קמח לבן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/10/2006 | 22:20 | מאת: חן

שלום, האם זה נכון שהקמח הלבן "מבריח" ויטמינים מהגוף כפי שטוענים כל המאמינים בתזונה טבעית? אני שומעת כה הרבה דברים מזעזעים על הסוכר הלבן,הקמח הלבן והאורז הלבן שפשוט נראה שאסור לאכול שום דבר ממה שאכלנו בכל העשורים האחרונים. זה נשמע מוגזם אך, האם זה באמת נכון? תודה, חן

05/10/2006 | 21:10 | מאת: נעמי

זו התשובה, לפי הדרך הטבעית. הכינוי של סוכר לבן, לפי דרך זו, הוא "שודד הסידן". סוכר, קמח ואורז לבנים הם מזונות חומצתיים, ומהם רצוי להימנע. אם תפני אלי במייל, אשלח לך קטע שמסביר קצת יותר.

06/10/2006 | 16:43 | מאת:

שלום חן, לפי התזונה הקונבנציונאלית סוכר לבן, קמח לבן ואורז לבן אינם כל כך נוראיים, אך לרוב אנו ממליצים לצרוך מזונות במקומם בעלי יתרונות תזונתיים כמו חיטה מלאה, אורז מלא וסוכר חום, אשר עוברים פחות תהליכי עיבוד ועישים יותר במינרלים, ויטמינם וסיבים תזונתיים. התזונה המערבית מייחסת למוצרים אלו הרבה מההשמנה ומהמחלות הכרוניות, והמגמה להפחית צריכתם עד כמה שניתן. בברכה, דנה