היתרונות התזונתיים באכילת שום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/10/2006 | 13:35 | מאת: גלית

מהם היתרונות התזונתיים באכילת שום? האם הערכים התזונתיים שלו נפגעים בבישול? ראיתי במקררים בסופרמרקטים שום כתוש. האם ניתן לאוכלו כפי שהוא, ללא בישול? האם הערכים התזונתיים של שום חי כתוש גבוהים יותר משל שום מבושל?

19/10/2006 | 17:13 | מאת:

שלום גלית, מיחסים לחומרים הפעילים בשום סגולות כגון טיפול ביתר לחץ דם ושומנים בדם, וכן תכונות אנטימיקרוביאליות (נגד חיידקים וזיהומים).התכונות מיוחסות לשום טרי בעיקר ולא לשום שעבר תהליכי עיבוד כ מו כתישה ובישול, הואיל ובתהליך זה חלק מהסגולות הולכות לאיבוד. למיטב ידיעתי ניתן לאכול שום כתוש ללא בישול, אך המטרה היא בעיקר לנוחות בישול. בברכה,דנה