ספיגת סידן-הבהרה לתגובך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/09/2006 | 17:27 | מאת: יגאל

לדנה שלום. קראתי את תגובתך מה 18.9.06 בנושא ספיגת סידן. מתגובתך זו הבנתי שככל שצורכים יותר סידן ספיגתו היחסית מתמעטת, כלומר, אני שצורך לדוגמה חמאת טחינה עם תכולת סידן בת 1100 מ"ג סידן , לעובדה זו של תכולת סידן גבוהה אין יתרון על פני מוצר דומה עם תכולת סידן נמוכה, אם הבנתי נכון אז אין יתרון למוצר בעל תכולת סידן גבוהה על מוצר מיצרן אחר בעל תכולת סידן נמוכה כי בסופו של דבר זה מתאזן והספיגה תשאר זהה פחות או יותר ?

לקריאה נוספת והעמקה
29/09/2006 | 18:41 | מאת:

שלום יגאל, בסך הכל נראה שהבנת נכון, אך הכל תלוי הן במידת הספיגה והן בכמות הכללית. לדוגמה בשומשום יש ב- 100 גר' 1100 מ"ג סידן וב- 100 גר' גבינה לבנה מועשרת יש 250 מ"ג סידן. ראשית ספיגת סידן משומשום נמוכה מזו ממוצרי חלב, הואיל וישנם חומרים מעבי ספיגה בו. דבר שני יותר סביר לאכול 100 גר' גבינה מ- 100 גר' ממרח שומשום, בייחוד מבחינת שומן וקלוריות. ובנוסף, ככל שיש יותר סידן במנת המזון ישנה ירידה בספיגה ע"י קולטנים ולמנוע העמסת סידן ומסיבות נוספות, כך שעדיף לצרוך מוצרי עם סידן הרבה פעמים ביום בכמות קטנה ולא בבת אחת. בברכה, דנה

01/10/2006 | 09:06 | מאת: אלעד

לפי הסברך מ-29.9 ליגאל, לא ברור לי כיצד ניתן להגיע לספיגת כמות הסידן הנדרשת מהמזון, הכולל הרבה גבינות ומוצרים חלביים נוספים (בנוסף לירקות, דגים וכיו"ב), אך לא טחינה. אודה לך אם תפרטי כיצד זה ניתן, כשמדובר באנשים בגיל העמידה או בגיל הזהב, לשיטתך? בברכת שנה טובה ורק בריאות