מזונות מהונדסים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/11/2006 | 09:29 | מאת: אליהו

שלום דנה, האם הנדסה גנטית של מזון גורמת לסילוק, או היעלמות, הוויטמינים והמינרלים שהיו בו באופן מקורי? ואם כן, האם התועלת של הינדוס כנ"ל עולה על הנזק הכרוך בסילוק הוויטמינים והמינרלים (ואולי רכיבים חשובים נוספים) בתהליך הנ"ל? מהי תועלתו, מבחינה תזונתית? בברכה, אבי

24/11/2006 | 12:11 | מאת:

שלום אליהו, מזון מהונדס הכוונה שלקחו מזון והקנו לו תכונות חדשות או שהעצימו תכונות קיימות. המטרה במזון מהונדס לא להוריד ממנו ויטמינים ו/או מינרלים וחומרים אחרים, אלא להוסיף או להגביר את הכמות הקיימת. יש כמובן ויכוח לגבי המזונות האלו ומה הדבר הבא שנהנדס, אך המטרה היא להטיב עם המוצר. בברכה, דנה

26/11/2006 | 09:24 | מאת: אליהו

ג.נ. האם ממרח סויה, המבוסס על פולי סויה, שעל אריזתו כתוב "ללא הנדסה גנטית", הוא מוצר שניתן להתייחס אליו כבעל התכונות (הטובות בעיקרן, למיטב הבנתי) של פולי סויה? בנוסף, מהי משמעות הצהרת היצרן ("ללא הנדסה גנטית") במקרה זה? האם היא מכוונת, או מתיימרת, להוכיח שהמוצר בריא יותר? והאם כדאי להאמין שהוא בריא יותר? בברכה, אליהו