עוד בעניין מיקרו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/12/2006 | 08:44 | מאת: אלה

דנה שנה טובה, קראתי שהמיקרו מקרין את האוכל המבושל או המחומם בו, ולא סתם מחמם אותו, ובהיותו צורה של אנרגיה אלקטרו-מגנטית, יש לקרינתו אינטראקציה עם מולקולות המזון, הפוגעת בתכונות המזון. אבקש התייחסותך. תודה, אלה

31/12/2006 | 18:22 | מאת:

שלום אלה, מיקרוגל יכול לשמש ל-2 פונקציות, חימום ו/או בישול, כאשר השניים נפרדים בזמן הבישול ובעוצמת הבישול. מיקורגל עובד על קרינה אלקטרו מגנטית שאינה קרינה מזיקה או מייננת, ולכן מבחינת המכשיר או המזון המוצר בטוח לשימוש ואכילה. נושא הקרינה אינו הבעיה. הבעיה מתחילה כאשר אנו מבשלים, כלומר יותר מדקה או שתיים של חימום לחם או מרק. הטמפ' הנקודתיות יכולות להגיע ל- 1000 מעלות, ואז מרכיבי המזון עוברים תהליך של פלמור- פולימרזציה, כלומר משנים את צורתם המבנית-ביוכימית. זה לא הופך בהכרח את המזון ללא בריא, אך ישנם הטוענים כי הופך ל"זר" למערכת העיכול ואינו נעכל בצורה נורמלית. במקרה של פחמימות, יכול להווצר חומר הנקרא "אקרילאמיד" שכבר נחקר בנוגע ליכולותיו המסרטנות, אך מחקרים בבני אדם טרם נבחנו. אין כרגע המלצה להמנע משימוש במיקרוגל לחימום או בישול, אך בשיחה עם מומחה למזון וכימיה, נראה כי למטרת חימום קצר, אין בעיה ועדיף להמנע מבישול במיקרוגל ,ושימוש בתנור או בישול במים עדיף. בברכה, דנה

01/01/2007 | 09:13 | מאת: אלה

דנה שלום, על מה מושתת הנתון של 1000 מעלות, עליו מבוסס הסברך? והאם כוונתך למעלות צלזיוס? של איזה יצרן הוא המיקרו המוזר הזה, ומה גודלו? לפי המידע שברשותי, לא קיים מכשיר מיקרוגל ביתי המתקרב - שלא לומר מגיע - לטמפרטורות כאלה. ברוב מכשירי המיקרו הטמפרטורה לא עולה על 250 מעלות צלזיוס. במכשיר שבמטבח שלי - מכשיר טיפוסי ביותר - הטמפרטורה המירבית היא 220 מעלות, לפי מפרט היצרן. לפיכך, נקודת המוצא להסברך נראית מוטעית, וכך גם הסברך היוצא ממנה. אבקשך לבדוק זאת, באמצעות תשובותייך לשאלות שברישא, ולהביא לידיעתי את מסקנתך. הנושא חשוב מאוד בעיניי בהיבט התזונתי. תודה ושנה טובה, אלה