שומנים מוקשים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לדעת אם אפייה ללא מרגרינה או חמאה אלא רק עם שמנים צמחיים כגון שמן סויה יוצרת בתהליך שומנים מוקשים שכידוע לא טובים לנו בכלל? והאם גם בדגני בוקר מתוקים כמו למשל כריות, טריקס וכו'.. ישנם שומנים מוקשים? (למרות שזה לא רשום על האריזה) תודה.
שלום שימי, לשאלתך השניה, אם לא רשום שישנם שומנים מוקשים, אז כנראה שאין. החברה מחוייבת לפרסם את כל המרכיבים. בחימום של שמן צמחי נוצרים שומנים מוקשים אך באופן חלקי ובכמות נמוכה בהרבה מהמזונות המוכרים לנו, ולא ידוע על נזק שנוצר מצרכיתם בכמות מתונה. בברכה, דנה