בריחת סידן ומוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/12/2006 | 12:04 | מאת: דנה

שלום, אמא שלי סובלת מבריחת סידן. היא ביקרה אצל נטורופטית (לדאבוני), שאמרה לה כי עליה להפסיק לצרוך מוצרי חלב. בהתחלה לא היה לי ברור העניין עד שביררתי מדוע, מכיון שמוצרי חלב מכילים גם זרחן שמפריע לספיגת הסידן. אם כן, מהו הדבר הנכון לאכול במצב כזה? הררי ברוקולי וסרדינים....???

לקריאה נוספת והעמקה
28/12/2006 | 12:39 | מאת:

שלום דנה, כל מוצר המכיל סידן מכיל גם זרחן, מוצרי חלב, סרדינים, ברוקולי, טחינה, כך שטענה זו אינה רלוונטית. נכון להיום המקור הטוב ביותר לסידן הוא מוצרי חלב למיניהם. מעבר לכך, כפי שצויין בעבר, במזונות מן הצומח ישנם גורמים מעכבים נוספים כגון פיטאטים שמורידים ספיגת סידן באופן משמעותי. בברכה, דנה