ציפס
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום האם אתם יכולים לומר לי (אני יודעת שאי אפשר מדיוק מדויק אבל הכי קרוב שניתן) כמה קלוריות יכולות ליהיות הצלחת ציפס שמוגשת במיסעדה (מסעדה ישראלית/מזרחית) הציפס נעשה במקום חתוך ביד לא בגודל של תפוגן או מקדולנדס אלה מלבנים ארכים וקצת עבים וזה מוגש בצלחת בדומה לצלחת שמגישים בד"כ מנת חומוס עם טחינה במיסעדות אלו והצלחת מלאה עם גיבעה קטנה (זה נקרא מנת ציפס אישית - מגיע כתוספת אבל זה מגיע בצלחת ניפרדת לא בזו של הבשר)
שלום שירן, זוהי הערכה גסה בלבד, שכן הכל תלוי בכמות, אך צלחת כזו יכולה לנוע בין 500-1000 קק"ל, תלוי בכמות ובגודל הצלחת, כמות שומן וכו'. בברכה, דנה