חמאה/מרגרינה וכולסטרול
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
יש לי 2 שאלות: 1. מדוע לדעתך עדיף להשתמש בחמאה יותר מבמרגרינה? (כך קראתי והבנתי מתשובתכם בפורום זה). במחמאה יש כולסטרול ובמרגרינה לא. 2. אכילת שמנים מוקשים ומתועשים מן הצומח (עשירים בחומצות שומן טרנס ) כמו מרגרינה , בורקס, מלאווח ידוע כמרכיבים ומאכלים לא בריאים אך האם הם מעלים את רמת הכוסטרול בדם. ואם לא, אז מדוע זה אסור לסובלים מכולסטרול (יותר מלאחרים) ?
שלום ורד, היום מבינים יותר ויותר כי המנגנון לעלית כולסטרול אינו נובע מגורם אחד אלא משילוב של הרבה גורמים. אם מדובר במוטציות מולדות, או אורח חיים לא בריא, או נטיה משפחתית או גיל. בכל מקרה לתזונה חלק חשוב ומגוון, בין היתר מה שיותר קובע רמות כולסטרול הוא סוג השומן שאנו צורכים, וראו כי עדיך חומצות שומן חד בלתי רוויות על פני רוויות, ולכן מומלץ להורידן מהדיאטה. מחקרים הראו כי לכוסטרול במזון פחות השפעה על רמות הכולסטרול מאשר לצריכת שומן רווי וחומצות שומן טרנס. לכן מומלץ להמנע משמנים מוקשים למיניהם ומרגרינות, למרות שאלו לא מכילים כולסטרול. בסופו של דבר, המטרה היא לצרוך פחות עד כמה שניתן מרגרינות, חמאות בצקים וכו', להעדיף שמנים חד בלתי רווים, להוריד במשקל ולעסוק בפעילות גופנית. לייעוץ אישי, פני לדיאטנית קלינית להסבר מפורט יותר.
תודה על התשובה. אודה לך אם תעני לי גם על התשובה הראשונה.