חיטה מלאה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, בהנחה שלפרוסת לחם לבן יש אותו ערך קלורי (ולא הרכב תזונתי) כמו לפרוסת לחם מחיטה מלאה. האם נכון לאמר שהיות ולחם מקמח מלא עשיר יותר בסיבים תזונתיים (שמצד אחד תורמים לערך הקלורי הכללי ומצד שני אינם מתעכלים ?! ) הרי שבפועל ערכו הקלורי נמוך יותר ? תודה, אופיר
שלום אופיר, תלוי כיצד מחשבים. על גבי הלחם רשום כמות קלוריות ל- 100 גר' ומפורט כמות פחמימות שומנים חלבונים וסיבים תזונתיים החישוב פשוט, 1 גר' פחמימה/סיב תזונתי= 4 קק"ל, 1 גר' חלבון= 4 קק"ל ו-1 גר' שומן = 9 קק"ל. חלק מהחברות מחשבות כולל סיבים וחלקן לא, לפי הכתוב תוכל לדעת מהו ערכו הקלורי של הלחם או פרוסה מתוך זה. בכל מקרה תראה שההבדל לפרוסה אינו משמעותי. בברכה, דנה