ונחשף לריסוסים וכיוב'.הבעיה העיקרית היא שהמבחר עדיין מצומצם והמחיר עצום בהשוואה למזון ה"רגיל". כמו כן טרם הוכחה התועלת הכלכלית והבריאותית בהשקעה זו. בברכה, דנה

04/02/2007 | 16:57 | מאת: שלי

תודה דנה על תשובתך המהירה, ובכל זאת האם באמת מסוכן לצרוך מזונות רגילים ולא אורגניים? האם הדבר מהווה איום ממשי על בריאותנו?