לחם שיפון +כמות פחמימות ביום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/09/2006 | 21:24 | מאת: אלמוג

האם טוב יותר לאכול לחם (100% שיפון) שאינו מכיל שמרים (אלא מחמצת שיפון) וללא סוכר או שעדיף דווקא לחם שמכיל שמרים וסוכר? אני מדריכת כושר,בת 21 גובהי 156 שוקלת 47 ,עוסקת בפעילות גופנית(עצימות בנונית-גבוהה כ-3 פעמים בשבוע),לא אוכלת בכלל פחמימות מלבד 5 פרוסות לחם שיפון+כוס ברנפלקס האם כמות הפחמימות סבירה או שמא גדולה מדי? תודה

27/09/2006 | 21:47 | מאת:

שלום אלמוג, סך הכל נראה כי כמות הפחמימות מספקת, שכן פחמימות יש גם במוצרי חלב ניגר, פירות וירקות, וכן בקטניות, כך שחסר בפחמימות אין וגם לא עודף. לגבי שאלתך על הלחם, אין העדפה של לחם אחד על פני הנשני באופן גורף,אך כמובן שעדיף לחם שעשיר יותר בסיסים תזונתיים ובעל מרכיבים טבעיים ושגם יהיה טעים וישביע, אז מבחינה בריאותית ברור שעדיף לחם שיפון מלא, אך מבחינת טעם ונוחות, זוהי כבר בחירתך. בברכה, דנה