מזונות שלא ניתנים לעיכול (פרג, תירס..)

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/12/2006 | 19:47 | מאת: גלי

ישנם מאכלים מסויימים כדוגמת: פרג,תירס,סומסום שאינם ניתנים לעיכול ויוצאים בדיוק כמו שנכנסו לגוף. שאלתי היא: האם הגוף סופג בכל זאת את היתרונות שבמזונות אלה או שלא? האם הגוף סופג את השומן והקלוריות מהם? תודה

24/12/2006 | 15:41 | מאת:

שלום גלי, מתנצלת אך נמחקה לי תשובתי הקודמת. אז כפי שציינתי, מזונות אלו חלקם עוברים ספיגה וחלקם לא תלוי במידת הלעיסה. אך מה שאנו רואים בצואה זה בעיקר קליפת הירק ולא את תוכנו, ולכן רוב התוכן נספג, כלומר אין סיכוי שנרזה מזה והערך הקלורי עדיין קיים. בכפית זרעי פרג יש כ- 15 קק"ל וכ- 45 קק"ל בכף. בברכה, דנה