מולסה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/12/2006 | 18:02 | מאת: אלי

ג.נ. כמי שמתרחק מסוכר, ומשתמש במקומו בממתיק, ברצוני לשאול האם רצוי להמתיק (קפה, תה, קוואקר, דגני בוקר וכו') במולסה, במקום בממתיק? עוד אציין שרמת הגלוקוז שלי בצום הינה בסביבת 95 (זה אומנם תקין, אך קרוב לגבול של 100, ולפיכך אני חושש במידה מסוימת מהמתקה בסוכר). בתודה מראש, אלי

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2006 | 00:43 | מאת:

שלום אלי, מולסה היא תרכיז סמיך וכהה המתקבל במהלך עיבוד קנה הסוכר לסוכר לבן. בעוד הסוכר הלבן, המזוקק, נותר כמעט ללא ערך תזונתי (מלבד הקלוריות), המולסה עשירה בויטמינים מקבוצה B, במינרלים-בעיקר- סידן, אשלגן, ברזל אך גם כמות גדולה של נתרן.(זמינות הברזל והסידן נמוכה מאוד) המולסה מכילה כ - 50% סוכר שלא מתגבש ולכן יכולה לשמש להמתקה.יש להשתמש בזהירות בקרב סכרתיים, אינה מעלה סוכר כמו סוכר לבן אך עלולה להעלות ועל כן יש לבדוק רמות לאחר השימוש. שימוש בכמות גדולה עלול לגרום לשילשול. בברכה, דנה